Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
WD My Book Pro 500 GB
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 30.05.2008 18:48:14
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
macuser je napisal/a:
mene najbolj moti, ker se skoz sam izklaplja in to dela težave finderju, ki ga včasih ne prepozna

Mhm, kaj priporočaš za diska (500 GB). Nekaj si moram priskrbeti v kratkem, seveda naj bo vsaj enak po designu in tihem delovanju WD My Booku. Question Dobil sem kar nekaj priporočil za omenjenega, vendar sedaj po teh težavah in nadležnem izklapljanju nevem več Crying or Very sad
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Celje
Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 30.05.2008 18:50:30
Baje je WD Passport boljši...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 31.05.2008 00:08:54
dzarog je napisal/a:

... dražji pa pravtako Confused
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #24   Objavljeno 31.05.2008 07:10:23
Sam sem v enaki dilemi ker so me čist prestrašli z s tem da wd mybook niso varni...
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #25   Objavljeno 31.05.2008 08:53:42
Feren je napisal/a:
dzarog je napisal/a:

Poceni in zanesljivo ponavadi ne gre skupaj... Nekako se vedno drzi (ne vedno, ampak pogosto), da je zanesljivejsi izdelek tudi drazji...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Monte Carlo
Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 10.06.2008 13:18:55
Jest je napisal/a:
Feren je napisal/a:
dzarog je napisal/a:

Poceni in zanesljivo ponavadi ne gre skupaj... Nekako se vedno drzi (ne vedno, ampak pogosto), da je zanesljivejsi izdelek tudi drazji...

Hej ekipa, da ne bom odpiral nove teme. Rabil bi nekaj informacij. Nabavil sem tega My book 500GB studio, kot piše ja kao že formatiran za uporabo v MAC OX okolju.

Zanima me slednje, kako naj formatiram ali uredim disk, da ga bom lahko zanesljivo uporabljal na drugih računalnikih ki imajo WINSE in na drugih ki imajo OX! Kaj ga naj dam na particje ali kako?

Rad bi si naredil tudi začasno back up s Time Machine.... imam pa doma še malge Passporta, ki bi ga enako skonfigurural za nemoteno uporabo v obeh platformah!

Hvala za pomoč!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 10.06.2008 13:22:31
Za brez problemov/enostavno Fat32. Za vse ostalo rabiš dodatne programe.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 10.06.2008 13:25:06
dzarog je napisal/a:
Za brez problemov/enostavno Fat32. Za vse ostalo rabiš dodatne programe.

OK, ker ko sem ga v Winse priklopil mi ga niti prepoznalo ni, namestilo je sicer nekaj stvari, samo disk ni viden, na Macu pa še nisem preizkusil!

Torej FAT32, ne NTFS ali kaj dobnega?!?

Kaj pa igra s particijami, ali pustim tak?!?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 10.06.2008 13:30:10
Predlagam ti, da narediš 2 particiji. Eno pustiš HFS+ (Mac) drugo pa narediš FAT32, saj ima slednji omejitev za max. velikost fajlov (4 GB, če se ne motim). Tako boš lahko izmenjeval pomembne datoteke, hkrati pa ne boš omejen za kakšno video obdelavo, ki bi jo verjetno itak delal na Macu, kjer so orodja za to boljša.

LP, Jan
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 10.06.2008 13:31:38
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_629_805204_WD_zunanji_disk_1TB_2Q

priporočam

http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=409
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 10.06.2008 14:34:10
Blackrider je napisal/a:
Predlagam ti, da narediš 2 particiji. Eno pustiš HFS+ (Mac) drugo pa narediš FAT32, saj ima slednji omejitev za max. velikost fajlov (4 GB, če se ne motim). Tako boš lahko izmenjeval pomembne datoteke, hkrati pa ne boš omejen za kakšno video obdelavo, ki bi jo verjetno itak delal na Macu, kjer so orodja za to boljša.

LP, Jan

Točno, to niti pomislil nisem, da je za FAT omejitev s prenosom. Kako je pa kaj z NTFS, tega prepozna ali ne?

Sam še nisem nič testiral, ker mi primankuje časa, pač raje tukaj povprašam, kot pa da se pol sam mučim, morda že kaj presnamem in ne bo delalo!

Hmm, kako razmerje pa naj pustim za partije, ker nimam predstave koliko bo ta Time Machine porabil, če bom dupliral dokumente in je toto?!?!

Ali naj raje za back up uporabim malega Passporta?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Šempas (čez teden Ljubljana)
Ni navedeno

Prispevek: #32   Objavljeno 10.06.2008 18:08:52
Glede NTFS. Mac OS X NTFS particije samo bere out-of-the-box. Če hočeš imeti read-write podporo za NTFS moraš poseči po driverjih MacFUSE in NTFS 3g (poišči po forumu, je že bilo govora, če se ne motim). Vendar je hitrost pisanja nekoliko počasnejša kot pri Winsih zaradi neke sistemske fore na Macu.

Kar se Time Machine tiče ti ne znam povedat, ker še nimam Leoparda. Priporočajo vsaj tako velik disk kot je tisti v Macu, za katerega želiš imeti back-up. Če imaš prenosnik bo Passport verjetno dovolj.

Aja, glede particij. Če ne misliš rabit FAT32 za nič drugega kot za kompatibilnost s PC-jem naj bo manjša od HFS+ particije. Verjemi, nič ne boš pogrešal. Sam imam WD 500G disk in ga imam formatiranega samo za Mac. Če rabim kaj izmenjat to storim preko mreže.

LP, Jan
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 10.06.2008 18:19:06
Blackrider je napisal/a:
Glede NTFS. Mac OS X NTFS particije samo bere out-of-the-box. Če hočeš imeti read-write podporo za NTFS moraš poseči po driverjih MacFUSE in NTFS 3g (poišči po forumu, je že bilo govora, če se ne motim). Vendar je hitrost pisanja nekoliko počasnejša kot pri Winsih zaradi neke sistemske fore na Macu.

Kar se Time Machine tiče ti ne znam povedat, ker še nimam Leoparda. Priporočajo vsaj tako velik disk kot je tisti v Macu, za katerega želiš imeti back-up. Če imaš prenosnik bo Passport verjetno dovolj.

Aja, glede particij. Če ne misliš rabit FAT32 za nič drugega kot za kompatibilnost s PC-jem naj bo manjša od HFS+ particije. Verjemi, nič ne boš pogrešal. Sam imam WD 500G disk in ga imam formatiranega samo za Mac. Če rabim kaj izmenjat to storim preko mreže.

LP, Jan

Hvala za tako lepo pojasnilo! Sem novinec v Mac okolju in doma imam poleg 3 računalnikov, ki laufajo še na WIN tudi Air-a in bi pač rad imel tako, da bi imel čim manj težav z enim in drugim, tudi punca ima doma Aira in 2 računalnika kjer so gor WIN in bi tudi z njo prenašal kake stvari, zato morem sedaj pogruntat kaj naj storim!

500GB je kar veliko in imam določene datoteka (torenti) kateri so na WIN in jih bom potem s težavo skopiral na FAT32 te HFS+ particije pa ne vidim (izvzamimam mrežo).

Sem našel tudi tvoj post okrog tega in pač morem testirat in videt kaka je relna hitrost, preko US in FW?!?

Kako pa je obratno, če ga pustim HFS+ in če obstaj kak program za XP na katerega bi lahko normalno pisal in bral!?!

Našel sem Macdrive

http://www.mediafour.com/products/macdrive/

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 11.06.2008 13:56:50
Ja. Za izmenjavo bo čisto OK.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 11.06.2008 16:38:39
jakaracman je napisal/a:
Ja. Za izmenjavo bo čisto OK.

Hmm, si nikdar nisem mislil, da bo tolk težav s tem! Itak mi je škoda maca, da bi laufal 24/7/365 in imam ogromnos tvari na WIN, tako da bom sedaj te dni testiral kako se odnese ta Macdrive!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani