Kakor sem gledal, ne bi smel biti drugačen vijak kot tisti desno, a vseeno ne gre! Kakšen izvijač potrebujem?? Malo sem že "odgrnil" izvirni vijak.
Prosim za čimprejšnjo pomoč.

| Ne morem odviti vijaka - Optibay - kaj storiti | |||||

Pravkar sem zamenjal HDD, potem pa sem hotel vzeti iz MBPja še Superdrive - a tukaj se je zataknilo. Nikakor ne morem odviti levega zgornjega vijaka (daljšega) z izvijačem, ki je prišel v OWC kitu.

Kakor sem gledal, ne bi smel biti drugačen vijak kot tisti desno, a vseeno ne gre! Kakšen izvijač potrebujem?? Malo sem že "odgrnil" izvirni vijak. Prosim za čimprejšnjo pomoč. ![]() _________________  14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD   iPad Air 32 GB Space Gray   iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium   | 
	|||||

vrjetno je zanič izvijač. 

drugače pa močno privite vijake potolčeš s kladivom (kladivcem), da popustijo, potem pa probaš odvit. ampak to se predvsem uporablja pri avtomehaniki  | 
	|||||

Izvijač je v redu, ker deluje na drugih vijakih. Tolkel pa po prenosniku ne bom.

Kaj naj naredim? _________________  14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD   iPad Air 32 GB Space Gray   iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium   | 
	|||||

eno kapljico wd-ja 

| 
	|||||

Fak no, noben izvijaček (tudi iz lastnega seta) ne deluje.... tudi luknja v vijaku samem je malo uničena od vseh poskusov... 
			_________________  14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD   iPad Air 32 GB Space Gray   iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium   | 
	|||||

sej ti pravim. vzameš izvijač, najmanjše možno kladivo, postaviš izvijač v vijak, ter potolčeš, seveda s primerno silo. če maš pa zanič izvijač pa čimprej odnehej, pa jutri kupi specialni izvijač. 

| 
	|||||

Probaj s kleščami, une patent ki jih lahko naštelaš da same držijo.. 

| 
	|||||

Mislim, da nimam takih klešč... Sranje je.

![]() _________________  14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD   iPad Air 32 GB Space Gray   iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium   | 
	|||||

Uuuu, tole bo pa res kar problem. Imas ze cisto unicen vijak. Tole bos res težko odvil. Sem mnenja, da nisi imel najbolj pravega izvijaca.  | 
	|||||

v merkurju ali pa kakšni podobni trgovini poizkusi poiskati odstranjevalce za poškodovane vijake.

v mislih sem imel nekaj takega http://www.conrad.si/9-delni-komplet-za-odstranjevanje-vijakov.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=820931&ci=SHOP_AREA_17608_1501031 _________________ iPhone 6S, iOS 9.1  MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014) OS X El Capitan, 10.11.1   | 
	|||||

mene je tudi zafrkaval en vijak pri razstavljanju macbooka..stvar sem rešil tako da sem kanil eno kapljico coca-cole na vijak (star nasvet od očeta),  sem pa tudi kupil precizne izvijače in je šlo kasneje brez problema, čeprav sem bil skeptičen od začetka   

| 
	|||||

Kako pa je coca-cola pomagala?  
			_________________  14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD   iPad Air 32 GB Space Gray   iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium   | 
	|||||

zdej se pa loti zadeve s ploščatim izvijačem. pa ne pozabit na kladivo. 

| 
	|||||

Pri tako majhnih vijakih z uničeno glavo pomaga samo sveder   

Povrtaš vijak in ga odstraniš...drugače bo bolj  | 
	|||||

To sem imel tud jaz že večkrat probleme, pomaga manjši navadni izvijač. Problem je ker so nekateri vijaki mehki, kot da bi bli iz svinca ali aluminija. Meni se je pri MBP "obrnil" vijak za pritrditev diska in ko ga bom kdej ven jemal, bo problem :S Ne vem zakaj delajo tako švoh vijake, recimo vijaki ki so za pritrditev zadnje stranice MBP so dovolj trdni. 

| 
	|||||

Ma jutri ga bom nesel kar na Pro servis, da mi zamenjajo vijak in to je to. 
	|||||

Porocaaj kako se bo zadeva odvila 

| 
	|||||

Znajo ti fajn zaračunat, tko da priporočam da najprej vpraš kok bi blo.  | 
	|||||

Menda pol servisne ure, 24€. Jebat ga, raje plačam, kot pa da sam tam neki vrtam/prčkam. Sicer pa samo rabim, da mi vijak ven dobijo in ga zamenjajo z novim - ostalo bom sam potem zamenjal... 
	|||||

Če se ne motim, je tukaj "torx" vijak. Dvomim, da si imel pravo orodje.

Jap; tale vijak bo treba po vsej verjetnosti izvrtati. Mogoče bi jaz sam še nežno poskusil odvijačiti z udarnimi "levimi" izvijači... _________________ iPhone 5S,32Gb-Spacegrey iPhone 4, 32Gb iMac 27", i5 mid 2011 Macbook Air 13, late 2008 New iPad , 32Gb WiFi iPod nano, 8Gb Apple TV 2013 Ipad Pro 64 Iphone X  | 
	|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja | 
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |