Mam en probelm, in sicer sem share-al navaden pc (win 7), ampak ga na macu ne vidim. sploh ne vidim userja, kaj šele da bi videl share-ane mape. Shareov sm na 2 pc jih in nobenega ne vidim na mac-u, med sabo se pa pc-ja vidita. v čem je problem?
| sharing pc-mac | |||
Mam en probelm, in sicer sem share-al navaden pc (win 7), ampak ga na macu ne vidim. sploh ne vidim userja, kaj šele da bi videl share-ane mape. Shareov sm na 2 pc jih in nobenega ne vidim na mac-u, med sabo se pa pc-ja vidita. v čem je problem?
|
|||
Prepričaj se, da imaš nastavljeno tako (SMB protokol):
![]() |
|||
Doma sem imel podobno težavo in na koncu ugotovil, da je za to kriv WIN7, dokler nisem nastavil dovoljenje za sharing:
http://www.trickyways.com/2009/08/how-to-enable-file-sharing-between-windows-7-and-windows-xp/ |
|||
alenbec - to sem že naštimal, sam to šeraš mac-a, in jst maca vidm na win7, sam jst win 7 ne vidm na mac-u
iBros- bom probal še tole, sam mislm da mam vse to že nastavlen tko kot je v navodilih. Fora je da userja sploh ne vidim, ker ponavadi userja vidiš, ampak ne moreš dostopat do njega, ker ma pač zaščiten. |
|||
Aja ups... Površno prebral.
Ne razumem kakšnega userja ne vidiš? Verjetno pc-ja ne vidiš? Potem lahko dostopaš do pcja tako, da v finderju pritisneš cmd+k in vpišeš v vrstico za povezavo: smb://hostname ali smb://ip_računala (če tisto zgoraj ne dela). |
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |