Živijo!
Imam nov MacBook Pro in sem nanj priključil monitor preko VGA adapterja.
Monitor ima resolucijo 1650x1050, vendar ko dejansko izberem to resolucijo se pojavlja distorzija...
V čemu je problem?
LP
| Zunanji monitor | |||||||
Živijo!
Imam nov MacBook Pro in sem nanj priključil monitor preko VGA adapterja. Monitor ima resolucijo 1650x1050, vendar ko dejansko izberem to resolucijo se pojavlja distorzija... V čemu je problem? LP |
|||||||
Verjetno misliš 1680*1050? Razlog je verjetno v kablu, ker meni na enaki konfiguraciji dela brez vsakega problema. Poskusi drug kabel, skoraj mora delati potem brez problema.
|
|||||||
Kabel dela, sproban na PC-ju.
Kritične točke so verjetno: VGA adapter, gonilnik?, napaka v MBPro-ju... |
|||||||
imas mogoce vklopljen "mirror" namesto "extend"?
je prikaz slike enak tistemu na MBP ali je desktop razširjen? |
|||||||
Razširjen...
|
|||||||
Kaj pa ce bi DVI kabel uporabu.
|
|||||||
Preberi si tukaj če kaj pomaga: http://www.livingdigitally.net/2006/10/using_an_extern.html
- sicer mislim da je to za macbooke mišljeno... mislim da je podobno pri MBP Probaj 4. točko, tako da uporabljaš samo zunanji zaslon, pa povej kako deluje.
Če nimaš nanj priklopljene zunanje tipkovnice in miške:
|
|||||||
Kakšen pa je ta zunanji monitor?
|
|||||||
Verjeli ali pa ne, na moje presenečenje in veselje... =) =P
Zunanji monitor je začel kar na enkrat delati brez problema... (ravno sem se hotel lotiti blasterjevih navodil). Edino, kar sem naredil je, da sem priključil monitor z istim kablom še na PC in zdaj, ko sem ga priključil na MBP dela normalno... Nimam nobene pametne razlage zakaj je bilo temu tako. Če je kakšnemu tehniku jasno, bi lahko kaj več povedal... Lp |
|||||||
kakšna je možnost da ti zunanji ekran pokvari grafično
oz da ti jo tako uporablja da ti jo zažge(v pomanšanem smislu) |
|||||||
Po mojem to ni mogoče. Pri modernih ekranih se zgodi lahko le to, da če je nastavljena previsoka frekvenca, ti monitor napiše, da "out of range", oz. ne najde signala. |
|||||||
DVI vs VGA?
|
|||||||
če misliš v tekmovanju
prideta oba v upoštev ni velike spremembe mogoče v hercih |
|||||||
A je že imel kdo podoben primer? Imam zunanji monitor in ko dam komp v sleep mode in ponovno zbudim se mi resolucija na lcd-ju čist poslabša. Potem morem pa izkljapljat in vklapjat nazaj kable in štimat nastavitve. Uglavnem ful je moteče tako da kšn nasvet mogoče?
|
|||||||
mnja isti problem mam jest..
novi MBPro povezan s 24" samsung ekranom preko DV - DVI kablom.. na externem naj bi delalo na 1920 x 1100 al kako že, ampak je vse malček raztegnjeno oziroma ničkaj high resolution. In mi res ni jasno kaj lahko naredim da bo delal.. |
|||||||
Jst mam isto samsunga 24, sm mislu da je fora ker uporabljam hdmi kabl ampak očitno ni... Ja zgleda da bo treba met skoz pržgan Caffeine |
|||||||
mene zanima kaksen pretovrnik rabim ce hocem priklopit ekran ki je na hdmi na macbook pro? ta tanov!
lp _________________ http://www.bolha.com/uporabnik/pimzek MacBook 12" (2017) iPhone X 256GB Black Apple Watch Series 3 |
|||||||
mini DisplayPort -> HDMI
|
|||||||
Ker nekateri poročate, da se težava pojavi s Samsungovimi zasloni, bi bilo vredno pogledati v nastavitve zaslona.
Moj Dell prijetno sobiva z MacBookok, nanj zvezan s HDMI kablom (črnim, če je važno _________________ -- Mac Pro (Early 2009) 8-Core 2,26GHz s 1 TB WD Caviar Black diska in ATI Radeon HD 4870 MacBook Pro (april 2010) 17'' z i7 procesorjem iPhone 4 Focusrite Saffire, FireWire zvočna kartica in ostali audio pripomočki |
|||||||
http://www.mimovrste.com/artikel/2650106020/q=samsun%2024%20led/monitor-led-lcd-24-samsung-s24a350h-ls24a350hs-en#mnenja-uporabnikov
je tole za kaj? mogoce kdo ki kaj ve o ekranih! BI pa za filme ga imel pa kaksno igrico! lp _________________ http://www.bolha.com/uporabnik/pimzek MacBook 12" (2017) iPhone X 256GB Black Apple Watch Series 3 |
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |