Jabuk
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
iPhone 4S Invalid SIM
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.11.2011 22:53:30
iPhone 4S Invalid SIM
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pred dvema dnevoma sem dobil iPhone 4S pri Simobilu in danes se mi je dvakrat zapored v razmaku treh ur na ekranu izpisalo "Invalid SIM". Da sem zadevo spet spravil v red sem moral rebootat telefon (ampak kot rečeno se je po treh urah stvar ponovila).

SIM pin je na OFF (torej ni mi treba vtipkavati PIN številke ob vklopu telefona), baterija pa je na cca 30-40%. SIM kartico sem sicer izrezal sam ampak ravno crknila verjetno ni, če pa reboot pomaga.

Se to še komu dogaja ? Kaj naj naredim ?
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 11.11.2011 22:56:57
Zelo verjetno je problem s sim kartico.... saj ni crknila... ampak na trenutke ti zgleda zmede telefon, ker nekaj s kartico ni v redu.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Štajerska
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 11.11.2011 23:05:04
probaj z kakšno drugo micro sim, morda te zajebava sim kartica. Dvomim, da bi nova iNaprava že zajebavala po parih dneh. Prepričaj se prvo z simko.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 11.11.2011 23:11:01
Najbrž si sim kartico slabo obrezal in zaradi tega pride do "kratkega stika". Kot so ti ze predlagali poskusi z drugo micro sim.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 11.11.2011 23:11:53
Prej sem jo imel v Nokia X6 in nikoli ni bilo problemov. Kaj bi pa lahko šlo narobe po tem ko sem jo izrezal v micro SIM format ? Kako lahko "napol" crkne ? No ja, bom šel v Simobil da mi izdelajo novo mirco SIM za 10 EUR ali koliko že je, samo imam slabe občutke ....
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 11.11.2011 23:15:11
Kaj bi šlo lahko narobe pri ročnem rezanju? Za začetek to, da nisi pravilno izrezal kartice?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 11.11.2011 23:16:47
Seveda lahko pride do težav... sej pa ne izrezuješ božičnega okraska Smile

Ko sem jaz šel po novo (mi je crknila obrezana), sem jo dobil menda zastonj, vsaj na listu je tako označeno; Plačilo: NE... morda mi zaračunajo ob prejemu računa za ta mesec Smile

Vsekakor pa je fajn imeti micro, si bolj ziher, v primeru tovrstnih težav Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 11.11.2011 23:20:37
Ja že, samo če bi jo narobe izrezal potem mi sploh ne bi delala, ne pa da je včeraj in dan prej ko sem telefon dobil kar cel dan delala, danes pa je že dvakrat crknila. Sem pa našel nekaj sorodnih postov preko Googla in nekaterim tudi nova micro SIM kartica ne pomaga. Zato me čudi.

Razlika (čeprav verjetno nepomembna) je le v tem da sem imel prej "celular data" na OFF da mi ne bi kaj preko 3G vleklo če mi Wi-Fi dol pade, danes imam pa kar na ON. Sem pa BTW zdajle na iOS 5.0.1 posodobil ko sem opazil da je na voljo.

Nazadnje urejal/a Perplexer Pet 11. Nov 2011 23:25; skupaj popravljeno 2 krat
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 11.11.2011 23:23:45
Lahko bi ti delala en teden pa potem začela nagajati... ni tu neke časovne omejitve. Kar se tiče mikrosima (pa seveda tudi navadnih orjaških SIM kartic)... enim tudi crkne po 3eh,4ih tednih ali več... pač greš menjati Smile

Če pa ni kriv sim (v kar malo dvomim) pa ti bodo že zamenjali aparat Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 11.11.2011 23:25:55
Ali ti mirco SIM naredijo na licu mesta ko prideš k Simobilu ali moraš priti kasneje (prej naročiti) ?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 11.11.2011 23:28:42
Nič ti oni ne naredijo. Micro SIM je že narejena, samo dajo ti jo in ponavadi je aktivirana že takoj.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 11.11.2011 23:31:47
alenbec je napisal/a:
Nič ti oni ne naredijo. Micro SIM je že narejena, samo dajo ti jo in ponavadi je aktivirana že takoj.

Ja mojo obstoječo (izrezano) micro SIM morajo prekopirat na novo ane ? Telefonske kontakte in aktivirati jo morajo na mojo obstoječo telefonsko številko ? A to takoj naredijo ?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 11.11.2011 23:32:51
kontake si shrani na komp ali v cloud (dandanes neka stalnica).

Pa boš zrihtal v 2eh minutah Smile Samo aktivira ti jo na tvojo številko in je to to...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 12.11.2011 05:10:44
Perplexer je napisal/a:
Ja že, samo če bi jo narobe izrezal potem mi sploh ne bi delala, ne pa da je včeraj in dan prej ko sem telefon dobil kar cel dan delala, danes pa je že dvakrat crknila. Sem pa našel nekaj sorodnih postov preko Googla in nekaterim tudi nova micro SIM kartica ne pomaga. Zato me čudi.

Razlika (čeprav verjetno nepomembna) je le v tem da sem imel prej "celular data" na OFF da mi ne bi kaj preko 3G vleklo če mi Wi-Fi dol pade, danes imam pa kar na ON. Sem pa BTW zdajle na iOS 5.0.1 posodobil ko sem opazil da je na voljo.

:bonk: :bonk: pusti si vsaj kakšno stvar dopovedati…!!! pojdi po novo micro sim in verjemi da teh težav neboš več imel… :thumbsup:

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 12.11.2011 09:24:33
to da obrezane sim kartice lahko hitro crknejo je zapisano v tej temi: http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=21748&highlight=microsim . Preleti temo pa boš videl da nisi edini primer.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 12.11.2011 09:35:32
Ni problem v tvoji obrezani micro sim... imam svezo, mesec dni staro micro SIM od Simobila in novi iPhone 4S in se mi je ze 3x zgodilo enako kot tebi.

Ne vem v čem je problem... Confused

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 12.11.2011 09:35:50
Seveda ti lahko delno crkne. Jaz sem jo tudi obrezal in je delalo vse, razen pošiljanja smsov ^^. Potem so mi dali na mobitelu novo in sedaj je tako kot mora biti.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 12.11.2011 09:40:49
AXi0N je napisal/a:
Ni problem v tvoji obrezani micro sim... imam svezo, mesec dni staro micro SIM od Simobila in novi iPhone 4S in se mi je ze 3x zgodilo enako kot tebi.

Ne vem v čem je problem... Confused

problem je v tem da so microsim kartice izgleda veliko slabše oz manj kvalitetne. Prej sem imel navadno sim veliko let in je vedno delala brez težav, zdaj pa sem v malo več kot letu dni že 3x menjal microsim.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 12.11.2011 09:44:02
sussi je napisal/a:
problem je v tem da so microsim kartice izgleda veliko slabše oz manj kvalitetne. Prej sem imel navadno sim veliko let in je vedno delala brez težav, zdaj pa sem v malo več kot letu dni že 3x menjal microsim.

Telefon imam Simobilov, prav tako kartico... zdaj ne vem ali je naklučje ali ne, ampak to se mi je sedaj pojavilo 3x ravno po tem, ko sem updejtal na 5.0.1

Stevie Wozniak

Kraj: Izola, Medvode
Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 12.11.2011 09:58:18
Zdravo,

evo - pa je doletelo tudi mene Confused

Kupljem iPhone 4s v Švici v prosti prodaji, delal na ios 5.0 brez problemov.

Včeraj popoldan sem nadgradil na ios 5.0.1 in takoj so mi nehali delat sms-i in mms-i.

Več krat resetiral nastavitve interneta in ponovno vpisal a ne pomaga. Poskusil restore na Win itunsih zanja različica in mi ne pusti, da bi restoral (javi mi naslednjo napako):
Error 3194: Resolve error 3194 by updating to the latest version of iTunes. "This device is not eligible for the requested build" in the updater logs confirms this is the root of the issue. For more Error 3194 steps see: This device is not eligible for the requested build above.

Ok, grem poskusit na mac os sitem, tam imam namreč tudi itunse zadnjo različico in tam mi restore prime - končno sem upal, da bo to rešilo problem. Ko sem restoral (brez back upa-a) izberem set as new device in vstavim micro sim od tušmobila (brez pin kode) in vpišem nastavitve za internet in mms.

Sedaj imam ios 5.0.1, na novo, sveže in ne delajo niti sms-i, niti mms-i in NITI internet Crying or Very sad Crying or Very sad

WTF???? Samo klicanje deluje?

Aja še nekaj pomembnega - telefon mi več krat izgublja signal in kar piše searching....

Nekaj slik, da vidite o čemu govorim:

Ob testiranju hitrosti na speedtestu mi javi naslednje (program sem iz appstora pobral prek wlana)

Med testiranjem mi kar izgubi signal:

Tudi med odpiranjem safari google strani mi kar zgubi signal:

SMS-i ne delajo:

Danes ponoči sredi noči mi je napisalo: invalid sim card.

Mislite, da je problem s sim kartico? Ni original micro sim, ampak so mi jo v apple storu v Švici z strojčkom obrezali...in je delalo normalno do nadgraditve v ios 5.0.1.
« Poglej prejšnjo temo - iPhone težave - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani