Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Izbris podatkov in nov os na macbook white
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 21.07.2011 08:46:11
Izbris podatkov in nov os na macbook white
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
No pa ga koncno imam Smile

Včeri sem domov prinesel macbooka in po pregledovanju foruma sem najdel da naj noter vstavim dvd od mac os ( snow leopard ) ter da bom dalje ze znal.. No tukaj se zatakne, vsi podatki od prejsnega lastnika so ostali, celo vsa gesla.. Kako naj to vse izbrišem da bo macbook kot nov?

Pa še to, sama namestitev naj bi trajala 44 min nakar se po par minutah monitor izklopi in pravtako ustavi instalacijo tako da sem potem mogo vedno na vsaki 2min malo po trackpadu drsnit.. A se da tole izklopit?
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 21.07.2011 09:52:32
Re: Izbris podatkov in nov os na macbook white
tyb je napisal/a:
No pa ga koncno imam Smile

Včeri sem domov prinesel macbooka in po pregledovanju foruma sem najdel da naj noter vstavim dvd od mac os ( snow leopard ) ter da bom dalje ze znal.. No tukaj se zatakne, vsi podatki od prejsnega lastnika so ostali, celo vsa gesla.. Kako naj to vse izbrišem da bo macbook kot nov?

Pa še to, sama namestitev naj bi trajala 44 min nakar se po par minutah monitor izklopi in pravtako ustavi instalacijo tako da sem potem mogo vedno na vsaki 2min malo po trackpadu drsnit.. A se da tole izklopit?

Poskusi narediti "clean install"...

Postopka se drži po tem linku (preverjeno deluje): http://www.youtube.com/watch?v=Eazd4AB1fXw&feature=related

P.S: ne zameri za to, vendar mislim, da je bil prejšnji lastnik hudo, hudo nemaren Wink

Aja, za monitor - system preff. oz. nastavitve ikona, display oz. monitor...tam nastaviš vse..
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 21.07.2011 10:27:12
a v disk utilities izberem disk in dam erase data.. to sem pa včeri spregledal.. hvala zelo ;P

po čemu sklepaš da je bil prejšni lastnik nemaren? =) veš da ni zamere, prej pivo plačam če mi uspe vspostavit zadevo ;P
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 21.07.2011 12:26:49
tyb je napisal/a:
a v disk utilities izberem disk in dam erase data.. to sem pa včeri spregledal.. hvala zelo ;P

po čemu sklepaš da je bil prejšni lastnik nemaren? =) veš da ni zamere, prej pivo plačam če mi uspe vspostavit zadevo ;P

Izberi "zero out data"... cca. 1-1,5 ure za brisanje podatkov (seveda odvisno od velikosti diska oz. podatkov). Ne pozabi oznaciti disk (glavni disk) in ne npr. User's mbp ipd...

To bi moralo biti to!

Lp, M.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 21.07.2011 13:20:42
Če da Clean install ne rabi dajat zero data... nima smisla čakat da jih prepiše/prebriše.

Itak potem do podatkov lahko prideš samo s posebnimi orodji. Navadni uporabniki niti ne vedo ali je bilo kaj gor. V njegovem sistemu pa ne bo kakšnih starih passwordov ali česar koli drugega od starega lastnika ampak bo vse na novo kot da je kupil nov comp - zato je Clean install.

m.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 21.07.2011 14:04:07
dejansko sem dal erase particijo in je pobrisalo vse dol tako da sem lahko tudi particijo preimenoval. zdaj pa nevem kako narediti dve particiji.. ali se na mac os to ne rabi? recimo da imam glazbo in filme na D?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 21.07.2011 14:05:31
Ce delas backup z TM, ne rabis dveh particij. Drugace pa particije delas lahko v Disk Utillity-u.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 21.07.2011 14:12:01
V Disk Utility izberi disk, ne particijo!
V zavihku Partition se potem igraš.

Moraš pa to naredit ko instaliraš. Se mi zdi, da potem dodaš dodatno particijo lahko brez da formatiraš disk, edino zmanjšat je ne moreš. JE potrebno potem uporabit iPartition ali kaj podobnega.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 21.07.2011 14:20:57
no super, vse ratalo. nimam TM in še nisem tako daleč da bi sploh vedel o čem se tu gre :/ sem malo gledal in najdel vodič za mac os in sedaj bi rad naložil istat pro ampak ga nikjer ne najdem. dejansko sem bil zdaj od win95 samo na tistem sistemu in sem tukaj kar izgubljen.. kje dejansko dobim kakšno aplikacijo? itunes račun imam..

kako pa je magic mouse, se priporoča ali ne? trenutno sem razer gor priklopil in dela brez problema =)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 21.07.2011 14:40:37
če ti je miška ki jo uporablaš kul nima pomena da menjaš. magic mouse je enim zelo všeč, drugim pa sploh ne. men je všeč da ni koleščka in da lahko scrollaš po celi miški. predvsem mi je pa všeč poteg z dvema prstoma za nazaj/naprej v brskalniku. uporablam redno in sm se že tok navadu da je prou čuden občutek na navadni Smile
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 21.07.2011 15:29:37
MarkB je napisal/a:
Če da Clean install ne rabi dajat zero data... nima smisla čakat da jih prepiše/prebriše.

Itak potem do podatkov lahko prideš samo s posebnimi orodji. Navadni uporabniki niti ne vedo ali je bilo kaj gor. V njegovem sistemu pa ne bo kakšnih starih passwordov ali česar koli drugega od starega lastnika ampak bo vse na novo kot da je kupil nov comp - zato je Clean install.

m.

to je res, vendar sem mislil, če ga določene stvari "motijo" od prejšnjega userja, da jih pobriše vse dol, pa nima nobenega problema...

jaz sem se tako navadil, mogoče kompliciram, vendar sem na vsake toliko časa (3x letno), naredil celotni backup, vse pobrisal dol (zero out), pa jovonanovo gor naložil os x...

lp, M.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 21.07.2011 16:04:00
mnova25 je napisal/a:
MarkB je napisal/a:

m.

to je res, vendar sem mislil, če ga določene stvari "motijo" od prejšnjega userja, da jih pobriše vse dol, pa nima nobenega problema...

jaz sem se tako navadil, mogoče kompliciram, vendar sem na vsake toliko časa (3x letno), naredil celotni backup, vse pobrisal dol (zero out), pa jovonanovo gor naložil os x...

lp, M.

Zgleda si sigurno imel winse prej Smile Ni potrebe po tem.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 21.07.2011 19:52:17
MarkB je napisal/a:
mnova25 je napisal/a:
MarkB je napisal/a:

m.

lp, M.

Zgleda si sigurno imel winse prej Smile Ni potrebe po tem.

Very Happy

mahh...eno in drugo...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 22.07.2011 10:12:44
noče mi updatat software, oz naloži mi 10 mb pol se ustavi in začne samo ure do konca nabijat.. glede na to da je SL čist nov zame, je verjetno bolše da si naložim lion in se začnem tam učit?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 22.07.2011 13:06:12
kako naj naložim lion? nikjer ne najdem appstore na macbooku.. pod software update mi piše 4.0.3 ( 258.1 ), ko dam update mi pa nič mac os x update combined in airport update noče dol potegnit..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 22.07.2011 13:34:40
ja, kot izgleda boš mogu najprej naredit update. Ker ko so naredil SL in ga dal v prodajo še ni bilo App stora in ga v osnovni različici ni brez update. a delaš update prek wirelessa? če ja mogoče poveza ni tok dobra. poskusi se povezat z kablom pa potem naredi update Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 22.07.2011 13:46:58
sem poizkusil z kablom in wireless, zdaj sem dal noter še dodaten cd ki je bil v škatlji in mi je naložilo imovie in še nekaj programov, zdaj mi najde 4 popravke ki pa jih noče dol potegnit, pravtako z kablom in wireless.. a je kje kak firewall ali karkoli kar bi bremzalo? dvomim da je zaradi lion server že dva dni zaseden in ne more posodabljat..
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 23.07.2011 23:55:11
server normalno posodabla, ker je bil že popravk za itunes včerej in je normalno posodobil, lp

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 24.07.2011 09:57:48
Ja sem ugotovil da je bil problem v airport upadte, sem ze resil vse in trenutno se spilam po lionu Smile

Kako pa se baterija pravilno polni, glede na to da ga imam na mizi mi elektrika ni problem, kaj je narobe ce je skoz vklopljen ali ga je treba polnit in praznit? A se da kjenastavitda ce je na polnilcu da ne polni oz kaj podobnega da nebi skoz baterije uporabljal?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 24.07.2011 10:10:24
če je skoz prikloplrn mislm da ni nč narobe, da je taka zaščita da je ne polni, če je napolnjen Smile drgač pa je najboljš pomoje da ko se sprazni da jo prklopiš Smile sevede če ga okol nosiš, če ga maš skoz na mizi mislm da bi blo pametno vsake tolk časa, recimo enkrat na mesec da odklopiš adapter da se ti baterija sprazne in jo poj spet prklopiš Smile (to je sam moje mnenje)

Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani