Ja.
LP
| kaksen RAM dokupiti | |||||
Ja.
LP |
|||||
Zakaj ravno Crucial? Kupiš bilokakšen DDR2 ECC RAM hitrosti 667 MHz in to je to. Ali pa slučajno navijaš mašino? |
|||||
am ubistvu zato ker je Crucial malo bolj "top" in ker je ubistvu to Micron samo z drugim imenom in preobleko. katerega si ti imel v mislih? bi jih 6 x 1gb rabil oz 8 x 1gb če bi drugo firmo kupoval
|
|||||
Prvo povej, koliko pomnilnika imaš sedaj.
|
|||||
Kaj pa tole... mislim, da je fajn ugodno in točno taki RAM daje apple tui not... no vsaj pravijo..
http://cgi.ebay.de/SAMSUNG-4GB-DDR2-SODIMM-PC2-PC-5300-667Mhz-2-X-2GB-KIT_W0QQitemZ350044719327QQihZ022QQcategoryZ136476QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ShippingPayment pol pa še vprašanje... kaj ti naši kaj računajo če to naročiš iz Nemčije. LP M. |
|||||
spevan, kaj misliš? Davek, carino? Saj smo v EU-ju.
Če kupiš v Nemčiji boš itak plačal njihov Mehrwehrsteuer. |
|||||
trenutno 2x512 default applovega rama ter 2x1gb cruciala se pravi 3gb vse skupi, rad bi pa odstranil Applov ram in not dogradil zaenkrat še 6x1gb. |
|||||
Torej imaš 8 rež za pomnilnik.
Po mojem je čist vseeno, kateri pomnilnik kupiš. Recimo kaj takega: http://www.ceneje.si/supertalent-ram-ddr2-t667eb1gc-pc5300-ecc-1gb Sicer pa po mojem lahko brez problemov mešaš različne firme. Le pazi na hitrost samega pomnilniškega modula. Torej, da bo v tvojem primeru 667 MHz-ov. Jaz bi vsekakor obdržal tista dva Cruciala in zraven kupil 6 zgornjih modulov. Vse skupaj te pride ~ 180 €. Lahko pa kupiš 6x2 GB-ne module... http://www.ceneje.si/supertalent-ram-ddr2-t667eb2gs-pc5300-ecc-2gb 6 modulov skupaj prid okoli 300 € |
|||||
Ce mas ta novga mac proja potem rabis 800 MHz RAM. |
|||||
supertalent? sploh prvič slišim za ta ram ampak vseeno ne bi rad nekih najbolj cheap ramov notri dograjeval + gledam tudi na to da ima hladilna rebra.
@Lao - je 5300 serija Nazadnje urejal/a Womb Ned 06. Apr 2008 01:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
Ja, ja za merverštojer pa ostalo je jasno, sej smo moderna "skupnost"... Cool moti me predvsem to: Rechtliche Informationen des Verkäufers EMARTBUY LTD EMARTBUYLtd 135 N MAIN ST 43160WASHINGTON COURT HOUSE United States ... sem napisal mejl, da vidim od kod oni to pošljejo. Če gre pošiljka iz jamerike je problem s strici na naši carini, če je iz dojčland bo pač veselica... Bom napisal, kaj mi bojo odgovorili... LP Very Happy |
|||||
Hja, to treba dobro preveriti, da ne boš na koncu nasankal z našimi na carinski pošti RS.
|
|||||
|
|||||
Malce si bom sposodil temo. Lani poleti sem kupil macbooka 2.16. Nekje sem zasledil, da ob vstavljenih 4GB rama prikazuje le 3.3GB. No, jaz sem danes vgradil 2x2GB rama in lepo piše, da imam 4GB 667 MHz DDR2 SDRAM.
Je potem to že novejša serija ali tista predzadnja vendarle prebavi 4GB rama? |
|||||
Piše že da maš 4gb sam uprablja ti samo 3.3gb. Vsaj tako je v teoriji. |
|||||
Imam Macbook-a Santarosa platforme, kar pomeni, da ima hitrejše vodilo, torej 800MHz. Zanima me, če je kdo že dokupoval rame za te nove konfiguracije. Sam sem gledal tele palčke, ki so (vsaj meni se zdi) zelo poceni. Iskal sem kakšne opise ali podrobnejše specifikacije na internetu, a kaj veliko nisem našel. Glede latenc sem izvedel le to, da je cas latenca 5 (prva izmed štirih običajnih cifer). Ima kdo izkušnje z njimi ali vsaj z rami podjetja Patriot?
|
|||||
SR ti bo podpiral le ddr2-667, ce bos not vtikal 800, ne bos pridobil nic.
Kater ram vtakneš not je imo povsem vseeno, ram ne bo ozko grlo. |
|||||
kaj priporočate?
Kingston vs. A-data vs. Patirot vsi PC2-5300 2048 MB za Macbooka nikej na internetu nisem našel konkretnih odgovorov. kakšne so vaše izkušnje? |
|||||
Sicer sem dolgo časa uporabljal Kingston rame, sedaj pa imam tega + 1gb od kingstona v iMacu in deluje vse perfektno (računalnik uporabljam za obdelavo fotografij - photoshop). Vsi zgoraj našteti so istega ranga in glej le na ceno. |
|||||
Tut moj je srecen s kingstonom
|
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |