mac&win
|
Jabček
Kraj: MARIBOR |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.12.2007 18:29:47 mac&win |
|
A mi lahko kdo napiše prosim kaj in kako je potrebno
instalirat windowse .
In to podrobno ker sem nov na apple.
lp , Smiljan
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 12.12.2007 11:02:58 |
|
V Leopardu zaženeš Bootcamp (Applications/Utilities), naprej te vodi program.
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 12.12.2007 11:29:09 |
|
Pa kaj je res tako težko rečt windowsom konec?
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Lendava |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 12.12.2007 12:09:17 |
|
Propaganda je napisal/a: | Pa kaj je res tako težko rečt windowsom konec? |
Ne govorit bedarije.
Nekateri programi enostavno niso na voljo za Macov sistem (in verjetno nikoli ne bodo).
Če rabi kakšne specifične programe (primer: Autodeskov 3Ds Max) ali igre, ki potrebujejo nujno 3D pospeševanje pa enostavno razen Bootcampa ni prave možnosti za emulacijo čistega strojnega 3D pospeševanja Win programov znotraj OSX. VMWarov Fusion je sicer v tem smislu na dobri poti.
Zaenkrat pa je rešitev samo in izključno namestitev Bootcampa.
Sicer zdaj že staro, vendar upam, da ti bo kaj pomagalo:
- http://labnol.blogspot.com/2006/04/boot-camp-tutorial-install-windows-xp.html
- http://www.google.si/search?hl=sl&q=mac+bootcamp+tutorial&btnG=Iskanje&meta=
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 05.05.2008 16:58:41 |
|
Pred kratkim sem nabavil MacBook-a in dal seveda precej dnarja in kar se tiče ustvarjanja glasbe je use kot je treba, ampak ko se gre za Office je katastrofa če maš že precej dokumentov narejenih na Win jih ne boš nikoli odpru v Macu oz z njegovimi programi, z istimi lastnostmi, oblikovanjem in ..... Glede tega ne gre drugače kot da ostane pri hiši tudi Win. Potem je skeniranje dokumentov oz teksta v Macu katastrofa. Če pa kdo pozna kako rešitev jo bom rade volje sprejel.
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 05.05.2008 18:52:33 |
|
jurgens9 je napisal/a: | Potem je skeniranje dokumentov oz teksta v Macu katastrofa. Če pa kdo pozna kako rešitev jo bom rade volje sprejel. |
Glede na to, da obstaja Abby FineReader za Mac-a ti to nebi smelo delati težav.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 05.05.2008 19:16:07 |
|
To že sam če ti imaš potrebo da ta isti dokument pozneje odpiraš, ker ga pač moraš naprej urejat, v kakem drugem računalniku ki ni Mac si pečen.
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 05.05.2008 19:27:07 |
|
jurgens9 je napisal/a: | To že sam če ti imaš potrebo da ta isti dokument pozneje odpiraš, ker ga pač moraš naprej urejat, v kakem drugem računalniku ki ni Mac si pečen. |
FineReader je za win kot tudi mac. A shranjen dokument ne deluje na obeh? Nisem poizkusil, ker rabim to samo v službi na win platformi, doma pa nimam potrebe po skeniranju.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 05.05.2008 19:49:42 |
|
jurgens9 je napisal/a: | Pred kratkim sem nabavil MacBook-a in dal seveda precej dnarja in kar se tiče ustvarjanja glasbe je use kot je treba, ampak ko se gre za Office je katastrofa če maš že precej dokumentov narejenih na Win jih ne boš nikoli odpru v Macu oz z njegovimi programi, z istimi lastnostmi, oblikovanjem in ..... Glede tega ne gre drugače kot da ostane pri hiši tudi Win. Potem je skeniranje dokumentov oz teksta v Macu katastrofa. Če pa kdo pozna kako rešitev jo bom rade volje sprejel. |
A si probal office 2008 mac edition ?
lp
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.05.2008 22:08:57 |
|
1. na Macu sm instaliral vse možne (pbl. 4) programe za Office in noben ni odpru doc takega kot sm ga naredil na Winu. Najbolši od vseh pa mi je, vključno z iWork-om, NeoOffice.
2. z FineReader.jem pa sm se srečal že ko sm mel scaner od Canona in moram rečt da mi je sistem ki ga ima katerikoli scaner od HP-ja velik bolši ker ti v pbl 10 sekundah skenira stran v A5 in pretvori v word doc z istimi nastavitvami in oblikovanjem kot ga maš v originalu (če to hočeš) in to brez odpiranja katerega koli programa, dovolj je en klik.
In ta isti program od HP-ja sem instaliral na mac-a oz na virtualne Win na Mac-u in mogoče mi scenira eno ali dve strani in to bolj počasi in potem pa se mi scaner ustavi in ostane v mirovanju za kakih 5 min, dobesedno srkne za par minut. Enostavno zgleda da ne zmore. Probal sem povečat memorijo na Winih in na Virtualnih Winih ma je še slabše.
Na netu sm dobil tudi program od HP-ja za Mac-a ampak spet problem ker nima istih funkcij oz jih je precej manj. Samo tekst ni problema skenirat ampak nimaš istega oblikovanja kot v originalu in to moram rečt da pride zelo zelo prav. Druga možnost je da izbereš da ti skenira v pdf sam tam, sploh ne vem kako je to mogoče, maš dockument napisan brez šumnikov. To pa mi nič ne pomeni če moram iz skoz cel doc in popravljat šumnike.
Je pa še ena varjanta ki je nism probal in to je VMware in upam da mi bodo tam Win-i delali bolše ker če ne res ne vem kaj bom nrdil.
Če pa ima kdo še kako drugo varjanto bi mu bil hvaležen če mi jo pove.
Lp Robi
|
 |
Jabuk Staff
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 05.05.2008 22:34:55 |
|
Jaz lahko povem, da v službi uporabljam kodak-ov software (ki je prišel zraven scanerja) za vse pdf dokumente (brez OCR) in multi page tiff datoteke, ko pa rabim ocr pa pride v igro FineReader (pri tem ostane oblikovanje popolnoma identično izvirniku), saj kodak-ov software tega ne omogoča.
Vse to počnem na win, bom pa jutri, če bo čas naložil FineReader na mac-a in preveril, če je pri meni tudi tako buggy.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 05.05.2008 23:34:06 |
|
jurgens9 je napisal/a: | 1. na Macu sm instaliral vse možne (pbl. 4) programe za Office in noben ni odpru doc takega kot sm ga naredil na Winu. Najbolši od vseh pa mi je, vključno z iWork-om, NeoOffice. |
Praviš da si preizkusil vse "programe za Office". Ampak nisi povedal če si preizkusil prav originalni Microsoftov Office za Mac ( http://www.microsoft.com/mac/products/Office2008/default.mspx ). Meni je vedno odprl vse fajle točno takšne kot so bili v Office-u na Windowsih (če so bili v sistemu seveda nameščeni vsi ustrezni fonti).
Pages (iWork) je drug program kot Word in si včasih kaj drugače (narobe) razlaga, ampak Microsoft Word je pa Microsoft Word, moral bi enako interpretirati .doc fajle, ne glede na operacijski sistem.
|
 |