Prispevek: #1 Objavljeno 19.07.2011 17:49:58 8GB DDR3 Mac mini
Živjo. Sedaj, ko je že kar smešno kako nizke so cene DDR3 pomnilnika sem se odločil da bi nadgradil pomnilnik Mac minija na 8GB (late 2009 model). Sedaj podpiral naj bi do max. 8GB 1067Mhz DDR3 pomnilnika. Kakorkoli 1333Mhz pa je nekih 5 eurov cenejši za eno palčko. Zanima me ali je varno in kompatibilno če vzamem cenejši 1333Mhz DDR3 pomnilnik in ga mini avtomatsko degredira na 1067 oz. 1066Mhz ali je bolje vzeti vseeno nekoliko dražje 1066Mhz palčki?
Za tistih par € mislim, da se ne splača reskirat. Vzami lepo tiste, ki so 100% kompatibilni, čeprav tudi s 1333 ne bi smelo biti problema, saj se downclockajo na frekvenco, ki jo podpira plata.
Brzina ne igra vloge. Sicer pa crucial ima zelo dober konfigurator, tako da lahko preveris kater ram je certificiran in povprasaj prodajalca po oznaki ki na ramu oz. Skatli pise.
Zadnjič sem v svojega MBP dal Kingston 1333MHz (CL9) RAM pa zadeva ni prišla do login ekrana. Edini način, da se je mac zbudil je bil Safe mode.
Ko sem RAMe zamenjal z Crucial 1067MHz (CL7) pa je zadeva delala ko puška.
Očitno so bili a) rami pokvarjeni ali b) je mac občutljiv na CL (wait state-e).
Jabuk.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.