Grozljivo nelogičen iTunes music store
|
Stevie Jabuk
Kraj: Murska Sobota |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 17.12.2011 10:59:23 Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Naivno sem verjel, da je enostavno podariti gift certificate. Kupil sem jih kar nekaj v slovenskem iTunes storu in poslal prejemniku. Ko ta skuša speljat postopek se zatakne.
Klikne redeem na certifikatu, ki ga je prejel po mailu, potem se sproži cela procedura s kreiranjem accounta, ampak za to itunsi zahtevajo kreditno kartico ali kodo. Na gift certificatu, ki jo je prejel ni nobene kode. Tudi na katastrofalno slabih in zastarelih help straneh piše, da se gift prenese avtomatično.
Neumno se mi zdi, da bi obdarovanec moral vpisovati številko kreditne kartice, če sem jaz naročil certifikate. Če grem na report a problem, me vrže na apple uk, zgoraj pa piše, da ta stran ne pbstaja.
To je pa res eno sranje od online stora
|
 |
Jabuček
Kraj: Novo mesto |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 17.12.2011 11:01:56 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Ni treba vpisovati bancno kartico. In drugic to povej na normalen nacin, ker to da sta vidva ob nesposobna, se ne pomeni da je kaj s programom narobe.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 17.12.2011 11:02:01 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Nevem kako jim ne gre, jaz sem giftal že kar nekaj "kartic" za Slo store, pa je vedno šlo brez težav.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 17.12.2011 11:06:59 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
George je napisal/a: | Naivno sem verjel, da je enostavno podariti gift certificate. Kupil sem jih kar nekaj v slovenskem iTunes storu in poslal prejemniku. Ko ta skuša speljat postopek se zatakne.
Klikne redeem na certifikatu, ki ga je prejel po mailu, potem se sproži cela procedura s kreiranjem accounta, ampak za to itunsi zahtevajo kreditno kartico ali kodo. Na gift certificatu, ki jo je prejel ni nobene kode. Tudi na katastrofalno slabih in zastarelih help straneh piše, da se gift prenese avtomatično.
Neumno se mi zdi, da bi obdarovanec moral vpisovati številko kreditne kartice, če sem jaz naročil certifikate. Če grem na report a problem, me vrže na apple uk, zgoraj pa piše, da ta stran ne pbstaja.
To je pa res eno sranje od online stora |
Kaj pa je na gift certifikatu drugega kot koda?
P.S.: Ne se matrat, ker ta koda je ze porabljena
Kaoo se izkoristi to kodo, pa im napisano v mailu spodaj ...

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 17.12.2011 11:17:10 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Moj gift certificate je drugačen. Podaril sem konkretne albume.
Certifikat je zelene barve, na sredi je slika ovitka albuma, spodaj na sredi je gumb redeem in to je to. Nobene kode nikjer. In to me jezi. Sem šel gledat potrditvene emaile in probaval s kodami z računa, ker drugih od appla nisem prejel ne jaz ne on.
Pa nisem tak šalabajzer na kompjuterju.
Noben od online storov ni tako skompliciran kot je ta.
In normalno se to ne da povedat, ker njihov postopek ni normalen. In linki kažejo na strani ki ne obstajajo. **ck pa tak customer support.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 17.12.2011 11:22:52 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Kakšen nasvet? Glede na to, da je to baje tako enostavno.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 17.12.2011 11:29:21 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
2_71828183 je napisal/a: | Ni treba vpisovati bancno kartico. In drugic to povej na normalen nacin, ker to da sta vidva ob nesposobna, se ne pomeni da je kaj s programom narobe. |
A mi potem lahko ti, ki si tako zelo sposoben, poveš konkretno, kaj delam narobe?
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 17.12.2011 11:30:17 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
pa si podaril računom, ki so v isti državi kot tvoj? Saj če si recimo s Slo App Store računa giftal nekomu ki ima US app store račun, potem ne bo šlo...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 17.12.2011 11:32:50 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
sussi je napisal/a: | pa si podaril računom, ki so v isti državi kot tvoj? |
Prejemnik še nima računa, ga ne spusti čez, če ne vpiše kreditne kartice.
Tak način obdarovanja je malo čuden, ko obdarovanec mora vpisovati kreditno kartico, kot da je on naročnik in ne prejemnik darila.
Ja in oba imava nastavljen slovenski store. Sem se tudi jaz jezil na obdarovanca, ker sem mislil, da je površen in komplicira, pa sem potem ugotovil, da sem pač jaz izbral user most unfrendly način. Nazadnje urejal/a George Sob 17. Dec 2011 11:35; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 17.12.2011 11:33:15 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
George je napisal/a: | A mi potem lahko ti, ki si tako zelo sposoben, poveš konkretno, kaj delam narobe? |
Naredi naj si najprej racun... >> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=22323
In zadeva ni tako komplicirana, kot zelis prikazati... Ce bi napisal malo vec, bi mogoce ze imel resitev... Tako pa jaz zaradi tega ne bom sel darovat nekega albuma nekomu samo zato, da bi lahko pokazal, da zadeva deluje ... Nic nisi napisal, kateri linki ne delajo... ipd ... Mogoce bi bilo najbolje, ce prilepis sliko tega maila... Nazadnje urejal/a Jest Sob 17. Dec 2011 11:35; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 17.12.2011 11:34:09 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
George je napisal/a: | Prejemnik še nima računa, ga ne spusti čez, če ne vpiše kreditne kartice.
Tak način obdarovanja je malo čuden, ko obdarovanec mora vpisovati kreditno kartico, kot da je on naročnik in ne prejemnik darila. |
Verjetno nekaj ne dela prav... Sem skoraj preprican, da gre na podoben nacin kot pri apliakcijah ... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 17.12.2011 11:42:58 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Jest je napisal/a: | Verjetno nekaj ne dela prav... Sem skoraj preprican, da gre na podoben nacin kot pri apliakcijah ...  |
Ne ne gre.
In tudi jaz nimam toliko časa, da bom šel naročevat neko storitev, da bom potem lahko tu dokazoval, da ne dela.
Problem je v tem, ker sem hotel, človeka razveselit, povzročil pa sem čisto sranje, ker nisem vedel, da najbrž ne funkcionira brez obdarovančeve kreditne kartice. Ker se mi zdijo darila, na katerih piše cena prostaška, sem mu pač nabavil kup albumov njegovih priljubljenih glasbenikov.
Očitno ni druge poti.
Bom pač prešaltal na CD je. Prejemniku vsaj tam ne bo kazat kreditne kartice. Predstavljaj si da nekoga obdaruješ, ta pa mora ven potegnit kreditno kartico. Zadrega je premil izraz.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 17.12.2011 11:46:35 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
NI POTREBNO VPISOVATI KREDITNE KARTICE!!!!
Samo preberi se enkrat, kaj sem napisal... in KLIKNI TUDI NA LINK Z NAVODILI!
Ne govori nekaj, kar enostavno ni res... Sem 1000000% preprican, da se da vnovcit brez, da bi imel kreditno kartico... VSI smo to poceli zelo dolgo, ko v Sloveniji sploh se ni bilo mozno imeti slovenskega racuna ...
Ce zelis dobiti konkreten odgovor, se potrudi in cimbolj natancno opisi, kaj si naredil in kje se zalomi... Ce pa zelis samo pljuvati po neki storitvi, ker mislis, da imas prav, potem pa ze takoj na zacetku tako napisi.... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 17.12.2011 11:47:10 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Hmm, the page you’re looking for can’t be found.
in to je famozni napis na applovi strani, ko kliknem na report a problem.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 17.12.2011 11:54:19 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Jest je napisal/a: | NI POTREBNO VPISOVATI KREDITNE KARTICE!!!!
Samo preberi se enkrat, kaj sem napisal... in KLIKNI TUDI NA LINK Z NAVODILI!
Ne govori nekaj, kar enostavno ni res... Sem 1000000% preprican, da se da vnovcit brez, da bi imel kreditno kartico... VSI smo to poceli zelo dolgo, ko v Sloveniji sploh se ni bilo mozno imeti slovenskega racuna ...
Ce zelis dobiti konkreten odgovor, se potrudi in cimbolj natancno opisi, kaj si naredil in kje se zalomi... Ce pa zelis samo pljuvati po neki storitvi, ker mislis, da imas prav, potem pa ze takoj na zacetku tako napisi....  |
Če bi prebral kaj sem napisal, bi vedel natančno kaj je problem, zato še enkrat:
Klikne redeem na certifikatu, ki ga je prejel po mailu, potem se sproži cela procedura s kreiranjem accounta, ampak za to itunsi zahtevajo kreditno kartico ali kodo. Na gift certificatu, ki jo je prejel ni nobene kode.
Ne gre drugače, pred registracijo računa z rdečim označi, da ni vnešena številka kreditne kartice in tudi izpiše, da manjkajo prav ti podatki. Certifikat pa nima številke. To sta edini opciji ali kartica ali koda certifikata. In od tu naprej ne moreš nič.
Na linku z navodili piše, da klikneš na redeem in se zadeva avtomatsko prenese na računalnik.
Nabrž pa za to rabiš delujoč itunes account ne sami ID, kar pomeni, da MORAŠ vpisat številko kredotne kartice. Nazadnje urejal/a George Sob 17. Dec 2011 11:57; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 17.12.2011 11:57:24 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
pa naj ustvari račun preden pritisne reedem code. Naj gre najprej v iTunese in ustvari račun, nato pa reedema gift.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 17.12.2011 11:59:18 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
sussi je napisal/a: | pa naj ustvari račun preden pritisne reedem code. Naj gre najprej v iTunese in ustvari račun, nato pa reedema gift. |
Torej ne bo šlo.
Ker on noče Applu pošiljat številke svoje kreditne kartice, če pri njih ni ničesar naročil.
Glede na to, da ima s tem slabe izkušnje, ko je nek tip v Novi Gorici pol leta tankal in kupoval draga oblačila na račun njegovega American Expressa, se je odločil, za zelo selektiven pristop pri dajanju podatkov. Podatki so ušli pri zelo ugledni firmi. T
Torej če ne kupuje, tudi ne “kaže“ kartice. Le zakaj bi jo? Nazadnje urejal/a George Sob 17. Dec 2011 12:04; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 17.12.2011 11:59:26 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Ker NE verjamem napisanemu sem ta trenutek paravil 5,99€ za nakup enega albuma... samo zato, da ti dokazem, da si v zmoti
Sem speljal cel postopek in res v mailu NI kode... je pa skrita v linku in ce sledis navodilom in kliknes na link REDEEM NOW v mailu, imas pri pri placilnih sredstvih opcijo NONE... in tudi koda je ze vpisana v polje s kodo... Torej se je spet potrdilo to, da je tezava samo zato, ker nekdo nekaj dela na pamet in ne sledi navodilom, ki jih je dobil...  ...
Kot dokaz bom pripravil se serijo printscreenov, ki sem jih naredil skozi postopek ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 17.12.2011 12:00:30 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
George je napisal/a: | Torej ne bo šlo.
Ker on noče Applu pošiljat številke svoje kreditne kartice, če pri njih ni ničesar naročil. |
Ne tumbaj v prazno prosim...
NE RABI DAJAT KREDITNE KARTICE!!!!!
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 17.12.2011 12:06:06 Re: Grozljivo nelogičen iTunes music store |
|
Jest je napisal/a: | Ne tumbaj v prazno prosim...
NE RABI DAJAT KREDITNE KARTICE!!!!! |
Ampak ti imaš najbrž registriran account.
Njemu pa ga noče registrirat brez podatkov o kreditni kartici. In brez tega se ne zgodi nič. Tu se postopek ustavi.
Kode certifikata ni vpisane v v okencu. Nazadnje urejal/a George Sob 17. Dec 2011 12:07; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |