Jabuk
Kako vzpostaviti mrežo
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 26.09.2011 17:40:04
Kako vzpostaviti mrežo
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni vsi skupaj Smile
Sem nov na tej strani in v podjetju kjer sva dva, razmišljava, da bi si omislila Apple računalnike za svoje delo. Kar pa bi potrebovala je server in dva prenosna računalnika.
Ker dela z Appli sploh ne poznam me zanima ali mi lahko kdo od vas pomaga pri naslednjih vprašanjih:
1. (Na serverju bi imela dokumente (pdf, doc, xcl,ppt), do katerih bi rada dostopala tudi od daleč) Ali lahko server in prenosnika tečejo na MacOS ali morajo biti vključeni tudi windowsi?
2. Ali je tako mrežo težko vzpostaviti in ali imate morda kak predlog za strokovnjaka, ki bi tako mrežo vzpostavil?
3. Je potrebno kaj več kot 2 prenosnika in mac mini server?
Hvala za pomoč,
Malikjc
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 26.09.2011 17:48:55
Re: Kako vzpostaviti mrežo
malikjc je napisal/a:
Pozdravljeni vsi skupaj Smile
Sem nov na tej strani in v podjetju kjer sva dva, razmišljava, da bi si omislila Apple računalnike za svoje delo. Kar pa bi potrebovala je server in dva prenosna računalnika.
Ker dela z Appli sploh ne poznam me zanima ali mi lahko kdo od vas pomaga pri naslednjih vprašanjih:
1. (Na serverju bi imela dokumente (pdf, doc, xcl,ppt), do katerih bi rada dostopala tudi od daleč) Ali lahko server in prenosnika tečejo na MacOS ali morajo biti vključeni tudi windowsi?
2. Ali je tako mrežo težko vzpostaviti in ali imate morda kak predlog za strokovnjaka, ki bi tako mrežo vzpostavil?
3. Je potrebno kaj več kot 2 prenosnika in mac mini server?
Hvala za pomoč,
Malikjc

Za tako podjetje ne rabita posebej serverja, lahko kupita NAS in lepo shranjujeta dokumente na ta NAS gostujeta pa pošto, če potrebujeta kaj več pa se lahko obrneta na nas, kjer ta trenutek poteka vzpostavitev gostovanja apple, linux, windows platform ali privatnega vclouda, kjer se bo lahko stranka sama odločila kaj potrebuje ter kakšno količino strojne opreme..
1.lahko tečejo samo na MACOS
2. za tašno malo mrežno potrebujeta wifi router z g standardom (brežično povezavo) in na ta router priklopita server ali NAS in to je to
3. Ne ni kvečjemu manj Wink

Lahko me pokličite ali mail in vam razložim zadeve.

lp.

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 26.09.2011 19:48:21
Hvala za vaš odgovor Smile Še več vprašanj sem vam poslal na mail Smile
lp,
malikjc
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani