m.
MAC OSX 10.7 Lion-SERVER | |||||||
m. |
|||||||
![]() |
|||||||
na žalost gre povsod v digitalno distribucijo licenc programske opreme, saj imajo s tem direktni denar, brez posrednikov (distributerjev) in ja tudi veliki MS daje vse v oblak in bo tudi kmalu ponudil distribucijo licenc preko kakšne podobne zadeve kot je app store (s tem da bo 100x komplicirana ![]() _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
|||||||
![]() |
|||||||
no pri meni je odločitev padla, da grem definitivno nazaj na SL server, ker tole je pa kriza.... _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
A kdo to obvlada? |
|||||||
![]() |
|||||||
samo plus klikneš in ti odpre možnost do novega direktorija v katero shraniš stran ter nastaviš začetni fajl za webpage (ponavadi je index.html) in to je to _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
domene imam registrirane pri godadyu in sem naredi forvarding na moj statičen ip pa ne dela, |
|||||||
![]() |
|||||||
port 80 si preusmeril iz routerja na server?? _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
Mislim, da bo treba še kaj na peš, v apache serverju nastavit |
|||||||
![]() |
|||||||
torej se ti nalaga napečen direktorij v katero si skopiral spletno stran tisto ki ti je naredil po defaultu ven vržeš klikneš plus pokažeš direktorij do svoje strani, klikneš kuli pogledaš če je točni ip od strežnika ter port 80 ter če lahko vsi dostopajo do tvoje spletne. spodaj pod tem imaš pa eno puščico katero klikneš in imaš root direktorij od tvoje spletne klikneš tega in preveriš če te res vrže v pravilni direktorij. More delat ni druge ![]() _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
ja tole zan bit res. Zakaj ne zna to sam narest, če mu že lahko določim, kje je folder za katero web stran. Sam še ugotovit moram kaj upisa v katero vrstico, za Lionov apche2 |
|||||||
![]() |
|||||||
Sem vpisal <VirtualHost *:80> ServerName www.domena.eu ServerAlias domena.eu *.domena.eu DocumentRoot /WWW_HOSTING/domena </VirtualHost> <VirtualHost *:80> ServerName www.domena2.com ServerAlias domena2.com *.domena2.com DocumentRoot /WWW_HOSTING/domena2 </VirtualHost> ... in sedaj katerkokoli upišem domim pvo, ki je, ne morem izbirat za drugo, tretjo... a kdo ve kaj sedaj? |
|||||||
![]() |
|||||||
V httpd.conf moraš še odkomentirati opcijo, ki vklopi namebased virtual hosts. # Use name-based virtual hosting. # NameVirtualHost *:80 |
|||||||
![]() |
|||||||
_________________ LP, Misko |
|||||||
![]() |
|||||||
hardware, ime serverja, settings, enable push notifications prej moreš še kreirat SSL certifikat kateri je vrstico nižje, drugače ne bo delal! _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
Vse to sem si že naštimal... Kako pa potem nastavim iPhone - kaj si izberem, ko želim dodati nov email account... Pod other si lahko izbereš samo IMAP ali POP3... Thx za info. _________________ LP, Misko |
|||||||
![]() |
|||||||
imap za dostavo pošte pa dej na push in to je to _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
![]() |
|||||||
OK, thx, bom probu ![]() _________________ LP, Misko |
|||||||
![]() |
|||||||
Thx, Darklord... prej na SLju mi ni delalo, na Lionu mi zdaj dela... Respect ![]() _________________ LP, Misko |
|||||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Mac OS - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |