iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca
|
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 13.12.2011 19:28:54 iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Naj vam opišem mojo zgodko z iPhonom, mogoče se pa najde nekdo, ki mi lahko pomaga.
Podatke bom probal navesti čimbolj točno, saj s tem sporočilom iščem osebo, ki mi lahko pomaga (prodajalec rabljenega telefona).
Zgodba se prične 7. novembra, ko sem kupil rabljen iPhone 4. Iphone 4 je bil kupljen v Švici konec meseca marca. Z osebo sva se dobila v Mariboru pri McDonaldsu na Tržaški, ob 12h. Prevzem je potekal normalno, vse je štimalo. Par ur za tem me je prodajalec klical, če mi je slučajno zraven dal dvojna navodila in dvojno iglico za sim tray. Iglici sem res imel dve zato sva se proti večeru dobila z njegovo sestro in sem odvečno iglico vrnil.
Iphone je nekaj časa deloval kot mora, vendar se je v začetku decembra zgodila ena neprijetna stvar, namreč na telefonu je nehala delovati slušalka. Telefon sem poslal na servis v Ljubljano na EPL. Ko so telefon prejeli so me obvestili, da so telefon zavrnili in ga poslali nazaj, saj se serijska številka telefona ne ujema s serijsko številko na sim trayu. Seveda sem bil presenečen, da se lahko zapičijo v tako stvar, predvsem pa nad tem, da je na sim trayu dejansko napisana serijska številka. Pri nakupu seveda nisem bil pozoren na to zadevo, saj niti nisem vedel, da bi moral biti. Torej sedaj svojega telefona ne morem popraviti pod garancijo.
Ker je že pri nakupu prišlo, do "zamenjave" in mi je kupec pomotoma dal eno iglico več kot bi moral, predvidevam, da čisto možno, da je tudi sim tray pomotoma zamenjal z drugim iPhonom. Prodajalca bi kontaktiral vendar nimam več telefona s katerim sem ga klical in tudi telefonske številke si nisem shranil (bimbo). Poskusil sem srečo na mobitelu in probal dobiti izpisek vseh klicanih številk za mesec november. Bil zelo šokiran, saj so mi povedali, da lahko dobim seznam vseh klicanih številk, vendar bodo zadnje tri številke prekrite, zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov. Ne razumem zakona in res ne vidim smisla v njem in ne razumem zakaj mi nočejo razkriti številke katero sem že kdaj klical?!
Preostane mi, da telefon popravim izven servisa (strošek 45eur), sam popravim telefon (strošek majhen, vendar se ne rad igram s tako drago stvarjo). V skrajnem primeru bom izbral eno od teh možnosti in upal, da se mi nič drugega več ne bo pokvarilo.
Tretja možnost je, da bom s tem sporočilom uspel najti prodajalca telefona in si bova izmenjala sim tray, saj mislim, da je uporabnik foruma. Serijska številka na mojem sim trayu "81026PWTA4S".
Help?  Nazadnje urejal/a Tomzi Tor 13. Dec 2011 23:53; skupaj popravljeno 2 krat
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.12.2011 20:16:32 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Pozdravljen.
Tudi jaz sem imel isti problem no ubistvu ga je imela punca.. Kupim rabljeno 4ko in ja serijska na sim trayu se ni ujemala s tisto od telefona... Ni preostalo čisto nič drugega kot da sem sam plačal za popravilo pri @ocnopu..
Res nisem želel plačevati EPL-u že zaradi principa.. Svetujem ti da raje daš to na servis, ker slušalko zamenjati ni lahko in pomojem boš sigurno kaj uničil...
Zdaj lahko pa počakaš še par dni in upaš da se ti kdo tu javi... 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.12.2011 21:21:22 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Se ena varianta pa je, da za nekaj € kupis SIM tray >> http://goo.gl/TqUFZ ... in gres se enkrat na servis ... pa pac reces, da si izgubil SIM tray in si preko eBaya kupil drugega ...
Sicer da bi zaradi tega zavrnili reklamacijo mi je malo cudno... Jaz bi klical na support >> 0800 80321 in tam malo pojamral... in povedal pravo zgodbo ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.12.2011 21:28:22 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Jap pokliči na mednarodno številko.. tam jim pa teži =) meni je v tretje uspelo dobit človeka ki je biu normalen in se mu je dalo ukvarjati z mojim problemov. pol pa sam zbombat na servis pa je =) 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: PREKMURJELAND |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.12.2011 22:53:28 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
em... kaj pa je sploh tale SIM TRAY?  kak to preveriš.. ali zakaj jim je to sploh pomebno na servisu ?
lp
|
 |
Šerif
Kraj: |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 13.12.2011 22:56:17 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Tole je sim tray. In na sim trayu je na robu res mikro-minimalno zabeležen IMEI iPhone-a, ki naj bi se ujemal s tvojim iPhone-om. 
_________________ ...::: Puck0 :::...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: PREKMURJELAND |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 13.12.2011 23:17:31 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
aha... no saj sem vedel kaj je to samo mi ni bilo jasno why je to tako pomebno... vglavnem bom jaz svojega kar prečekiral...  )
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 14.12.2011 08:12:20 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Meni so vedno pogledali serijsko na sim tray-ju, sploh niso gledal v telefon 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 14.12.2011 08:20:32 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Saj je normalno... Ker ce je recimo telefon "mrtev", se ne da nastavitvah pogledat...
Ampak, da bi pa zaradi tega zavrnili garancijsko porpavilo, se mi pa zdi malo cudno... Ker konec koncev to, da je na SIMcard trayu napacna serijska stevilka, NI razlog za nedelovanje tistega, zaradi cesar ga nekdo prinese na servis ... Jaz recimo do pred kratkim sploh nisem vedel, da je serijska stevilka tam odtisnjena. Sele Milos iz EPLja je enkrat povedal eno prigodo, ko je nekdo tudi reklamiral iPhone 3GS ... nazaj pa je dobil iPhone 3G... ker je bil nosilec SIM kartice ocitno od enega drugega telefona... ki pa je bil iPhone 3G ... Sicer kako se je potem razpletlo, ne vem... Vseeno mi pa ni logicno, da bi zaradi tega zavrnili garancijski zahtevek...
To je tako, kot se recimo avtoservisi otepajo garancijskih popravil, ce avta nisi servisiral na pooblascenem servisu...
Takole pa izgleda ta IMEI in serijska na mojem iPhone 4s
 Nazadnje urejal/a Jest Sre 14. Dec 2011 08:27; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 14.12.2011 08:26:16 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
ja kaj pa ce bi slo za ukraden iphone???mogoče zaradi tega??
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 14.12.2011 08:28:13 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Logatec |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 14.12.2011 08:39:08 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 14.12.2011 08:39:49 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Kaj pa če prineseš na servis telefon kateri ne dela, istočasno pa poveš da si zamenjal sim kartico na drug telefon in založil sim tray? 
_________________ iPhone 11 64gb
iPhone 12 pro 128gb
iPad 4 16gb
iPad mini 2 16gb
iMac 27 late 17
Macbook Air 13 late 15
Macbook pro 15 middle 19
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 14.12.2011 08:46:23 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Kakorkoli... verjetno bo najbolje poklicati na 0800 80321 (mendar poteka pogovor v anglescini, je pa klic brezplacen) ... in jim povedati zgodbo ... Pac napacen SIMcard tray nikakor ne more biti vzrok za nedelovanje oz. zavrnitev garancije... Taksno je moje mnenje... in tako bi pac jaz naredil... 
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 14.12.2011 08:51:29 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Naj pojasnim, da ne bo raznega polemiziranja po nepotrebnem.
EPL opravlja garancijska popravila za Apple, ki je garant in Apple je tisti, ki določa vse pogoje. Kar komu ni všeč, bi izjemo, drugače... naj pokliče Apple na 080 080 321, če se tam dogovori bo EPL naredil tako kot oni rečejo.
SIM predalček MORA imeti isto serijsko kot je v telefonu, za telefone, ki ne delujejo je potrebno serijsko pred pošiljanjem preveriti v notranjosti telefona. Če se SIM serijska in serijska v telefonu ne ujemata Apple zaračuna polno ceno popravila, ki je trenutno žal malo višja kot telefon s police. Enako velja če na SIM predalčku ni serijske kot je predlagano.
Torej, recimo da obstajajo 3 variante:
-serijska se ujema in uveljavi se garancija
-serijska se ne ujema, garancija se ne uveljavi oz. se servis plača
-pojasnila, izjeme, pripombe na 080 080 321, potem pa če garant-Apple za koga odobri kaj drugega bo EPL seveda naredil
Vprašanja?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 14.12.2011 09:11:21 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
A nadomestne SIM tray-e se da dobit pri vas?
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 14.12.2011 09:27:05 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
Pa še pripomba, pogledajo serijsko ne pa IMEI... 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 14.12.2011 09:36:36 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
bom poskusil zdajle čimbolj natančno povedat, kar mi je oče od mojega dobrega prijatelja povedal, ko sem ga zdajle prosil za utemeljitev.
Evo, zadeva je sledeča:
Če je telefon kupljen na ozemlju Slovenije, veljajo ob PRAVILNI predložitvi ( pravilno izpolnjen garancijski list ALI račun ) pač slovenski zakoni. v tvojem primeru BI šlo takole. Pooblaščeni servis ali pa prodajalec za tvoj telefon MORA sprejeti v popravilo in ugotoviti sledeče: Če je "izgubljen" nosilec SIM kartice povzročil nedelovanje, potem ti imajo vso pravico popravilo iz naslova garancije zavrniti. ČE pa to, da nimaš vložišča SIM kartice in to NI vplivalo na napako, ki je pri tebi, potem ti mora servis NE GLEDE NA TO, da je gor zapisana serijska številka, zadevo popraviti v skupnem roku 45 dni od dneva sprejema v servis. Serijska številka mora biti vedno vtisnjena tudi na vitalni del oz takoimenovano osnovno komponento aparata! Vse ostale serijske številke so na več mestih izključno zato, da se olajša pregled le-teh. Seveda pa ima servis vso pravico manjkajoče dele zaračunati, saj izgubljeni del ne spada v garancijo. Razen seveda, če bi se izgubil zaradi slabe izdelave, kar pa je že spet druga tema.
Problem pri tebi pa je ta , da telefon NI kupljen v Sloveniji in to zate žal ne velja oz ne moreš uveljaviti. Bi bilo pa "higiensko", da ti to vseeno zrihtajo. Ampak prisilit jih pa v to ne moreš. Tudi on bi ti takoj rekel, da če nimaš ustrezno urejenih papirjev, je zanj prijava nična oz te na to opozori.
Aja, pa še to me je opozoril: Ko si, No.1 , napisal, da je APPLE garant in postavlja pogoje... To je vse lepo in prav, dokler s svojimi pogoji NE ZMANJŠUJE pravic potrošnika , seveda zopet na ozemlju Slovenije.
V tem primeru so njegovi pogoji nični v tistem delu pogodbe.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 14.12.2011 16:43:34 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
recimo da izgubim sim tray?kako dobiti novega? po vaših navedbah ce izgubim sim tray nisem več opravičen do garancije?
_________________ Ipod nano 16Gb
Samsung Galaxy Note 2
Iphone 4
CoC: Slovenija
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 14.12.2011 16:49:48 Re: iPhone 4 - zavrnjen servis - iskanje prodajalca |
|
dal sem samo kot primer,..naročim na ebayu in na servisu mi zavrnejo popravilo ker se imei ne ujema,...tega res ne razumem,..
_________________ Ipod nano 16Gb
Samsung Galaxy Note 2
Iphone 4
CoC: Slovenija
|
 |