iPad 2 in poslovna uporaba
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.12.2011 18:31:25 iPad 2 in poslovna uporaba |
|
Torej stvar je sledeča: V podjetju sem nekako postal odgovoren za implementacijo nekaj naprav iPad v poslovno okolje, kar pomeni exchange strežnik, uporaba certifikatov za brezžično prijavo in podobne stvari. Nekje sem zasledil, da se da v naprej skreirati in konfigurirati določene profile in jih namestiti na napravo...Ker z napravo nisem nekaj preveč seznanjen, me zanima, če ima kdo kakršnekoli izkušnje z nameščanjem ali implementacijo iPadov za tovrstno uporabo in vsak nasvet bi bil dobrodošel. Lp Z
_________________ Nič ni pretežko, ali pač?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.12.2011 19:20:17 |
|
Ne kompliciraj si zadeve z certifikati.
Vse izadeve delujejo z exchangeom preko owa,vec kot odlicno.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.12.2011 19:32:14 |
|
Saj exchange dela ok, bolj me zanima kako je z prednastavljenimi profili, ker je naprav več in je zamudno nastavljati vsako napravo posebej. Ideja je, narediš profil z vsemi nastavitvami in ga pošlješ na napravo, če ima kdo izkušnje...
_________________ Nič ni pretežko, ali pač?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 08.12.2011 00:10:03 |
|
Lani sem za iPhone delal custom profil za eduroam, ko še ni bilo te elegantne reštive kot je sedaj.
Takrat sem šel kr po nekem vodiču, ki je vse lepo razložil - pač v iPhone Configuration Utility narediš profil in dodaš želene certifikate, potem exportaš in pošlješ zadevo prek maila na iPhone, tam odpreš in se avtomatsko namesti.
Nevem pa kako je z iPadom, če ta utility sploh deluje, glede na to da je "iPhone" Configuration Utility, ampak mislm da bi načeloma mogl delovat, saj je software na vseh napravah identičen.
_________________ MacBook Pro 15"
|
 |