ELGATO EYE TV (VCR problem) | |||
Pred kratkim sem kupil EYE TV HYBRID in nad zadevo sem navdušen. Prišel sem pa do faze,kjer bi rad presnel nekaj videokaset. V opisih piše,da se da snemat iz raznih naprav in preklop naj bi bil enostaven. V funkciji CONTROL pač preklopiš na "composite video input" - zadevo sem priklopil preko scart vmesnika,na katerega pridejo "činč" kabli za avdio in video. Zadeva očitno ne najde videorekorderja in piše,da ni signala. Poskusil sem že zamenjat kabel, izklopit vse skupaj in še enkrat povezat itd,pa nič ne pomaga. Če ima kdo kaj izkušenj ali pa ve kako se stvari streže, bi mu bil zelo hvaležen. Hvala! lp Matej _________________ Stay cool,but tell me if you need a drummer! |
|||
![]() |
|||
Po moje moraš najprej izolirati problem s signalom, ker očitno preko composite ne dobiš signala na eyetv. Kakšne izhode pa imaš na VCR, samo scart? |
|||
![]() |
|||
Samo če naj bi znala sprejemati signal,potem ne vem kaj je narobe,ker pravi,da ne zazna signala (pa je v "navodilih" opisano kako zadevo priklopiti preko scarta oz scart pretvornika pa na činče). Bral sem na nekem forumu,da je nekdo to že počel na isti način kot sem sam poizkušal...preveril sem tudi vse možne "napake" na strani proizvajalca,pa nič od tega ne pomaga. Videorekorder ima pa še nekaj podobnega antenskemu kablu (eden za "in" in eden za "out" če se prav spomnim,ker trenutno nisem doma). Na TV je bil priklopljen pa preko scarta ja... Hvala za odgovor! _________________ Stay cool,but tell me if you need a drummer! |
|||
![]() |
|||
Kaj pa če bi še sprobal preko s-video kabla? Ali pa sprobaj obstoječo konfiguracijo kablov pa pod controls nastavi s-video pa tuner (to slednje je teorija samo, ker po vsej verjetnosti ne bo delovalo, splača se pa sprobati). Lahko nekako stestiraš ali ti scart sploh prenaša signal? Imaš dvosmerni scart, se pravi da s stikalom nastaviš in oziroma out signal?; to stikalo je praviloma na scartu. |
|||
![]() |
|||
Z obstoječim priklopom oz konfiguracijo pa sem že probal tudi preko S-video in preko composite video input - to sta edini funkciji. Če preklopim nazaj na tuner, je pa TV funkcija. Scart bi naj delal,saj smo ga prej uporabljali za gledanje videokaset na TV-ju. Je pa še verzija priključka,ki nima gor stikala "in" in "out". No,to ni panike,tudi takega lahko poizkusim..... Malce sem slabe volje,ker sem res upal,da bom lahko presnel pomembne posnetke iz videokaset....upam,da rešiva. Hvala za trud! lp _________________ Stay cool,but tell me if you need a drummer! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Hvala za pomoč in podporo - ratal je! Probu sem antenski kabel,pa direkt ven iz videorekorderja. Najprej ni delalo,potem sem pa v nastavitvah še enkrat sprožil "AUTO TUNE" in mi je na koncu seznama kanalov dodalo še en nepoimenovani kanal,za katerega sem ugotovil,da pravzaprav oddaja signal iz VCR-ja. Hvala še enkrat! Zdej sm pa vesel ![]() lp Matej _________________ Stay cool,but tell me if you need a drummer! |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |