Jabuk
Tv out problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 16.08.2011 21:58:06
Tv out problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

imam problem, ki me kar precej ob živce spravlja. Lastim si tale dodatek za iphone in ipad:

http://store.apple.com/us/product/MC552ZM/B?fnode=MTc0MjU4NjE&mco=MjM2MDgwMzc

Obstaja pa velik problem.. Kadarkoli priključim ipad1 / iphone moram kar pošteno paziti kako ga premikam, da mi signal na televiziji ne crkne. Zelo težko je npr. Air video sploh pripravit do tega, da mi sliko sploh spravi na tv ekran. Včasih mi po določenem času kar sam vrže ven sliko (ipad imam položen zraven tv-ja, tako da ga ne premikam). Zraven sebe ga sploh ne morem imeti, ker slika že ob najmanjšem premiku ipada crkne.

Pozna kdo to težavo in ve mogoče kje je problem? Jaz sem že malo obupan...

Lp
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 31.08.2011 17:03:20
Tudi sam sem se malo igral s tem kablom. Če prav razumem, želiš predvajati stvari preko VGA kabla!?

Glede na to kako si opisal težavo, bi jaz rekel da je težava v samem kablu, ker ti neprestano prekinja signal. Kateri kabel je sedaj zanič, boš moral ugotoviti sam:
- ali je applov VGA adapter
- ali pa je podaljšek (katerega vklopiš v VGA adapter in TV)
- ali pa je sam konektor v TVju "zjeban" Smile
Velika verjetnost je tudi, da ti nagaja sinhronizacija (resolucija in frekvenca izhoda) Vendar potemtakem ti verjetno sploh nebi delovalo.

Glede na moje izkušnje, je možno da ti zajebava VGA adapter. Namreč tut jz sem se kar zelo matral da mi je spravil sliko na TV, pa še to samo preko player-ja. Na Pico LCD projektor pa ni ratal sploh(mislim da zaradi sinh.). Tako da sem lahko gledal film samo na TVju preko GoodPlayer-ja (po večkratnih poskusih seveda), slike in ostale stvari pa ne.

Prebral sem kar nekaj forumov glede tega, na žalost v sloveniji glede tega noben nima pojma - še kvazi pooblaščeni prodajalci in serviserji ne. Vsi samo neki prodajajo z >100% marže, pojma pa nima noben!!! No v glavnem, hotu sem rečt to, da sem prebral na uradnem applovem forumu, da ima kar nekaj ljudi s tem problem odkar so nadgradili software z IOS 4.... (sicer že kar star update) Tako, da bo zgleda treba še malo počakat, če bojo kaj uredili glede tega.

Sicer ti pa svetujem, da neseš ta VGA adapter nazaj v App.. store - v kolikor si ga kupil v SLO in ti naj ga zamenjajo ali povrnejo denar(meni so ga) in poskusiš z kompozitnim ali komponentnim kablom.
Meni z kompozitnim kablom dela normalno na TVju in projektorju - edino kvaliteta ni najboljša (razumljivo, da preko kompozitnega itq ne more biti) ampak ko gledaš bolj oddaljeno od projekcije, potem sploh ne opaziš. Predlagam pa ti tudi, da si naložiš AVPlayer. Je res vreden nakupa, ker ima ogromno možnosti nastavitev in prilagajanja slike....

Jz čakam zdej še HDMI adapter, da ga dobim in da vidim kako to/če funkcionira...
Upam da ti je moje mnenje kaj prav prišlo. Če boš potreboval kako dodatno ifo. ali opremo - tv out kable, in podobno - pa sporoči, lahko zrihtam ceneje, ker tuki v app... storu pri nas, so res oderuhi.

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 31.08.2011 17:49:47
Tudi jaz imam tale adapter in mi deluje popolnoma normalno tako na iPhonu kot na iPadu. Res da imam oba Jailbreakana in naložn Display Out (cydia - preslika cel zaslon), ampak dela pa fenomenalno, tudi kvaliteta je popolnoma zadovoljiva... tako da nimam pripomb čez kabel Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 12.09.2011 18:31:57
mega hvala ti za odgovor! Toliko casa ni bilo odgovora v temi, da nisem sploh opazil, ce se kdo se ukvarja s tem mojim problemom. V glavnem kabel mi se vedno zre zivce in upam na najboljse pri update-u. Si ze sprobal HDMI adapter in ce ja kako dela?

Se enkrat hvala.

Lp
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 19.09.2011 15:29:26
Smartboy - bodi vesel da ti dela Smile verjetno pa gre vsa zahvala cydii in aplikaciji D. out - je pač že lepo softwersko urejeno, da ti normalno dela. Jz se z Jailbreakanjem ne bom ubadal, tako da bom poskusil še kaj drugega. Ampak vseen hvala za info.

Rean - HDMI kabla še nisem sprobal, ker kitajčki mal štrajkajo z pošiljanjem, ampak mislim da bo kmal Smile
Sedaj imaš še eno varijanto, ki ti jo je opisal Smartboy, če imaš oz. želiš Jailbreak-ati telefon, drugače pa kot sem napisal, ti ostane še composite varijanta - odvisno kaj želiš gledat na izhodni enoti (filmi in slike delajo normalno)
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani