Zdravo,
zanima me zakaj prikaže moj iMac velikost diska 293 GB (desni klik na Macintosh HD/get info)?
Deklarirano ima 350 GB, pa ja ne zasede Leopard 50 GB?
Hvala za pojasnila, čav.

| Velikost diska pri iMac 24" 293 GB ? | |||||||

Zdravo,

zanima me zakaj prikaže moj iMac velikost diska 293 GB (desni klik na Macintosh HD/get info)? Deklarirano ima 350 GB, pa ja ne zasede Leopard 50 GB? Hvala za pojasnila, čav.  | 
	|||||||

To je zaradi razlike med potencami desetiškega in binarnega sistema. Ubistvu nas vsi proizvajalci goljufajo, saj uporabljajo binarni sistem, deklarirajo pa potem velikost v desetiškem. Torej večja kot je velikost diska, večja je potem tudi razlika v potencah. 

Link do podrobne obrazložitve  | 
	|||||||

Ja pa deklarirano je 320Gb.

LP  | 
	|||||||

Hvala lepa za razlago.

Ja res ima deklarirano 320 giga, no saj potem teh 30 GB ne bom toliko pogrešal. Lep dan.  | 
	|||||||

Še dva vprašanja imam glede iMaca pa nočem odpirati nove teme.

Prvo, opazil sem, da se po nekaj minutah ekran malo zasenči, ko pa miško premaknem se spet osvetli. Ali je to normalno, mogoče zaradi varčevanja energije? Pa še nekaj bi rad vedel. Se da kje dobiti slike razstavljenega iMaca, da vidim notranjost in kako je sestavljen? Hvala.  | 
	|||||||

Okej sem že našel razstavljenega imaca na forumu. 

| 
	|||||||

System preferences - Energy saver - zavihek Options - Automatically reduce brightness of the displa... odkljukaš 
 Še DVE VPRAŠANJI...  | 
	|||||||
   Gostovanje: 3fs.si | 

Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si | 
				  Kontakt     Domov     Na vrh strani |