Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
(ne)iPhone smartphone
Jablanator

Jablanator

Kraj: Celje
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.03.2008 20:51:52
(ne)iPhone smartphone
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker nisem vedel kam "ftaknat" to temo...pač bomo probal tukaj.

Dejte mi predlagat en telefon/dlančnik, ki ni iPhone in je povezljiv z Mac-om. Gre se mi za to, lahko sinhroniziram predvsem e-maile, ki jih pišem na poti in da bo to vse skupaj šlo z recimo Mail-om.

Ajde rezpišite se...

LP

Nazadnje urejal/a Dule Pon 03. Mar 2008 23:29; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 03.03.2008 20:57:33
bolj ali manj je z macom kompatibilen vsak smarthphone.
Kolikor pa poznam je največja združljivost z Sony Ericsonom nekoliko manj z nokio
Jablanator

Jablanator

Kraj: Amsterdam/Ljubljana/Komen
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 03.03.2008 21:01:54
jApka je napisal/a:
bolj ali manj je z macom kompatibilen vsak smarthphone.
Kolikor pa poznam je največja združljivost z Sony Ericsonom nekoliko manj z nokio

Mah men se zdi da glih obratno, saj Nokia sproti dela plug-ine za iSycn, tako da so trenutno podprti vsi business telefoni - E serija ter tudi multimedijski N serija.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 03.03.2008 21:16:07
MrXYZ je napisal/a:

Mah men se zdi da glih obratno, saj Nokia sproti dela plug-ine za iSycn, tako da so trenutno podprti vsi business telefoni - E serija ter tudi multimedijski N serija.

Exactly. Nokia si je prou zadala kompatibilnost z macom. Drugace pa ne vem kako je s temi ampak blackberry za maile cist seka Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 03.03.2008 21:29:20
ja mogoče mate prav
jaz sem za takrat ko sem imel še staro nokio 6680 in je v tistem času bil od kolega sony ericson bolj sinhronizljiv.

Zdaj na n-seriji in e-seriji pa verjamem da je drugače
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.03.2008 21:47:14
Novejse nokije N serije imajo celo multimedijsko podporo urejeno do te mere, da ti ga preko bluetootha ali usbja poveze in ga vidis v iphoto kot kamero, pravtako ti ga sinhronizira z iTunes, iSync pa deluje ze leta.

Priporocam ti nakup kaksne Nokije N95 8gb, ce imas dovolj denarja. Drugace pa tudi klasicna N95 je z najnovejsim firmwareom presenetljivo robusten telefon, poleg tega pa se pricakuje se firmware upgrade, ki bo omogocal flash vsebino v spletnem brskljalniku. Alternativno je se N82 zelo dober N series telefon.

Ce bi rad cimvec za mali denar pa nabavi Nokijin E51, vec za ta denar skoraj ne mores dobit.

V kolikor nimas rad Nokij, pa ti naj pomaga kdo drug Wink , ker sem sam glede tega kar neobjektiven, saj mi je S60 sistem precej vsec.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 03.03.2008 21:48:43
Ampak ali lahko sinhroniziraš e-maile z nokio oz sonyericsson-om?

Blackberry je fajn, sam ko razen 8830 ne podpira wifi.

Kaj pa Nokia E61/E61i?

LP
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 03.03.2008 22:43:05
Sinhronizirat mailov ne mores zal, to tudi mene najbolj moti, sploh zato, ker moj internet provider ne podpira IMAP (Triera MB).

Obstaja pa The Missing Sync for Symbian placljiv program, ki ti tudi omogoca neke sinhronizacije, a mislim, da pravtako ne maila, vendar iz glave ne vem.

E61i je super telefon ampak pride vsak hip nov, se boljsi E71, med drugim bo imel boljso kamero 3,2 mpix (ceprav predvidevam, da ti to ni pomembno, glede na to da ti je E61i vsec) in vgrajen GPS (to pa je verjetno vsem fajn).

E serija je drugace napram N seriji slabsa predvsem pri multimediji, se pravi slabsi mp3 player program in galerija za slike ni tako fancy ter menda ne omogoca one click uploada na flickr in nokijin ovi. Vendar se zna to sprementi v prihodnosti, ker so ravno za naslednjika E61i pravili, da bi naj zdruzeval N in E serijo.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 03.03.2008 23:22:29
Ja ti e-maili so kr problem...mislim ni tak problem, ker tudi zdaj tega nimam, ampak bi bilo bolj "komot".

Drugače pa hvala za odgovor(e), ker mi je res pomagalo, sam pa preferiram Nokie tako da bom verjetno počakal na E71 pa bomo vidli.

Lp
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 03.03.2008 23:33:47
hej Smile

Jst imam SE P1 in je zadeva sledeča. Obstaja official plugin za iSync, ki deluje zelo kul z določenimi izjemami. Sync brez bluetootha namreč povzroči konflikt med telefonom in mighty mouse wireless. Dobil sem kar nekaj las, preden sem ugotovil, da ta connection error povzroča miš. Sedaj moram miša pač izklopiti in sinhronizacija poteka odlično.

Sam itak sinhronizacijo rabim samo za koledar in address book, ker drugače uporabljam imap - ki, mimogrede, na tem telefonu dela perfektno. Prenašanje slik/muzike itd. deluje preko iPhoto preko kabla ali pa tudi preko bluetootha odlično.

To je nekak iz moje strani Smile

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Granger
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 04.03.2008 07:11:18
amadeus je napisal/a:
hej Smile

Jst imam SE P1 in je zadeva sledeča. Obstaja official plugin za iSync, ki deluje zelo kul z določenimi izjemami. Sync brez bluetootha namreč povzroči konflikt med telefonom in mighty mouse wireless. Dobil sem kar nekaj las, preden sem ugotovil, da ta connection error povzroča miš. Sedaj moram miša pač izklopiti in sinhronizacija poteka odlično.

Sam itak sinhronizacijo rabim samo za koledar in address book, ker drugače uporabljam imap - ki, mimogrede, na tem telefonu dela perfektno. Prenašanje slik/muzike itd. deluje preko iPhoto preko kabla ali pa tudi preko bluetootha odlično.

To je nekak iz moje strani Smile

lp

kaj se potem buniš.
če bi jih izgubil, bi bla pač večja drka Very Happy

also:
k850i is the anwser
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 10.05.2008 16:54:44
Po kakih dveh mesecih spet sprašujem....

Dejte povedat izkušnje z Blackberry telefoni (tisti ko ste jih imel ali pa jih še imate), ker mam eno super ponudbo pa me zanima če bi jo vzel.
Seveda zanima me Blackberry in Mac-ovo sodelovanje (e-mail sync) pa kak je kaj z njihovo tisto storitvijo kao push email brez serverja al kak se že tem reče?

LP

Dule
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 10.05.2008 18:04:09
N95 nimam kej rect cez njo, razen battery life, kar je pa razumljivo, ker jo skos po rokah nosim Smile

P.S pa še LightSaber je kadar hoče Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 10.05.2008 18:10:33
Sam mam en problem, da nimam 400€ za njo...BlackBerry pa mam možnost dobit za tretjino te cene.

lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 10.05.2008 21:06:14
Jaz pa bi rabil en programček za pisanje SMS-ov in bi jih potem pošiljal preko N95 po možnosti bi se še shranili med poslane in seveda vse bi moralo delovati na OSX. Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 10.05.2008 21:24:31
dzarog je napisal/a:
Jaz pa bi rabil en programček za pisanje SMS-ov in bi jih potem pošiljal preko N95 po možnosti bi se še shranili med poslane in seveda vse bi moralo delovati na OSX. Very Happy

obstaja en widget se mi zdi, pa tudi posebne app sm ne vem napamet. Ceprov ta widget mi je zablokerou vse, tko da sm ga odstranu Sad
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 11.05.2008 17:53:16
Nokia E90. Vse je gor kar rabis za posel. Za html mail si dokupi profimail. Sam mam blackberry connect se poleg. Dokupu sm se office in pdf. Stvar dela brez problemov. Za igrackat sm si kupu ipod touch, ker iphone pac se ni resen telefon, mi je pa vsec kot igraca za prosti cas. Sej ce mal trezno razmislimo je vsa evforija zaradi kosa touch screena cist mim. Placas 500 eur za kao telefon in pol ugotovis da si kupu labirint. Pot do izhoda pa je veter na mlin jobsovi denarnici:)

Ps... Moj drugi telefon je n95 ki je par nedelj pred iphonom. 5MP,gps in adriaroute......fring dela ku strela ze vec kot leto....juhu
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 11.05.2008 18:46:21
deepdelete je napisal/a:
Nokia E90. Vse je gor kar rabis za posel. Za html mail si dokupi profimail. Sam mam blackberry connect se poleg. Dokupu sm se office in pdf. Stvar dela brez problemov. Za igrackat sm si kupu ipod touch, ker iphone pac se ni resen telefon, mi je pa vsec kot igraca za prosti cas. Sej ce mal trezno razmislimo je vsa evforija zaradi kosa touch screena cist mim. Placas 500 eur za kao telefon in pol ugotovis da si kupu labirint. Pot do izhoda pa je veter na mlin jobsovi denarnici:)

Ps... Moj drugi telefon je n95 ki je par nedelj pred iphonom. 5MP,gps in adriaroute......fring dela ku strela ze vec kot leto....juhu

Word!

Call me oldfashion ampak jst mam se zmer rad tipke......
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 11.05.2008 19:19:21
Americani so zabil 1 mio dolarjev za kuli ki pise tudi na luni...rusi majo se vedno navadne grafitne svincnike:) Vcasih je pametno bit staromodn
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 13.05.2008 08:24:42
No vseeno našel cool program in sicer: BluePhoneElite 2 še link: http://mirasoftware.com/BPE2/

Super zadeva... ter dela z N95 in še z mnogimi telefoni...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani