Obrezovanje nagnitega jabuka | |||
zanima me kako oziroma kaj lahko na mojem računalniku izbrišem da mi raznorazne stvari ne bodo zasedale 400 giga prostora na mojem malem 500 giga disku. Aplikacije imam vse ''popucane'' ni mi pa jasno kako bi pobrisal stvari da bi pridobil vsaj še 100 giga. Iz iPhoto sem zbrisal že okoli 12.000 slik izpraznil koš v IPhoto in na računalniku in mi je na koncu pokazalo da imam še manj diska kot prej. Ali obstajajo začasne datoteke, ki jih načeloma ne potrebujem oziroma ali je kje skrita še kakšna mapa ali pa Library kjer lahko izbrišem stvari brez posledic na upravljanje računalnika. Filmov nimam, glasbo imam pa vse na zunanjem disku. Nikjer na računalniku pa ne najdem, da bi bili kakšni filmi / glasba... Predlogi so dobrodošli, najlepša hvala |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Zdej me pa ubistvu samo še zanima kaj lahko zbrišem. Pribljižno se mi sanja ampak raje vprašam, če ste že imeli izkušnje s tem kaj lahko in kaj ne smem. |
|||
![]() |
|||
OnyX je tudi namenjen čiščenju sistema in preprost za uporabo.
|
|||
![]() |
|||
hvala lp Jure |
|||
![]() |
|||
cd polna_pot_do_iPhoto_direktorija in nato ls -la zadnji ukaz ti bo zlistal vse direktorije in datoteke v direktoriju, kjer se trenutno nahajaš. Da bi npr. pobrisal direktorij .Trashes, vpiši ukaz rm -r .Trashes |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |