Jabuk
iMac problem - ostane pri nalaganju s krogcem
Jablanator

Jablanator

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.10.2011 09:23:29
iMac problem - ostane pri nalaganju s krogcem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo!

Približno 2 leti že imam iMaca, ki je do danes deloval normalno, danes pa se noče vklopit. Ostane mi pri belem ekranu s sivo jabolko in krogcem za loadanje, pustil sem ga več kot pol ure in se ni prebil dalje. Večkrat sem ga vklopitl in izklopil ampak vedno enako. Imam pa na iMacu preko bootcampa windowse in ti se prižgejo brez problema. Tako, da disk je vrjetno ok?
Se je komu že zgodilo kaj podobnega? Imam pa kr nekaj pomembnih podatkov, za katere nisem siguren, da so vsi backupani... Je kakšna možnost, da to rešim?

Hvala!

Nazadnje urejal/a LukaD Pon 03. Okt 2011 09:35; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Franzdorf
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 03.10.2011 09:34:26
imaš Liona? Meni se je to pojavilo ko sem ga naložil.

 »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.«
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 03.10.2011 09:36:59
iPeter je napisal/a:
imaš Liona? Meni se je to pojavilo ko sem ga naložil.

Ne, nič novega nisem nalagal, razen, da sem včeraj inštaliral t-mobile usb ključek za internet....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Franzdorf
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 03.10.2011 09:39:44
Katero verzijo OS imaš?

 »That is one small step for man, one giant leap for a mankind.«
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 03.10.2011 10:00:16
iPeter je napisal/a:
Katero verzijo OS imaš?

Snow leopard
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 03.10.2011 14:08:12
disk ma napako 90% Probaj reinstall, če ne menjaj disk, če rabiš pomoč me kontaktiraj drugače imaš navodila na netu.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 03.10.2011 22:34:16
bokyto je napisal/a:
disk ma napako 90% Probaj reinstall, če ne menjaj disk, če rabiš pomoč me kontaktiraj drugače imaš navodila na netu.

Samo ne razumem zakaj pa windows dela preko bootcampa in lahko dostopam do obeh diskov?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 04.10.2011 00:34:41
Windows maš najverjetneje na drugi particiji in višje, nekaj se ti je usulo v sistemu, probaj zagnat v sinle user mode oz. safe modu pogooglaj kako mislim da je shift ali pa space ob zagonu nisem siguren.

Drugače opcija je vstavi SL DVD zaženi iz DVD držiš tipko C ob zagonu. Ko ti ga zbuta da dobiš meni vrstico zgoraj Pojdi pod utility > disk tool > verify disk in probaj še popraviti permisione.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 07.10.2011 10:41:45
bokyto je napisal/a:
Windows maš najverjetneje na drugi particiji in višje, nekaj se ti je usulo v sistemu, probaj zagnat v sinle user mode oz. safe modu pogooglaj kako mislim da je shift ali pa space ob zagonu nisem siguren.

Drugače opcija je vstavi SL DVD zaženi iz DVD držiš tipko C ob zagonu. Ko ti ga zbuta da dobiš meni vrstico zgoraj Pojdi pod utility > disk tool > verify disk in probaj še popraviti permisione.

Sem stisnil repair disk in je naslo dve napaki: invalid volume file count in invalid volume directory count in potem je napisal da je to uspesno popravljeno! Potem sem stisni sel repair permissions, kjer so cez cel ekran bile vrstice permissions differ on.. in pa group differs on, na koncu pa permissions repair complete. Probam ponovno zagnat racunalnik in spet enako. Ima smisel da probam se na novo nalozit os ali ga rajsi kar nesem na servis?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 07.10.2011 10:50:05
Ko sem ponovno kliknil repair disk mi je pokazalo enake napake... To pomeni da je disk crknil?
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 08.10.2011 11:31:53
Živjo. Meni se je včeraj zgodilo neki podobnega. Popoldan mi je macbook delal brez problema, edina neobičajna stvar je bila, da je ob zagonu spuščal neke "čudne zvoke" ki jih sicer ne, potem pa je potihnil in delal brez problema.
Zvečer pa se mi ni hotel prižgat kot bi moral, najprej sem pol ure čakala do vpisa gesla, nato pa še ene 15 minut da je prišel noter. In tudi ko je je bil neverjetno počasen, izginilo je par ikon, z ter y sta bila zopet zamenjana...
kaj bi to lahko bilo?
Imam pa Liona in macbook mid 2007.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 09.10.2011 19:00:30
Coraline je napisal/a:
Živjo. Meni se je včeraj zgodilo neki podobnega. Popoldan mi je macbook delal brez problema, edina neobičajna stvar je bila, da je ob zagonu spuščal neke "čudne zvoke" ki jih sicer ne, potem pa je potihnil in delal brez problema.
Zvečer pa se mi ni hotel prižgat kot bi moral, najprej sem pol ure čakala do vpisa gesla, nato pa še ene 15 minut da je prišel noter. In tudi ko je je bil neverjetno počasen, izginilo je par ikon, z ter y sta bila zopet zamenjana...
kaj bi to lahko bilo?
Imam pa Liona in macbook mid 2007.

Zna kdo kej pomagat? Bi bla zelo vesela, me že kar pošteno skrbi...
Jabi

Jabi

Kraj: Sežana
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 08.11.2011 13:16:25
iMac problem
Sem nov uporabnik iMaca, imam ga 2 tedna in sem opazil ze dolocene probleme.
1. kadar mi dela system update + za app, mi na koncu napise restart now/later, no in uglavnem jst sem dal later, pol pa k dam shutdown, mi pride na koncu procesa besedilo v 5ih jezikih, da moram s tipko na zunanji strani zasloni restartat maca.. a ni logicno, ce ze das shut down, da ti bo nardilo ta proces, ne pa da mors pol spet se neke dodatne gumbe klikat, kot da ni naredilo procesa do konca.. + pri vzigu drugi dan se ne vzge takoj, ampak kot da neki melje, pa se sklopi, pa spet zacne mlet.. nvem, kot da mu zmanjkava moci..
2. imam prenosni disk WD 2TB my book in kadar ga prikljucim na iMac dela vse super. samo potem, ko disk miruje in ko ga hocem npr. drugi dan na hitro zagnat in odpiram datoteke, se zasteka. varjanta namesto miske se mi pojavi tisti colorfull kjrogec, kot pri winsih pescena ura, ko laga.. in pol ga pustim za 5-10 minut in ne pomaga.. pa ga moram restartat potem skoraj vsak drugi dan.. mal mi je to cudno za mace..
no.. kakrsnokoli komentiranje je zazeljeno! hvala vam Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 08.11.2011 13:38:09
@Coraline: po prihodu v sistem v finderju vklopi console pa preglej log ker se ti nekaj pri startupu zaganja in ne najde (preglej malo po vrsticah piše errorje vedno zraven če kaj ne najde ali pa ne deluje pri zagonu), prav tako v startup disk (isto vpišeš kar v finder) izberi disk za default, da se zaganja na njega.
@kirosashi: sem mel enak problem dokler nisem menjal "dodatka" za ntfs/fat diske mi je enako delalo kot tebi.

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani