Sičniki in šumniki v OS Lion/SL | |||||
imam en problem glede sičnikov in šumnikov in sicer ko potegnem k sebi kakšno datoteko npr. s podnapisi (primer: http://www.podnapisi.net/sl/little-fockers-2010-podnapisi-p1166564), mi TextEdit prikaže namesto sičnikov in šumnikov "kvake". Tudi ko preko safarija na istem linku opravim predogled podnapisa je vse ok. Kakšna ideja katero nastavitev moram spremeniti? Še nekaj "č"-ji so prikazani ok, problem je v "š" in "ž". Hvala za pomoč! |
|||||
![]() |
|||||
Sta pa najbolj razširjena (v naših krajih) UTF-8 in Windows 1250. |
|||||
![]() |
|||||
Nisem pa videl opcije Windows 1250, je to ta zgornja? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ker sem nov Mac uporabnik imam nekaj težav. Primarno v wordu 2011 lahko pišem s šumniki, ko imam izbran font Calibri (mislim da je ta default). Ko pa prejemem doc. ali docx file od nekoga drugega in je zapisan v drugem fontu npr.: Arial Narrow, sicer šumniki delajo, le črko Č prikaže kot kvadrat. Potem moram celotni text označit in zbrati font Calibri in potem Word pravilno prikaže tudi Č-je. Preverjeno ista datoteka deluje na drugem Lionu v istem fontu BP. Torej gre za neke nastavitve, po vsej verjetnosti. Ima morda kdo kakšen nasvet? Enako opažam tudi na nekaterih straneh v Chrome-u. Npr. registracijski mail od jabuk.si sem prejel s "pohabljenimi" šumniki. Hvala za pomoč! Lp |
|||||
![]() |
|||||
iskanje: sičniki in šumniki
Rezultat: Sičniki in šumniki v OS Lion/SL Teme združene! ![]() Nazadnje urejal/a Puck0 Sob 08. Okt 2011 15:37; skupaj popravljeno 1 krat _________________ ...::: Puck0 :::... |
|||||
![]() |
|||||
lp |
|||||
![]() |
|||||
dobim docx, odprem v TextEdit, odprem v Pages, so normalni šumniki, v Word 2011 pa ne... Text Encoding v Wordu sploh ne najdem. Sovražim M$ _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||
![]() |
|||||
Sva že 2 , samo jaz sem pirsiljen uporabljati windowse... ;-( |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |