Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Samsung Galaxy S II vs. iPhone 4s
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #121   Objavljeno 31.10.2011 08:37:20
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na 6 straneh postov bi se že lahko odločil. Very Happy

Imel sem androida, pa se ga nikakor nisem navadil. Zakompliciran tam kjer ne bi smel biti, sama uporaba mi je malo nelogična, vedno sem iskal funkcije.
Iphona primeš v roke, in po minuti ali dveh točno veš kje je kaj.

Saj ne da bi bil neumen, ampak zakaj bi se mučil z telefonom, če ni potrebe.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ženska

Prispevek: #122   Objavljeno 31.10.2011 09:04:33
Perplexer je napisal/a:
A se zavedaš da si me v tvojem postu ti poslal kupit Androida in me prepričeval da naj se izogibam iPhone ? In ti meni praviš, da jaz "vas" prepričujem nekaj ? LOL kaj je s tabo ? :bonk:

Očitno nimaš pojma zakaj sploh imaš iPhone ker očitno ne znaš nobene razlike/prednosti/slabosti o njem napisati. Še en nestrpnež, ki je na slepo prepričan da je iPhone najboljši in je treba vse ki pridejo na ta forum pregnati stran. :bonk:

Sam si naštel toliko minusov, da se izogibaj iPhona, ker ti bo požrl živce. Še enkrat: zate je android, nas apple fanatike pa pusti da uživamo v svojem svetu z na pol uporabnimi aparati
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #123   Objavljeno 31.10.2011 13:18:39
Jest je napisal/a:
@Perplexer

Iz tvojega pisanja se da razbrati to, da samega sebe prepricujes o nakupu Galaxy S2 ker si pac v petek bil prepozen na Copovi...

Preprican si, da je Apple-ov marekting zaendrek... In to prepricanje ti bo tezko kdo izpodbijal. Ce si pogledal vcerajsnji dokumentarec iGenius na Discovery-ju, bi mogoce lahko videl, da le ni tako zanic... To dokazujejo tudi prodajne stevilke enega samega modela mobilnega telefona.

Tega prepucavanja je ze itak dovolj, zato bo najbolje, ce gres v stacuno, si kupis Galaxy S2 ali pa kaksen drug mobilnik.... Ali pa enostavno pocakaj, da od Si.mobila dobis SMS, da lahko prides prevzet iPhone 4S. Je pa se ena varianta... Da si nabavis iPhone 4, ki je trenutno ravno zaradi novega modela, preko oglasov dokaj poceni...

Kot sem že napisal tu le sprašujem po alternativnih rešitvah za nekatere pomankljivosti na iPhonu, za katere sem slišal in to vas praktično vse vrže s tira. Pač živite v posebnem svetu kjer je iPhone brezhiben in če mu kdo kaj očita ga je treba hitro obglavit. :LOOOL: Brez skrbi, saj bom tudi Galaxyja stestiral. To, da rečeš da si želim Androida je samo dokaz kako si nervozen če kdo opazi kako hibo iPhona. Nobenega še nisem imel v rokah tako da nimam za nobenega preferenc.

Applov marketing je pa katastrofa, to je pa dejstvo. Vsak, ki ima še zdrave možgane in ki ga Apple še ni brainwashal se bo s tem strinjal. Za Apple kot firmo je super ja, ampak za kupce, ki se morajo za en navaden telefon tepsti kot psi, je pa slabo. Če bi Apple hotel bi lahko tako kot ostali proizvajalci komot poslal 5000 telefonov namesto 100 in bi jih prodajal v vseh trgovinah v državi namesto samo v treh. Tako bi ga jaz lahko že imel in sam raziskoval, ne pa da se z vami kregam tukaj gor. Laughing Pa sej to si sam že napisal v tej temi in veš da Apple to dela zanalašč in nima to nič veze s tem kako dober ali slab je telefon. Oni pač ustvarjajo nek wow efekt.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #124   Objavljeno 31.10.2011 13:21:00
jerca je napisal/a:
Sam si naštel toliko minusov, da se izogibaj iPhona, ker ti bo požrl živce. Še enkrat: zate je android, nas apple fanatike pa pusti da uživamo v svojem svetu z na pol uporabnimi aparati

A si hud ker iPhone ni "as perfect as you thought" ? Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #125   Objavljeno 31.10.2011 13:24:56
Ce je, je lahko kvecjemu huda,... Very Happy Problem je v tem, da smo mi zadovoljni z pomanjkljaji, ki jih ima iPhone,... Ti pa nisi, tako da ti ne preostane nic drugega, kot Android,... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Mengeš
Ni navedeno

Prispevek: #126   Objavljeno 31.10.2011 13:25:14
...je še boljši od tega... :bravo:
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #127   Objavljeno 31.10.2011 13:29:18
scoop je napisal/a:
Ce je, je lahko kvecjemu huda,... Very Happy Problem je v tem, da smo mi zadovoljni z pomanjkljaji, ki jih ima iPhone,... Ti pa nisi, tako da ti ne preostane nic drugega, kot Android,... Very Happy

Ja to je posebnost vas Applejašev. Vi bi tudi z nožem v hrbtu okrog hodili, če bi gor pisalo Apple. Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Črnomelj
Moški

Prispevek: #128   Objavljeno 31.10.2011 13:31:18
Jebi ga,... Ne moremo si pomagat,... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #129   Objavljeno 31.10.2011 13:38:27
ponavadi je šinfanje obratno, oz 95% tega nas uporabniki Andrioda poskušajo prepričati kako je to dober telefon in da je iPhone jajc, in kaj vse so pri applu kopirali iz androida.

Tega nabijanja je toliko, da glava boji. Tako, da nismo samo applovci taki.....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #130   Objavljeno 31.10.2011 13:47:05
Perplexer je napisal/a:
Ja to je posebnost vas Applejašev. Vi bi tudi z nožem v hrbtu okrog hodili, če bi gor pisalo Apple. Very Happy

Bi. Ker bi le-ta bil boljši od Androidovega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ravne na Koroškem
Moški

Prispevek: #131   Objavljeno 31.10.2011 13:50:01
Ne bom se spuščal v debate z droidarji, bom pa za hec prilimal tole. Pa si naj vsak misli svoje o tem kdo koga nateguje.

http://theunderstatement.com/post/11982112928/android-orphans-visualizing-a-sad-history-of-support

LP
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #132   Objavljeno 31.10.2011 13:56:14
Jaz bi ga kar ban-al... Cool
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #133   Objavljeno 31.10.2011 14:06:59
Meni je sploh žal, da sem ga citiral in omenil, ter ga postavil v ospredje na forumu. Zdaj je več kot očitno je, da le provocira... Bolnik pač. Kaj zdaj... Smo pač nasedli. Ne bo prvič niti ni zadnjič. Smile

Samo ban-at ga ne... čez 3dni ga tako ali tako več nihče niti povohal... Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #134   Objavljeno 31.10.2011 14:08:37
Kolikor sem jaz razumel zadnjo stran postov (prejšnjih niti nisem bral), je Perplexer "flamer" in ga niti ne zanima mnenje uporabnikov za kateri aparat naj se odloči.

Če postaviš vprašanje na Apple forumu glede izbire aparata, se mi zdi da je logično, kakšen bo odgovor. Končna odločitev pa je odvisna samo od tebe...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #135   Objavljeno 31.10.2011 14:12:34
lakai je napisal/a:
Meni je sploh žal, da sem ga citiral in omenil, ter ga postavil v ospredje na forumu. Zdaj je več kot očitno je, da le provocira... Bolnik pač. Kaj zdaj... Smo pač nasedli. Ne bo prvič niti ni zadnjič. Smile

Samo ban-at ga ne... čez 3dni ga tako ali tako več nihče niti povohal... Wink

Ma ti si bolan. Provociraš ti s tvojimi izpadi.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #136   Objavljeno 31.10.2011 14:17:13
@Perplexer

Da ima Apple dober marketing, bi si upal reči celo najboljši, marketing, dokazujejo prodajne številke vseh Apple izdelkov. O tem ni debate.

Odgovoril sem na vsa tvoja vprašanja in ti naštel alternative. Prerekanje je nepotrebno. Če te še kaj zanima, vprašaj, če ne, pa naj se ta tema zaklene. Vojna med Androidom in iOS-om je brezpredmetna, saj sta že sistema kot sama zasnovana s čisto drugačno logiko in tukaj ni primerjave.

Preprost odgovor na tvoje vprašanje kaj izbrati:

Če želiš imeti super interface, tekoče delovanje in stabilnost sistema hkrati pa skoraj brezmejno razširljivost z dodatnimi in kvalitetnimi appsi, je zate pravi odgovor iPhone.

Če pa želiš imeti sistem, na katerem boš lahko experimentiral do neskočnosti, nalagal nanj razne tweake (s katerimi boš slej ko prej upočasnil sistem), spreminjal teme in imel na domačem zaslonu cel kup widgetov, je pravi odgovor zate Android. Po moje je njegova glavna prednost to, da lahko nanj datoteke, kot na USB ključek in nisi vezan na iTunes. Ne morem pa mimo tega, da moraš za kaj takega vedno imeti kabel pri sebi, tako da ti ni ravno v korist, ko nisi doma in po vsej verjetnosti ne boš nosil kabla s sabo?

Pazi pa, da se ne boš pri Samsungu opekel, saj ta ne zna (in ponavljam RES NE ZNA) delati softwera.
Že na samem stock OS-u dobiš cel kup kiča, ki ga ne boš uporabljal. Spoznal boš, da je edina rešitev, da ti telefon spodobno deluje, nalaganje raznih custom modov iz xda-developers foruma, kjer pa ni uradne podpore. Problem je, da Samsungovi gonilniki niso opensource in se jih ne da prilagajat za najnovejše operacijske sisteme Android, na katerega pa se ponavadi čaka s strani Samsunga tudi več kot pol leta.
Kar se njihovega prastarega datotečnega sistema tiče (RFS) pa je škoda izgubljati besed. Na telefonih ga uporabljajo še dandanes (za SGS2 nisem prepričan, mislim, da ima ext4) in zaradi tega, se delovanje samega telefona sčasoma veliko počasni, lagfix (oz. convert v ext. dat. sistem), če lahko temu tako rečemo, je pa posledično neizogiben in ne deluje vedno stabilno, sploh pa potrebuješ za tako zadevo root (kar je v bistvu enaka stvar kot jailbreak na iOS). Drobljenje pa se dotakne tudi ext4 datotečnega sistema in se, kljub hitrosti, ta upočasni. Potem bi se še dodaknil njihovega poraznega TouchWiz vmesnika, ki, roko na srce, hoče posnemati iOS home screen, ampak mu nekako ne uspeva. Z verzijo 4 so se malo popravili ampak še vedno ni to to.
Potem bi omenil še samo interakcijo s telefonom preko zaslona oz. sam touchscreen, ki, spet roko na srce, je na iPhonu daleč najboljši. Dotik zazna instantno. Ko nekaj "poslajdaš", se zadeva takoj premakne in ne hodi za tabo, delovanje samega vmesnika je veliko bolj naravno od Androidovega, kar veliko prispeva k uporabniški izkušnji.
Pa še nekaj kar se tiče same izdelave. Bolj kompaktnega telefona od iPhona ne boš našel. Kar mislim s tem je to, da ti iPhone čez pol ali pa čez 3 leta ne bo začel škripati, ko ga boš malo bolj pritisnil ali pa samo prijel v roke. Zakaj? Ker ni izdelan iz cenenih materialov in nima premičnih delov (pokrovček za zadnjo stranico itd).
Kar se gumbov tiče.. SGS 2 (in večina drugih hi-end Android telefonov) ima kapacitivne gumbe, kar pomeni, da se sprožijo ob samo majhnem dotiku. Koliko moteče je to, boš spoznal, ko se boš nekaj časa igral z njim, predvsem ko boš s palcem hotel doseči zgornjo levo četrtino zaslona in boš ponesreči z dlanjo pritiskal še spodnji desni gumb za navigacijo nazaj (če se prav spomnim). Meni se je to redno dogajalo na SGS-u in sem popizdeval, ko sem pomotoma zaprl kako stvar. Pa ima SGS "samo" 4" zaslon v primerjavi z SGS 2, katerega zaslon ima 4,3". Je pa 4,3" zaslon super za recimo gledanje filmov, za filme pa imaš lahko tudi iPad, ki je veliko boljša alternativa.

Pa še nekaj. Da je iPhone (in iOS) na samem vrhu hierarhije dokazuje tudi konkurenca, ki se ga trudi posnemati. Že za vsak telefon višjega cenovnega razreda najdeš na youtubu primerjavo npr. SGS 2 vs. iPhone, Galaxy Nexus S vs. iPhone itd.. Veš kako pravijo.. vedno se primerjaj z najboljšimi, ne najslabšimi.

Nazadnje urejal/a alenbec Pon 31. Okt 2011 14:18; skupaj popravljeno 1 krat
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #137   Objavljeno 31.10.2011 14:17:31
Omas je napisal/a:
Kolikor sem jaz razumel zadnjo stran postov (prejšnjih niti nisem bral), je Perplexer "flamer" in ga niti ne zanima mnenje uporabnikov za kateri aparat naj se odloči.

Če postaviš vprašanje na Apple forumu glede izbire aparata, se mi zdi da je logično, kakšen bo odgovor. Končna odločitev pa je odvisna samo od tebe...

Ja se vidi da res nisi bral prejsnjih postov in brez tega res ne dobis prave slike. Na hitro ti lahko povem o čemu je šlo ... na tem forumu sem omenil, da si ogledujem iPhone za nakup in da sem opazil da ima neke pomanjkjivosti pri funkcijah ki jih bi jaz rabil in sem vprašal če so kakšne alternativne rešitve in prosil za komentarje. Nekaj uporabnikov mi je napisalo odgovore in s tem pomagalo, precej je pa seveda Apple trollov ki me pošiljajo na stran Androidovcev, itd. In na zadnjih par straneh si pač točno na to naletel. Zdaj lahko vidiš kdo je zares flamer. Ne bom se pa pustil trolom nervirat, to je pa tut res in bom replyjal na provokacije. Če nimajo kaj pametnega za napisat potem naj pač ne replyjajo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #138   Objavljeno 31.10.2011 14:23:15
alenbec, take odgovore imam rad. Hvala za tvoj input !
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #139   Objavljeno 31.10.2011 14:28:48
Pojdi zdaj po galaxya... iPhone vseeno nima SD/USB podpore za tvoje mp3-je v avtu, katero si naprej metal pred nevem kolkimi stranmi. Problem je pa bil pa zgolj v tebi... na začetku nisi sprejel nič in se hotel prepirati, nima tega, nima tega, nima tega... uporabniško izkušnjo pa smo ti vsi poudarili...

Aja... "edit" fuknkcija obstaja z razlogom... Da se izogneš dvojnemu postanju Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #140   Objavljeno 31.10.2011 14:32:00
lakai je napisal/a:
Pojdi zdaj po galaxya... iPhone nima SD/USB podpore za tvoje mp3-je v avtu.

Aja... "edit" fuknkcija obstaja z razlogom... Da se izogneš dvojnemu postanju Wink

Dvojne poste vidiš samo ti na tvojem iPhonu, troll. Pejt v trgovino po boljšo screen folijo za 99 EUR.
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani