Ne morem odpet diska | |||
Naslednji dan sem ustvaril Recovery USB in trdi disk zamenjal z SSD. Ko se je Lion ponovno namestil sem ugotovil da je ustvaril "Recovery HD" particijo katere ne rabim (po nepotrebnem troši 5+GB prostora na ne ravno prostornem SSD-ju). Posnel sem si z interneta samo .dmg fajl in ustvaril zagonski USB. Težava je nastopila ko pred namestitvijo nisem mogel "unmount-at" SSD-ja in ponovno formatirat. Formatiral sem lahko samo particijo ne pa celotnega SSD-ja. Seveda včeraj nisem imel ideje zakaj nikakor ne more odpet diska. Danes sem se spomnil, d bi bilo zelo verjetno potrebno posebej izbrisat recovery particijo in bi potem predvidevam da normalno me spustil da izbrišem disk. Oziroma, da vprašam drugače. Ali se je s tem že kdo igral in ali kdo ve ali dejansko recovery particija preprečuje izbris celotnega SSD-ja saj te particije disk utility ne vidi ter posledično ni mogoče unmount-tat diska? |
|||
![]() |
|||
Jest bi pognal nek tretji OS (npr GParted) in brisal paticijo, ki je ne potrebujem ali pa se pognal v Target Mode z drugo mašino in od tam brisal neželjeno particijo. _________________ Gotterdammerung |
|||
![]() |
|||
Hi, what is the size of the recovery hd in lion? appears in disk utility, there is no information about it? thanks Correct Answer by Pondini on Jul 29, 2011 11:30 AM About 600 MB. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |