Izbira fotoaparata NIKON VS. CANON | |||||
Vsekakor se strinjam, da prej primi oba v roke in ju preizkusi tudi na terenu, če imaš možnost (posoja za dan). Naj bosta v približno istem cenovnem rangu in s podobnimi objektivi. Nikon ima tudi to prednost, da ima že ves čas isti nastavek za objektive. Če bi pri Canonu želel iz APS-C na FF in imaš samo EF-S objektive, bi moral kasneje vse menjat za EF. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
nikon canon sigma tamron in slika bo bolj jasna. Recimo jaz si torbe nisem znal predstavljati brez: (v današenjem jeziku povedano) 10-20mm 17-85mm 30mm, 1,4 70-200mm, 2,8 _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
![]() _________________ Lp, Miha |
|||||
![]() |
|||||
Tole ni res, saj razen nekaterih eksotov na eni ali drugi strani, so cene profi opreme popolnoma primerljive. Zelo dober komplet za naprednejšega amaterja ne glede na Nikon ali Canon je: EF-S 15-85 mm, EF 70-300 IS za Canon DX 16-85, 70-300 VR za Nikon Poleg kompleta vzameš še kakšen svetlobno močan fiksni objektiv (glede na način fotografije) in si za nekaj časa ok. |
|||||
![]() |
|||||
Všeč mi je LCD zaslon, ki se lahko odpre in odpira pod določenim kotom, kakor hočeš. DSLR predvsem uporabljam za snemanje in gledam tudi na samo oprijemljivost aparata - vse je odvisno od tvojih rok, tako da ti priporočam, da oba primeš v roke pa malo stestiraš, kateri ti bolj paše. S full HD snemanjem sem pri 600D zelo zadovoljen. Kot so že povedali, z nobenim ne boš falil, najboljše pa da se rokuješ najprej z obema in se potem odločiš. Kot popolnemu začetniku je uporabna funkcija tudi Features guide, ki si jo lahko na Canonu vklopiš, da lažje spoznaš, čemu je določena funkcija v aparatu namenjena. Zelo dobro za učenje. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Mladenič, če bi natančno bral, kaj sem napisal, bi svojo "kategorično" trditev lahko precej omilil. Kupuje se stvar ranga 650 evrov, kar je precej narazen od kakšne "resne" robe. |
|||||
![]() |
|||||
Na fotografskem forumu bi se že stepli. |
|||||
![]() |
|||||
ne ti men mladenič... ![]() Nisem nikjer zasledil, da je omejitev 650€?!? |
|||||
![]() |
|||||
Predlagam Canon EOS 600D...predvsem zaradi manjšega šuma pri večjem ISO!Večkrat če ne mnogokrat boš naletel na slabo svetlobo pri kateri boš ISO kar moral povečati zaradi časa!Znano je, da je Canon vsaj kar se šuma tiče bolj kakovosten, vsaj v nižjih razredih; pri meni je bilo to odločilno! Noben od teh dveh DSLRjev ni slab za začetnika, če imaš le možnost prej sprobaj mašince!Če ne drugega, je že pomembno kako ti paše v roko! Sam uporabljam Canon 5D, ki je sicer že profesionalna zadeva a ni primeren za potovanja(zaradi teže);sam na potovanjih mnogo prepešačim in na koncu dneva že kar pošteno čutiš vratne in hrbtne mišice. Odštejejo slike, ki pa so vrhunske!Je pa res kar je že nekdo rekel; Fotografijo naredi fotograf in ne fotoaparat! Lastim si še Nikon D80, ki pa je bolj ko ne obstal na polici, zaradi omenjenih razlogov.Definitivno pa ni slab aparat.(Prodam če koga zanima) Odločam se še za en bodi, ki pa bo po vsej verjetnost 600D.Enostavno mi je všeč! LP |
|||||
![]() |
|||||
Bistvo je v tem, da najdeš univerzalen objektiv, ki ti oddela večino tvojih potreb in želja. Torej more biti objektiv s spremenjivo goriščno razdaljo, s čim boljšo svetlobno jakostjo in dovolj širokega kota, da v gorski koči za mizo fotografiraš svojo družbo, ko pije čaj in dovolj ozek, da z varne razdalje narediš kak portret. _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
![]() PS: Namenjeno uporabniku "mm9343" |
|||||
![]() |
|||||
Dej men reč mladenič .... obljubim, da bom dobro prenesel ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
No, če pogledaš objektive ki sem jih navedel zgoraj, je za primerljivo kvaliteto Canon dražji. Torej kot sem že enkrat omenil, odvisno od sistema ki ga potrebuje. Če bo na kit objektivih, sta oba s cenami tle nekje. ggrizliv, če te zanima rokovanje z Nikon objektivi, si vabljen da se oglasiš in preizkusiš pri meni doma. Imam od najcenejših fiksnih, do profi "glažuvne", za lažjo odločitev ,) Aja..semic... hvala za kompliment;) |
|||||
![]() |
|||||
Če boš že šel v Canona (seveda nič slabega, še posebej glede videa), vrzi vseeno uč na 60d. Zgornji dodatni zaslonček je res vreden svojega denarja. To veš, da na mimovrste dobiš 600d še z 50 1.8 objektivom zraven? Ugodno, se mi zdi. Sam imam kit 18-105 in pride kar prav tisto nad 55mm. Ni sedaj presežek od objektiva, na 105 ima 4.5, a je za prvo učenje čisto dovolj. |
|||||
![]() |
|||||
Sem totalni začetnik kar se fotografije tiče in imam pač veselje da spoznam svet DSLRa. Ker sem mi ta dva modela vidita zelo ugodna (cena/kvaliteta) sem ju dal v ožji izbor.Vsaj kar se bodijev tiče, objektive bom itak kasneje dokupoval po želji in potrebi. Predvsem rabim za splošno fotografiranje (amatersko, mogoče pol-pro ?!?) za spoznavanje vseh zmožnosti aparatov. Rad pa bi kupil fotoaparat na daljši rok, da ne bi kasneje ugotovil da ta pa nima tega on pa nima tega itd., če bi se kasneje mogoče začel kaj bolj resneje ukvarjati s fotografijo... mm9343: Od kod pa si? Bi se lahko kaj zmenila... Dobro je, če ti še kdo iz prakse razloži to in ono.... |
|||||
![]() |
|||||
Ljubljana Imaš pa še eno možnost. Kupiš katerikoli body ti pač odgovarja s kit objektivom. Nato dokupiš 3 fiksne objektive različnih goriščnic, ki so relativno poceni. S tem kompletom boš lažji hodil po svetu, imel kvalitetno optiko, s katero boš lahko fotkal tudi v svetlobno slabših pogojih. Pa še ponavadi se bodoči fotograf na fiksnih hitreje kaj nauči. |
|||||
![]() |
|||||
Si bomo organizirali borzo znanja, vidim. Nekaj v smislu: Znanje pridobljeno v 25 letih poklicne fotografske kariere zamenjam za znanje iz programiranja iOS aplikacij .... pridem tudi na dom varjanta. ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |