| Program proti kraji računalnika - Prey Project | |||||
Prejšnji teden sem na radiju zasledil da obstaja en program za mac(pc?), ki v primeru kraje prenosnika, ko se baraba logira v računalnik, program pošlje lokacijo, ter če imaš spletno kamero še slika "barabo",in ti pošlje sliko, pa še ene par for
|
|||||
|
|||||
tnx, to bo to najbrž
|
|||||
Zadeva je popolnoma brezvezna. Sicer deluje, vendar, če pogledam scenarij pri meni, pa ne bo pri vas pomoje nič drugačen: 1. Lopov dripne macbooka 2. lopov teče kar se da... 3. lopov doma prižge macbooka 4. lopov pride do dialoga za vpis gesla 5. lopov ne ve gesla..... 6. prey se ne aktivira, ker lopov ne ve gesla... 7. lopov zagoni v mašino DVD in nanovo poinštalira sistem. _________________ _____________ Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7 |
|||||
Cbb drugače ne gre. Da se računalnik locira, rabi biti priklopljen na WiFi omrežje. Če lopov ne ve gesla oz. tega ve ampak se ne priklopi na internetno omrežje, ti noben program ne bo pomagal. Edina možnost je, da v laptopa vgradiš GPS sledilnik, kar je edina najbolj zanesljiva rešitev.
|
|||||
To sem tudi jaz razmišljal, da ti nič ne pomaga, če maš geslo. Edina rešitev je res gps, pa da preko gps-sa sprožiš kamero da ga slika, pol pa asm na policijo pošlješ lokacijo pa sliko
|
|||||
Najlažji način je ta, da NIMAŠ gesla! Se ti sam logira in seveda poveže na net (če obstaja WiFi).
Slabo je to da lopov ma dostop do tvojih filov! LP, Mitcho ps. Ma pa Prey kao varnost da se zaklene na "online ukaz". Kolko to dela nimam pojma. Možno pa je. |
|||||
Kaj pa ta aplikacija: http://hiddenapp.com/
Na njihovem supportu tudi predlagajo, da si nastaviš firmware geslo, kar preprečuje namestitev novega OSa: http://support.apple.com/kb/HT1352 |
|||||
naredis se en non-admin account, ki seved nima gesla, ter dostopa do tvojih podatkov in upas da bo nebodigatreba uporabil to "vabo"
|
|||||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |