Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 39, 40, 41  Naslednja
Odklep iPhona - SiMobil
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #341   Objavljeno 22.08.2011 20:12:55
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ja, posodobil ga boš na zadnjo najnovejšo verzijo 4.3.5 in bo telefon "friški" Smile po restoru, klikni set as a new phone..

Če pa želiš ohraniti 4.3.3 pa moreš preko tinyumbrele z shranjenimi shshji restorat..
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #342   Objavljeno 22.08.2011 20:26:14
..
sem dal uptade ...čakam kaj bo:)

tnx
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #343   Objavljeno 29.08.2011 06:51:19
Zdravo,
Da ne odpiram nove teme.
Pred časom sem preko bolhe kupil Iphone Simobil. Ker se jih takrat še ni dalo odklepati na Simobilu, sem dal azdevo malo na stran. Sedaj so dopusti mimo, pa tudi Simobil odklepa telefone. Včeraj sem poklical tja, da bi mi ga odklenili, vendar so po IMEI številki telefona ugotovili, da kupec nima poravnanih obveznosti. Takrat, ko sem jaz od njega tel. kupil jih je sicer imel, sedaj pa jih nima. Niso mi ga hoteli odkleniti. Pravijo, da naj malo počakam, da poravnava. Problem je v tem, da sem med dopustom seveda že izgubil prodajalčev kontakt.
Problem je še v tem, da sem čisti novinec na Apple področju. Kaj mi svetujete da naredim? Kolikor sem uspel prebirati te teme tu, je potem alternativa še gevey kartica.
Kaj mi svetujete? AJ apa še to, kaj pa je to jailbrakanje. Če pravilno razumem, sedaj lahko aplikacije samo kupujem, kaj pa potem? Sorry za nevednost.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #344   Objavljeno 29.08.2011 06:57:11
Imaš 3 možnosti:
- počakaš, da prodajalec poravna vse obveznosti in uporabljaš medtem iPhone z gevey sim
- počakaš, da prodajalec poravna vse obveznosti in iPhona medtem ne uporabljaš
- narediš prehod na Simobil in brezskrbno uporabljaš telefon

Glede jailbreaka: Vse, kar bi morali vedeti o jailbreaku
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Logatec
Moški

Prispevek: #345   Objavljeno 29.08.2011 06:58:10
glede odklepov je bilo ogromno napisano...malo preberi temo!!! drugače pa če si izgubil stik s prodajalcem probaj dati podatke od kakega znanca,sorodnika....,ki ima seveda poravnane račune pa probaj!! kaj ti bo gevey sim,kaj nisi uporabnik simobila?? kako pa sedaj uporabljaš tel.?? o JB si tudi preberi ker tem otem je ogromno... Very Happy Very Happy uporabi iskanje

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #346   Objavljeno 29.08.2011 07:12:25
Sedaj ne uporabljam telefona in ja nisem Simobilo naročnik.
V družini imajo vsi ostali Simobil poleg mene, tako da to bi načeloma šlo. Vendar kolikor sem včeraj razumel, je problem v tem, da naročnik nima poravnanih obveznosti.
Malo me skrbi, da če pokličem tja in povem IMEI številko in podatke recimo od moje seste, da bodo hitro videli, da zadevi nista povezani?
Ali pač ne?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #347   Objavljeno 29.08.2011 07:17:35
Lahko probas... Sicer pa ce gres tudi ti na Si.mobil, potem je popolnoma vseeno, ce je zaklenjen Smile ... ker ni zaklenjen na tocno doloceno stevilko ampak na omrezje ...

Lahko pa pocakas, da bo prejsnji lastnik poravnal obveznosti... lahko pa tudi probas se veckrat poklicati ... Nekateri so pisali, da jim je v xx-tem poskusu vseeno uspelo Smile ... Lahko tudi probas reci, da si ga kupil preko oglasov in da naj bi bil kupljen brez aneksa .. Smile

Skratka... malo prelistaj tole temo... je bilo ze ogromno napisanega okoli tega... Very Happy

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #348   Objavljeno 29.08.2011 13:46:09
Pozdravljeni,

tudi sam sem tik pred tem da nabavim iPhona 4.

Zanima me sledeče.

Sem drugače mobitelov uporabnik.

Če kupim siMobilovega iPhona 4 (npr. starega 1 mesec) in mi ga na simobilu odklenejo za vse operaterje, jaz potem telefon jailbreakam.

Ob naslednji posodobitvi hočem telefon posodobiti.

Zanima me, ali se bo potem, po posodobitvi, unlock zbrisal in se bo telefon zaklenil? Ali pa bo vse delovalo naprej?

Če poenostavimo.. ali je iPhone po simobilovem odklepanju na vse operaterje enak iPhonu, ki je kupljeni v Italiji ali UK in je že tovarniško odklenjeni?

Se opravičujem, če sem kje katere stvari zamešal, nisem še uporabnik iPhona in mi zato nekatere stvari še niso dovolj jasne.

Hvala!
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #349   Objavljeno 29.08.2011 13:48:49
Telefon je po odklepu odkljenjen, lahko ga uporabljas na vseh omrezjih in ni nevarnosti, da bi se ti zaklepal (isto kot odklenjeni v Italiji, Angliji,...)

LP
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #350   Objavljeno 29.08.2011 14:20:26
Kot ze napisano... ko je enkrat tovarnisko odklenjen... je odklenjen za vse vecne case ...

Sicer pa ce se nisi uproabnik iPhone-a, potem svetujem, da o jailbreaku sploh ne razmisljas... Smile ... Ker imajo po izkusnjah tukaj sodec, prav zacetnik najvec problemov predvsem zaradi jailbreaka ... Casi, ko je bilo skoraj nujno, da si imel iPhone jailbreakan so mimo... Confused Very Happy ... Kot se da razbrati v debatah na forumu, pa ima velika vecina iPhone jailbreakan zgolj zaradi tega, da lahko nalagajo ukradene programe... ker o dodatnih opcijah (SSH, sarjenje po drobovju iOS-a,...), ki jih nudi jailbreak, ponavadi sploh nimajo pojma

Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #351   Objavljeno 29.08.2011 20:40:09
Zdravo!

nebom odpiral nove teme ker vem da je bilo to že 1000x vprašano, vendar jaz žal nisem zasledil,...

Kupil sem iphone 4 pri simobilu in me zanima če ga jailbreakam in uporabljam simobil sim kartico ga potem ne rabim unlockat ali ga moram ?

Prosim brez flame/spam

lp
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #352   Objavljeno 29.08.2011 20:55:58
ne
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #353   Objavljeno 29.08.2011 20:57:47
Ne rabiš ga odklent ...

Drugače pa vse odgovore najdeš tukaj.

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #354   Objavljeno 29.08.2011 21:00:31
Ni treba odklenit... ni pa nic narobe, ce ga das odklenit Smile ... Sploh ce si ga kupil pred 29.7. ...

Pa ce imas namesceno verzijo 4.3.5 moras vedeti, da za to verzijo obstoja samo tethered jailbreak... kar pomeni, da ga bos moral vedno, ko se bo ugasnil (zaradi prazne baterije, zaradi sesutja kaksne aplikacije... ali pa kar tako, ker je jailbreakan Smile ... bos nujno potreboval racunalnik, kabel in program, da bos iPhone sploh lahko uporabljal Smile ...

Glede na to, da sprasujes take zadeve, ki so ze res bile napisane 1000x in jih ne najdes, svetujem, da ga raje sploh ne jailbreakas Smile Very Happy Sicer odlocitev je na tvoji strani... problemov je precej manj, ce ni JB Rolling Eyes

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #355   Objavljeno 29.08.2011 21:08:42
glede na to da si nov v svetu iOS ti svetujem da a najprej nekaj časa uporabljaš brez jailbreaka, ker dvomim da veš zakaj bi rad jailbreak Rolling Eyes
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #356   Objavljeno 29.08.2011 21:36:15
Nisem nov v iosu, ker ze jailbreakam svojga 3gs-a 2 leti, glejte pac vprasam, nerabite zaj bit vsi pametni. Prvi odgovor je bil ta ki sem ga pricakoval in hvala.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #357   Objavljeno 30.08.2011 07:05:43
mezo je napisal/a:
Nisem nov v iosu, ker ze jailbreakam svojga 3gs-a 2 leti, glejte pac vprasam, nerabite zaj bit vsi pametni. Prvi odgovor je bil ta ki sem ga pricakoval in hvala.

zakaj pa ne rabimo biti pametni?
prvo vprašaš vprašanje na nivoju nekoga, ki je prvič prijel iphone v roke...v naslednjem postu se pa hvališ kako že 2 leti jailbreakaš telefone, a kljub temu ti je opcija search na forumih prevelik zalogaj....
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #358   Objavljeno 30.08.2011 11:47:29
Ali je kdo že poskusil odklenit iphone na simobilu, ki je bil kupljen po 29.7.?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Dolenjska
Moški

Prispevek: #359   Objavljeno 01.09.2011 03:50:09
tomaz69 je napisal/a:
Ali je kdo že poskusil odklenit iphone na simobilu, ki je bil kupljen po 29.7.?

Dobro vprasanje, ki zanima tudi mene. Jaz sem malo za informacije klical na simobil, pa naj nebi slo prej kot v 3 mesecih
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #360   Objavljeno 05.09.2011 19:50:52
Gre prej, jaz sem ga kupil danes in se dogovoril na Simobilu in so mi ga po 2 urah odklenili. Naj še pripomnim, da sem ga vzel na naročniško razmerje za 24 mesecev, kot razlog sem pa navedel službeno kartico od Mobitela na katero moram biti dosegljiv med tednom 24 ur.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani