Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 05.12.2011 15:17:29 |
|
S tem 3G omrežjem res nekaj ne štima,..Odkar imam 4S mi vsak dan kdo reče, da me ne mor doklicat. Opažam pa da mi signal vesčas niha kar mislim, da je razlog menjanje signala 3G - 2G.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 05.12.2011 16:41:47 |
|
Da pa ti ne moreš poklicati (call failed), oz poslati sporočila pa še nisi opazil?
Naj bi bil bug na sistemu 5.0.1, možno, pa da je hardware napaka. Naj nekdo, ki ima kakšne informacije o iOS 5.1 beta pove, če kaj piše, da so to popravili.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 06.12.2011 19:35:10 |
|
Dokler ne bom slišal iz strani appla ene logične razlage zakaj je temu tako se s tem ne strinjam,..
Za nekoga ki ima veliko poti iz kraja v kraj iz hiše v hišo itd,.. to pomen veliko preklopov 2G - 3G. Posledica je logična. Praznjenje baterije. Iz lastnih ikušenj to pomeni, če ne priklapljam v pisarni na polnilec mi baterija ne zdrži niti en dan! Katastrofa!
V 14h dneh uporabe je edina pozitivna stvar design, ostalo razočara!.. 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 06.12.2011 23:46:28 |
|
Ne vem ali je že kdo opazu, ampak včasih ko vključim cellular data (Iphone 4s) se mi noče ključiti 3G povezava. Potem ugasnem/prižgem telefon in stvar deluje.
UPDATE: vidim, da ima enake teževe tudi Perplexer!
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 09.12.2011 12:39:35 |
|
Včeraj sem kupil iPhone 4s pri Si.mobilu in danes grem v Avstrijo in me zanima kako je z izklopom prenosov podatkov, povsod piše da naj v networku iz cellural data prestavim na off in data roaming na off. Jaz pa pod Network nimam cellural data ampak Mobile data. če mobile data prestavim na ON se odpre data roaming. Če prestavim oboje (mobile data in data roaming) na OFF ne bo telefon po nepotrebnem vlekel prenosa podatkov. Hvala za odgovor.
Lp
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 09.12.2011 12:55:18 |
|
Lahko bi vsaj prebral tekst pod vsakim stikalom, kjer je kratko in jasno vse obrazloženo.

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 09.12.2011 13:20:23 |
|
sedaj vidim da je spodaj tekst isti kot na sliki. Zanima me tudi to zakaj imam jaz napisano Mobile data na sliki, in vsi ostali pa imajo Cellural data?
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 09.12.2011 13:28:29 |
|
player je napisal/a: | ...zakaj imam jaz napisano Mobile data na sliki, in vsi ostali pa imajo Cellural data? |
Slika?
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 09.12.2011 13:29:36 |
|
Google pravi tole:
Oops my bad actually it's from the language.When it's British English it shows you Mobile Data.Go to settings-general-international and change the language to English and it will show you Cellular Data.
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 09.12.2011 13:33:00 |
|
Hvala sem zamenjal jezik iz British English v English pa je zamenov.
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 09.12.2011 13:33:39 |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 14.12.2011 19:05:19 |
|
alenbec je napisal/a: | @Dejc0 Apple tukaj misli predvsem na uporabnike. Z nezmožnostjo izklopa 3G omrežja marsikateri uporbnik ne bo mogel reči "internet na iPhonu ne gre nikamor" in se hkrati ne zavedal, da je v nastavitvah ponesreči izklopil 3G.
Če bi življenjska doba baterije ostala enaka, potem čisto podpiram to potezo, drugače pa naj vrnejo.
PS: s tem, ko je Apple odvzel Macu disketno enoto, tudi ni omejeval uporabnikov - ravno nasprotno - prisilil je uporabnike in konkurenco, da stopijo v korak s časom.
Mešaš hruška in jabolka. Jaz sem ponavadi izklopil 3G omrežje, ko sem res potreboval baterijo in sem vedel, da ne bo nikjer vtičnice, kamor bi vtaknil svoj iPhone, iPhona pa nisem uporabljal ampak je bil v žepu še vedno povezan na net z delujočim push-em in vsemi internetnimi storitvami. |
Drugač je ključno da se da 3g izklapljat. V bistvu edini pomembnejši razlog zakaj bi kdo raje uporabljal 3G je ta, da so ob prenosu podatkov preko EDGE/GPRS omrežja blokirani klici.
3G je pa po svoje problematičen ker je problem z dobrim signalom. Pa ni to samo "naš" problem. Tudi v velikih mestih je lock na 3G signal ob visokih stavbah in ob prehajanju skozi stavbe naporen za telefone in se signal pogosto izgublja. In če je dosegljivost v nekem trenutku pomembnejša kot vse drugo, je fino, da si človek lahko nastavi tako, da je prioriteta vedno klicna dostopnost (data off in 3G off).
Ampak ne - eden je bil spet pameten na Applu, bo "vodil industrijo s še enim čudežem" prisiljevanja brez neke upravičenega razloga. Kot da bi jim krona padla z glave če bi pustili tisti knof. Naj bo 3G po defoltu ON, ampak naj se pusti da se ob izrednih prilikah tudi izklopi.
Če so jim "vse te komplicirane nepomembnosti" v napoto naj pa naredijo nek "paket" nastavitev ki ljudi ne mori s tehnikalijami ampak jim da na voljo način funkcionalnosti - na primer: naj uvedejo knof "call acessibility priority" in "data speed priority" in po možnosti še "battery life priority" - in bi te nastavitve pač vklopile in izklopile odgovarjajoče funkcije.
Sploh pa vidim da pri Applu ne razumejo čisto telefonov. OK iphone je fin, soliden izdelek, najsolidnejši med žepnimi prenosnimi komunikacijskimi napravami (kot predmet, izdelava, tudi iOS je stvar s potencialom) ampak, da si ne morejo vzeti v roke enega starega npr. eriksona pa vsaj pogledati v menije s klicnimi možnostmi in vse kar je že obstajalo vključiti v nastavitvene menije iOS:
- kaj jim je da niso v meni vključili normalnih možnosti za preusmeritve klicev po kriterijih,
- zakaj ni možnosti upravljanja s klici - selektivna blokada klicev po kriterijih (blokiraj neznane številke, blokiraj določene številke itd... )
- z zgoraj omenjenim povezano: grupe kontaktov
še bi se našlo. To so vse funkcionalnosti ki se rabijo pri poslovni uporabi mobilnega telefona, tko d ane vem od kod jim ksiht da iphone predstavljajo kot "najnaprednejši poslovni mobilnik". In ne third party aplikacije niso odgovor - to mora bit out of the box, ne neko flikanje od zunaj. Saj še reminderjev ni bilo do iOS5!!
Vse drugo super ampak telefonski del naprave pa šepa torej. In to brez kakega upravičenega razloga. Nekdo bi moral to vključiti v OS.
Ne pa še celo izključevati možnosti iz nastavitev!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 14.12.2011 19:19:23 |
|
sussi je napisal/a: | mogla ali ne. Oni že vejo zakaj so se tako odločili. Jaz mislim da je v ozadju nekaj glede tega da je to world phone, torej GSM in CDMA... mogoče pa v katerem od naslednjem updatov iOSa vrnejo to možnost. |
Bi rpej špekuliral, d aje povezano z večjo intenziteto uporabe podatkovnih povezav pri 4s zaradi Sirija: siri bi bil verjetno mnogo manj uporaben če bi ga čakal da po EDGE prenese kak zahtevek poleg tega bi podatkovne povezave trajale dlje časa kar posledično pokuri še več baterije pa še klicna dosegljivost bi bila manjša. In namesto da bi se mal bolj potrudli in naredili posledično povezavo (če je Siri ON potem izbira EDGE ni mogoča) so kar salomonsko ukinili možnost izbire. Manj klicev za reševanje težav tipa "zakaj mi siri dela neuporabno počasi" na helpdesku.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 14.12.2011 20:56:06 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
verjetno kar pravilno razmišljaš.  ampak po moje ni samo Siri vzrok...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 14.12.2011 22:21:36 |
|
_Kvark_ je napisal/a: | Ne vem ali je že kdo opazu, ampak včasih ko vključim cellular data (Iphone 4s) se mi noče ključiti 3G povezava. Potem ugasnem/prižgem telefon in stvar deluje.
UPDATE: vidim, da ima enake teževe tudi Perplexer! |
to sem zasledil tudi jaz, meni 3g deluje, da grem pod iskanje omrežji - manual search in malo počakam da začne iskat, izberem nazaj na automatic, vklopim cellular data in 3g deluje.
tako da ne rabiš izklapljat ttelefona.
Lp
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 18.12.2011 13:18:01 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
Lahko potrdim, da rešitev, kot jo predlaga F3KO deluje na 4S, iOS 5.0.1. Hvala!
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 18.12.2011 13:36:48 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
Z jailbreak-om naj bi šlo 3G izklopit kar preko Siri z dodatkom Toggles.
Tako da ni problem strojne narave, da je Apple onemogočil izklop 3G.
Počakajmo pa bomo videli.
Apple me sam sili da bom po Iphone 3G spet moral imeti jailbreakan Iphone.
Na 4ki sploh nisem pogrešal jailbreaka, ampak bo ta razlog prevagal, ker imam kar probleme z omrežjem in porabo baterije po nepotrebnem...
http://www.cultofmac.com/135733/this-is-what-the-equivalent-of-sbsettings-for-siri-would-look-like/
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Izola, Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 28.12.2011 22:09:43 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
Jaz pa mislim, da tudi ko bo jb za 4s in tudi če boš imel sbsettings, da 3g omrežja ne boš mogu izklopit.
Ker sbsettings je dejansko samo neke vrste bližnjica "korena funkcije" in ker 4s ne omogoča tega "korena oz funkcije", tudi ta bližnjica ne bo delovala
Sicer upam, da se bo dalo izklopit in bomo videli ko bo jb 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 29.12.2011 02:06:24 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
če imaš dostop do sistema, kar jb je, potem se po moje da vse naštimat.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 29.12.2011 14:28:46 Re: Novi Iphone 4S izklop 3G omrežja |
|
Sem nekje čital, da menda ni možno izklapljati 3G, ker je ta opcija integrirana v novi dual core čip. Prej, ko je štirka imela single core procesor, pa je bil v telefonu baje posebej čip, samo za 3G in posledično se je dalo po potrebi izključiti, tako, da dvomim, da se bo ta opcija sploh še kdaj pojavila... 
|
 |