Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Izbira fotoaparata NIKON VS. CANON
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 05.12.2011 10:02:34
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Dobro premisli katerega boš kupil, saj boš potem najverjetneje na tistem tudi ostal.

Vsekakor se strinjam, da prej primi oba v roke in ju preizkusi tudi na terenu, če imaš možnost (posoja za dan). Naj bosta v približno istem cenovnem rangu in s podobnimi objektivi.

Nikon ima tudi to prednost, da ima že ves čas isti nastavek za objektive.
Če bi pri Canonu želel iz APS-C na FF in imaš samo EF-S objektive, bi moral kasneje vse menjat za EF.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 05.12.2011 10:12:57
Glede na rang opreme, ki jo kupuješ, kupi Canon. Predvsem zaradi večje razširjenosti, predvsem pri objektivih. Nikonovo tapravo steklovje je drago. Imel in E1 in Canon in Nikon:).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Veržej
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 05.12.2011 10:21:20
Uh, se bo pa težko odločiti...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 05.12.2011 10:36:48
Mogoče res dobro. Najprej pomisli kaj boš fotografiral. Na podlagi tega se odloči katere objektive potrebuješ, potem pa poglej cene teh objektivov pri

nikon
canon
sigma
tamron

in slika bo bolj jasna.

Recimo jaz si torbe nisem znal predstavljati brez: (v današenjem jeziku povedano)

10-20mm
17-85mm
30mm, 1,4
70-200mm, 2,8

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 05.12.2011 11:26:50
Če ga rabiš večina za snemnaje potem Kanon, če za fotkanje definitivno nikon Smile

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 05.12.2011 13:52:59
Vedno se je pametno odločati na podlagi objektivov ki jih potrebuješ.

semic je napisal/a:
Glede na rang opreme, ki jo kupuješ, kupi Canon. Predvsem zaradi večje razširjenosti, predvsem pri objektivih. Nikonovo tapravo steklovje je drago. Imel in E1 in Canon in Nikon:).

Tole ni res, saj razen nekaterih eksotov na eni ali drugi strani, so cene profi opreme popolnoma primerljive.

Zelo dober komplet za naprednejšega amaterja ne glede na Nikon ali Canon je:
EF-S 15-85 mm, EF 70-300 IS za Canon
DX 16-85, 70-300 VR za Nikon
Poleg kompleta vzameš še kakšen svetlobno močan fiksni objektiv (glede na način fotografije) in si za nekaj časa ok.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 05.12.2011 14:03:08
Sam sem si tudi kupoval pri DSLR pred kakšnim mescom in se odločal med tema dvema. Na koncu sem vzel EOS 600D.

Všeč mi je LCD zaslon, ki se lahko odpre in odpira pod določenim kotom, kakor hočeš. DSLR predvsem uporabljam za snemanje in gledam tudi na samo oprijemljivost aparata - vse je odvisno od tvojih rok, tako da ti priporočam, da oba primeš v roke pa malo stestiraš, kateri ti bolj paše.

S full HD snemanjem sem pri 600D zelo zadovoljen.

Kot so že povedali, z nobenim ne boš falil, najboljše pa da se rokuješ najprej z obema in se potem odločiš.

Kot popolnemu začetniku je uporabna funkcija tudi Features guide, ki si jo lahko na Canonu vklopiš, da lažje spoznaš, čemu je določena funkcija v aparatu namenjena. Zelo dobro za učenje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 05.12.2011 14:12:45
Tole akcijo si videl:

http://www.facebook.com/photo.php?v=2730589828790
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 05.12.2011 14:19:47
mm9343 je napisal/a:
Vedno se je pametno odločati na podlagi objektivov ki jih potrebuješ.

Tole ni res, saj razen nekaterih eksotov na eni ali drugi strani, so cene profi opreme popolnoma primerljive.

Zelo dober komplet za naprednejšega amaterja ne glede na Nikon ali Canon je:
EF-S 15-85 mm, EF 70-300 IS za Canon
DX 16-85, 70-300 VR za Nikon
Poleg kompleta vzameš še kakšen svetlobno močan fiksni objektiv (glede na način fotografije) in si za nekaj časa ok.

Mladenič, če bi natančno bral, kaj sem napisal, bi svojo "kategorično" trditev lahko precej omilil. Kupuje se stvar ranga 650 evrov, kar je precej narazen od kakšne "resne" robe.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 05.12.2011 14:23:07
Naj samo omenim, da se navdušen nad normalnimi in uporabnimi zapisi v tej temi.
Na fotografskem forumu bi se že stepli.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #31   Objavljeno 05.12.2011 14:23:48
semic je napisal/a:
Mladenič, če bi natančno bral, kaj sem napisal, bi svojo "kategorično" trditev lahko precej omilil. Kupuje se stvar ranga 650 evrov, kar je precej narazen od kakšne "resne" robe.

ne ti men mladenič... Silly Brez zamere, ti si omenil "ta pravo" steklovje...
Nisem nikjer zasledil, da je omejitev 650€?!?
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 05.12.2011 14:28:15
Pozdravljeni!

Predlagam Canon EOS 600D...predvsem zaradi manjšega šuma pri večjem ISO!Večkrat če ne mnogokrat boš naletel na slabo svetlobo pri kateri boš ISO kar moral povečati zaradi časa!Znano je, da je Canon vsaj kar se šuma tiče bolj kakovosten, vsaj v nižjih razredih; pri meni je bilo to odločilno!

Noben od teh dveh DSLRjev ni slab za začetnika, če imaš le možnost prej sprobaj mašince!Če ne drugega, je že pomembno kako ti paše v roko!

Sam uporabljam Canon 5D, ki je sicer že profesionalna zadeva a ni primeren za potovanja(zaradi teže);sam na potovanjih mnogo prepešačim in na koncu dneva že kar pošteno čutiš vratne in hrbtne mišice. Odštejejo slike, ki pa so vrhunske!Je pa res kar je že nekdo rekel; Fotografijo naredi fotograf in ne fotoaparat!

Lastim si še Nikon D80, ki pa je bolj ko ne obstal na polici, zaradi omenjenih razlogov.Definitivno pa ni slab aparat.(Prodam če koga zanima)

Odločam se še za en bodi, ki pa bo po vsej verjetnost 600D.Enostavno mi je všeč!

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 05.12.2011 14:30:19
Ja, res, jest tudi po nepotrebnem govorim o svoji pro-torbi.

Bistvo je v tem, da najdeš univerzalen objektiv, ki ti oddela večino tvojih potreb in želja. Torej more biti objektiv s spremenjivo goriščno razdaljo, s čim boljšo svetlobno jakostjo in dovolj širokega kota, da v gorski koči za mizo fotografiraš svojo družbo, ko pije čaj in dovolj ozek, da z varne razdalje narediš kak portret.

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 05.12.2011 14:34:40
Mladenič je kompliment Wink , če kupuje 5100 ali 600 je cena tu nekje. Lahko mi pa verjameš, da je Canon vseeno prijaznejši do denarnice.

PS: Namenjeno uporabniku "mm9343"
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 05.12.2011 14:38:21
@semic

Dej men reč mladenič .... obljubim, da bom dobro prenesel Very Happy

Jablanator

Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 05.12.2011 14:45:32
semic je napisal/a:
Mladenič je kompliment Wink , če kupuje 5100 ali 600 je cena tu nekje. Lahko mi pa verjameš, da je Canon vseeno prijaznejši do denarnice.

No, če pogledaš objektive ki sem jih navedel zgoraj, je za primerljivo kvaliteto Canon dražji. Torej kot sem že enkrat omenil, odvisno od sistema ki ga potrebuje. Če bo na kit objektivih, sta oba s cenami tle nekje.

ggrizliv, če te zanima rokovanje z Nikon objektivi, si vabljen da se oglasiš in preizkusiš pri meni doma. Imam od najcenejših fiksnih, do profi "glažuvne", za lažjo odločitev ,)

Aja..semic... hvala za kompliment;)
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 05.12.2011 22:07:46
@Ajfonko - a ni tako, da ima D5100 manjši šum pri višjem ISOtu kot 600D? No, sam sem bil v enaki situaciji, a so me potem namamili na D7000, ki sem ga na koncu vzel - kar kit 18-105 in 70-300. Vem, na koncu res waaay over my budget, a sem zato preložil za dva meseca ter še malo pofehtal...

Če boš že šel v Canona (seveda nič slabega, še posebej glede videa), vrzi vseeno uč na 60d. Zgornji dodatni zaslonček je res vreden svojega denarja.

To veš, da na mimovrste dobiš 600d še z 50 1.8 objektivom zraven? Ugodno, se mi zdi.

Sam imam kit 18-105 in pride kar prav tisto nad 55mm. Ni sedaj presežek od objektiva, na 105 ima 4.5, a je za prvo učenje čisto dovolj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Veržej
Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 05.12.2011 22:12:19
Kot sem že rekel:
Sem totalni začetnik kar se fotografije tiče in imam pač veselje da spoznam
svet DSLRa. Ker sem mi ta dva modela vidita zelo ugodna (cena/kvaliteta) sem ju dal v ožji izbor.Vsaj kar se bodijev tiče, objektive bom itak kasneje dokupoval po želji in potrebi. Predvsem rabim za splošno fotografiranje (amatersko, mogoče pol-pro ?!?) za spoznavanje vseh zmožnosti aparatov. Rad pa bi kupil fotoaparat na daljši rok, da ne bi kasneje ugotovil da ta pa nima tega on pa nima tega itd., če bi se kasneje mogoče začel kaj bolj resneje ukvarjati s fotografijo...

mm9343: Od kod pa si? Bi se lahko kaj zmenila... Dobro je, če ti še kdo iz prakse razloži to in ono....
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #39   Objavljeno 06.12.2011 02:22:35
ggrizliv je napisal/a:

mm9343: Od kod pa si? Bi se lahko kaj zmenila... Dobro je, če ti še kdo iz prakse razloži to in ono....

Ljubljana

Imaš pa še eno možnost. Kupiš katerikoli body ti pač odgovarja s kit objektivom. Nato dokupiš 3 fiksne objektive različnih goriščnic, ki so relativno poceni. S tem kompletom boš lažji hodil po svetu, imel kvalitetno optiko, s katero boš lahko fotkal tudi v svetlobno slabših pogojih. Pa še ponavadi se bodoči fotograf na fiksnih hitreje kaj nauči.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #40   Objavljeno 06.12.2011 08:05:12
Po moje je začetek s fixnimi objektivi kar velik zalogaj. Sam sem se brez zooma v torbi dobro počutil šele po 10ih letih vsakodnevnega pritiskanja na prožilec.

Si bomo organizirali borzo znanja, vidim.

Nekaj v smislu:

Znanje pridobljeno v 25 letih poklicne fotografske kariere zamenjam za znanje iz programiranja iOS aplikacij .... pridem tudi na dom varjanta. Smile

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani