Koliko SMS/MMS sporočil lahko shranim | |||||
Torej - kakšno je maksimalno število SMS/MMS sporočil na Applovih telefonih? |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() To, da "verjetno" glede na prostor v pomnilniku, je tudi meni jasno. Številka 10.000 pa sploh ni tako velika. 1. SMS-ov nihče več ne briše, ker se shranjujejo kot pogovori... kdaj si nazadnje scrollal par 10 strani višje in brisal posamezne pogovore, samo zato, da bi sprostil pomnilnik. 2. V času zastonjskih SMS-ov ter po novem iMessage-a nihče več ne pazi, da ne prekorači omejitve 160 znakov, kar pomeni dvojna ali trojna količina sporočil. 3. Sporočila prenašaš s sabo v naslednje telefone. Recimo, da pošlješ 300 sporočil na mesec (sploh ni tako nerazumljiva številka; 10 na dan, oziroma 4 enojne in 3 dvojne na dan). Kvoto 10.000 napolniš v 33 mesecih. Then what? FIFO sistema iPhone (verjetno) ne pozna (vsaj v nastavitvah ga ni), posameznih sporočil ne bo šel nihče brisat, preostane torej samo brisanje celotnih pogovorov. |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() Sem pa se malo vprasal stricka Google-a, kaj on meni o tem filozofskem ![]() http://support.apple.com/kb/TS1498 ![]() To bi ti moralo zadostovati za dobrih 20 let, ce jih posljes po 300 na mesec ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Hvala ![]() ![]() Saj ni toliko, da rabiš arhiv, ampak enostavno je odveč vsako prejeto sporočilo brisat. Pač dodatno delo. In ker ni kapaciteta Inboxa 16 sporočil (al kolikor je že bilo na SIM karticah), se s tem pač ne ukvarjaš. Bi bilo pa zanimivo tudi vedeti, če teh 15MB vključuje tudi fotografije v MMS sporočilih. Ker to bi drastično zmanjšalo kapaciteto. |
|||||
![]() |
|||||
saj ne rabiš vsako sporočilo posebej brisati... ![]() _________________ |
|||||
![]() |
|||||
Če brišeš sproti, potem moraš po definiciji brisat VSAKO sporočilo posebej. |
|||||
![]() |
|||||
|