Druge slušalke za ipod
|
Jablanator
Kraj: Koper |
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 03.04.2008 22:19:06 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | morphx je napisal/a: | jaz sem moje Mx500 kupil v italiji. |
Nevem al sem povedal slučajno klingonsko ,ker me zanima kje dobit v Sloveniji; pomožnosti preko spleta. |
jaz sem ti povedal alterantivo slovenskemu NE-trgu, po busansk.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 04.04.2008 09:01:51 |
|
we_are_the_borg je napisal/a: | Torej ,kje je največja izbira Sennehsier slušalk pri nas,al sn mogoče prisiljen kupit neke Skull Candy or smth. |
Skullcandy majo dober koncept, teh 9 pa 11 mm je dobra smer, gotov bodo tud drugi začel take delat, grem stavt. Mogoče majo mal čudno ime, pa rokerski graf. design. Zdi se, da eni taki stranski lahko tud kaj novga pogruntajo. Res pa sem našel še enga, ki mu ven padajo (YouTube). Sploh jih je pa še težje dobit.
|
 |
Jabuček
Kraj: Laibach |
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 08.04.2008 13:10:07 |
|
Kk.. Dobil po pošti, carinili me niso.. Z zvokom sem v bistvu zadovoljen, me pa zanima, čisti firbec, kako bi ugotovil pristnost izdelka? Torej kako bi ugotovil ali gre resnično za original.
Torej tole ni moj prvi Sennheiser produkt, glede na doslej kupljeno, lahko glede na izdelavo in pakiranje ter dodatke zraven, rečem, da so original. Vseeno me pa zanima, če bi lahko kako to potrdil....
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 09.04.2008 05:15:58 |
|
Jest sm si pred letom kupil slušalke Shure za 170Eur. Popolnoma izolirajo zvok iz okolice in so krasna rešitev, če hočem spat med dolgim letom. Zvok je velikoooooo boljši od od Applovih in ostalih slušalk.
lp emil
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 09.04.2008 12:22:13 |
|
deepdelete je napisal/a: | Jest sm si pred letom kupil slušalke Shure za 170Eur. Popolnoma izolirajo zvok iz okolice in so krasna rešitev, če hočem spat med dolgim letom. Zvok je velikoooooo boljši od od Applovih in ostalih slušalk.
lp emil |
Jaz tudi preferiram Shure. Kupil e3c pred leti in so super tako po kvaliteti zvoka kot po udobnosti. Niso pa pocen.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 09.04.2008 12:25:38 |
|
Silencer je napisal/a: |
Kk.. Dobil po pošti, carinili me niso.. Z zvokom sem v bistvu zadovoljen, me pa zanima, čisti firbec, kako bi ugotovil pristnost izdelka? Torej kako bi ugotovil ali gre resnično za original..... |
Sam se v takih primerih ne obremenjujem preveč. Mislim. da se danes nikomur ne ljubi dobesedno posnemat originala. Če bi bilo dobro, je za take drobnarije to zlo drago. Če slabo, se bi videlo, embalaža, izdelava, materiali. Velja predvsem za drobne tehnične zadeve. Pri zdajšnji ne-trajnosti modelov, je posnemanje kratke sape. S cotami je drugač. Seveda pa včasih sami proizvajalci poskrbijo, da so stvari manj "originalne", ker jih dajo delat daleč drugam.
Edino, kar je, je primerjava s takimi, za katere veš, da so originali. Če lahko veš. Najpomembnejše je, ali si znjimi zadovoljen ali ne. Taki pomisleki ne peljejo daleč. Če na oko in sluh NE opaziš, da so čudne, potem naj bojo originalne. In verjetno so.
PS: "Na carini zasegli vagon ponaredkov Sennheiser CX400 namenjen EU trgu." ??? Ma ja, po moje jih bodo še v ZDA prodali le nekaj 1000. Potem bodo napravli CX 440 ali SX 400 - pa jih posnemaj, tolk simpl pa tud ni.
|
 |
Jabuček
Kraj: Laibach |
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 09.04.2008 13:00:45 |
|
To je v bistvu res...
Slušalke igrajo dobro, sedejo v uho.. Dobil sem zraven vse, kar sem dobil pri tistih, kupljenih v BigBangu, torej ni, da nebi bil zadovoljen.
Me pa "firbca".. 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 11.04.2008 09:17:49 |
|
Silencer je napisal/a: | ... Me pa "firbca"..  |
Naj te raje ne, da se ne zgubiš. Firbec je  , ampak, če me zgubi, me daleč, :twisted: .
Tko člouk spozna svoja ušesa, sam moram CX300 z največjimi gumicami krepko not nabit, da mi cca prav igrajo. Če ne, zelo visoko sikajo. Nasploh je pri dnu malo malo, ampak igrajo dovolj natančno. Zdaj, ko imam že kar preveč slušalkic, me preseneča, kako različno igrajo - ni šans primerjat dveh plejerjev z različnimi slušalkami, bi jim krivico delal, samo z istimi je prav - to je pravzaprav jasno že ves čas.
Firbec me je pripeljal tako daleč, da me že zanima, kako igrajo take za 400, 500 EUR, kar pa je krepko izven mojih okvirov zdravega razuma.
PS: sploh so zdaj vse slušalke ponaredki ponaredkov ponaredkov. Običajno so boljše od originalov. http://www.bookrags.com/research/headphones-woi/
žal ni videt slikice.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 11.04.2008 09:37:57 |
|
Medtem so se mi okviri na hitro toliko razširili, da sem si zapomnil tele Denon
http://news.softpedia.com/news/50-Denon-Gear-46437.shtml
Ampak morm ostat priseben, za glasbo gre, ne za audiofilistrstvo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 11.04.2008 09:49:54 |
|
Audofilstvo vsekakor ne more bit, ker se le to konča pri LP plošči ali pa najmanj AAD posneti cedejki v zelo dobrem cd playerju kot je naprimer Primare ali kaj podobnega:) MP3 je pač MP3 edin ipod ga nekoliko lepše zašpila.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana - Golo |
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 11.04.2008 10:30:32 |
|
deepdelete je napisal/a: | Audofilstvo vsekakor ne more bit, ker se le to konča pri LP plošči ali pa najmanj AAD posneti cedejki v zelo dobrem cd playerju kot je naprimer Primare ali kaj podobnega:) MP3 je pač MP3 edin ipod ga nekoliko lepše zašpila. |
Zadnjič sem testiral Samsung MP3 T10...odlično igra, čist zvok, moviji...vse. Lušna zadevca, samo mal premal spomina. 2GB.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 11.04.2008 11:37:48 |
|
deepdelete je napisal/a: | Audofilstvo vsekakor ne more bit, ker se le to konča pri LP plošči ali pa najmanj AAD posneti cedejki v zelo dobrem cd playerju kot je naprimer Primare ali kaj podobnega:) MP3 je pač MP3 edin ipod ga nekoliko lepše zašpila. |
Mogoče (jih še mam veliko). Verjamem pa, da digitalna teh. (v prihodnsti) omogoča boljši zvok kot vse analogno pretvarjanje. Lažje nadzorovana in krajša pot je. Bolj naravna se mi v resnici zdi, tud mi po moje precej digitalno delamo, 0 pa I, le v množici podatkov se nam zakomplicira. Samo vprašanje postavljenih norm je. Ko bodo dovolj visoke, se začne. Do takrat pa zame "za silo" dobre slušalke, take, ki mi dovolj pošteno zaigrajo kitaro, bobne, bas, glas, klavir, pa še violino, in vse skupaj. - Ja, subjektivno je. Da ne bi v dobrih časih ostajal.
Najkrajša pot pa je seveda na dober koncert. Si predstavljam, da na veliki večini povprečno ozvočenih audiofili lahko samo trpijo. O audiofilstvu vem malo. In se ga pri sebi branim. Zato o tem utihnem. (verjetno.)
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 12.04.2008 13:18:16 |
|
Jaz razmišljam, da bi si nekoč v kratkem kupil ipod in tele luštkane in poceni slušalke:
http://cgi.ebay.co.uk/SENNHEISER-CX300-EARPHONES-HEADPHONES-WHITE-IPOD-MP3-UK_W0QQitemZ200214904912QQihZ010QQcategoryZ3274QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
Nisem pa pri kvaliteti zvoka precej zadovoljen. Trenutno imam sicer Sennheiser PX20 in so mi čisto OK. Samo rabim pač neke in-ear slušalke.
Tiste, ki jih ponavadi dobiš poleg playerjev mi vedno padajo ven ali pa me začnejo motit. Sem pa nekoč poizkusil neke od sonyja (od mobitela iz walkman serije), ki so bile prav tako take, da gredo v sam ušesni kanal in so mi bile prilično udobne.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 12.04.2008 23:51:03 |
|
Tudi zame je trnutno cisto dovolj MP3 digitalna z enkami in nulami zapisana glasba. Verjetno nam je vsem vec do poslusanja glasbe kot do poslusanja zvoka in ugotavljanja ali se slisi kot v resnici ali ne. Zvok iz okolice ali instrumenta je analogen in po moji kmecki pameti z enkami in nulami ne more bit enako zapisan, ampak samo priblizno. Sicer pa se digitalno zacne ze na odru in preden zvok doleti publiko ga ze obdela kak dsp naprimer al pa ozvocevalec nenamerno pozabi popeglat bas kitaro. Opazil sem tudi, da je zvok precej boljsi ce si ocistim usesa.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 17.04.2008 10:06:03 |
|
deepdelete je napisal/a: | ... Opazil sem tudi, da je zvok precej boljsi ce si ocistim usesa. |
Ha, dobra pripomba. Se s tabo čist strinjam. Če pa pomislim na vse prepreke pri reprodukciji zvoka; snemanje mastra, prešanje vinila, poskakovanje iglice pri gramofonu, transformatorje, magnetke in žičke, se mi zdi, da gre za težko nalogo. Sicer sem bil sam tud presenečen nad kvaliteto zvoka s plošč, ko sem jih spet poslušal. Mal šumlja in poka, ampak zvok je OK. Dobro se še spomnim, kaj me je pri CDju fasciniral, najbolj tišina med komadi. V resnici nepomembno. Nekaj let pozneje pa, da zmorejo narest tko zanič CD, po začetnem šponu, so bli eni totaln zvočni grauž. Tak, da je blo čist vseen, kam je zapisan. Še najboljš bi blo na pipir.
Zdej je mal dinamika ogrožena (najbolj verjetn v pop produkciji). Vse glasnejše delajo digitalne zapise. To pa lahko le na račun dinamike = razpon od najtišjega do najglasnejšega zvoka. Sm zadnjič ene slikce našu, ko isti komad znova remastrajo, vsakič malo povprečno glasnost pojačajo. Tako z leti dinamika počasi skup leze. Neopazno, pa še zadovoljni smo.
Nazaj na slušalke, to je tema.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 17.04.2008 10:33:22 |
|
A si CX300 že poslušal? Pa ene 15 minut? To je najboljše merilo, s kvaliteto zvoka moraš bit zadovoljen - po moje. Sicer se ti z leti teh slušalk nabere cel kup. Škoda. Kot sem napisal, sem bil razočaran, dokler nisem nataknil pravih gumic in pogruntal, da moram čist zatesnit uho (prve moje take so). Pred dnevi sem jih primerjal s petimi v istem cenovnem razredu, med tistimi so ble najboljše - najčistejše, najodločnejše, dovolj glasne, najboljša zvočna slikica.
Btw, pa še v postlo dobr grejo, ker se da zaspat z njimi, kar ne velja za tiste in-ear, ki so daljše in bolj iz ušes pogledajo.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 21.04.2008 17:22:11 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 21.04.2008 20:05:45 |
|
boodo je napisal/a: |
A si CX300 že poslušal? Pa ene 15 minut? To je najboljše merilo, s kvaliteto zvoka moraš bit zadovoljen - po moje. Sicer se ti z leti teh slušalk nabere cel kup. Škoda. Kot sem napisal, sem bil razočaran, dokler nisem nataknil pravih gumic in pogruntal, da moram čist zatesnit uho (prve moje take so). Pred dnevi sem jih primerjal s petimi v istem cenovnem razredu, med tistimi so ble najboljše - najčistejše, najodločnejše, dovolj glasne, najboljša zvočna slikica.
Btw, pa še v postlo dobr grejo, ker se da zaspat z njimi, kar ne velja za tiste in-ear, ki so daljše in bolj iz ušes pogledajo. |
Jaz sem šel u petek po CX300 in sem z njimi zeeelo zadovoljen. Razlog za nakup pa je, da lahko s temi slušalkami v ušesih zaspim, kar za originalne ne velja.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 25.04.2008 11:11:31 |
|
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 16.06.2008 19:47:25 |
|
Glede Skullcandy slusalk, sam sem jih kupil preko gorila.si, drugace pa jih dobit v ljubljani v Quicksilver trgovinah v Hali 12 in v stari Lj.
Sem zelllo zadovoljen z INK'Dji, pa se super cena je, 20 EUR
Zraven pa dobite troje nastavke za v uho.
|
 |