jabuk.si & MSIE9 & logitech miš & back = sitnost | |||||
Kadar tukaj berem prispevke, uporabljam: - Windows 7 - MS IE 9 - Logitech miška No in kadar na miški stisnem gumbek back - se nič ne zgodi - vedno ga moram klikniti 2x, da se vrnem nazaj, npr. berem thread in če se želim vrniti nazaj - moram dejansko 2x klikniti gumb back, ali pa v MS IE izbrati 2x gumb <-- Medtem ko z isto mašino in z FF ni težav, tudi z Safarijem ni težav. Poizkusil sem že na večih računalnikih in dejansko so težave samo v kombinaciji MSIE in Jabuk.si. To se je pa pojavilo pred kakim mesecem (in pol) ?? Je to kakšen nov ''fičr'', ali bo tako ostalo ? lp |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
sporočilo. |
|||||
![]() |
|||||
Ker verjetno lahko oba sklepava da miš tukaj ni nič kriva, ker praviš da ti tudi gumb za nazaj v IE ne deluje. Torej težava je lahko samo še v Brskalniku in pa kako je spisana stran jabuk.si. Eno od tega je narobe. Jaz ti predlagam da reinštaliraš IE. Če pa je težava iz strani jabuk.si, pa tukaj noben ne more nič pomagat. ker foruma noben ne vzdržuje in je tak kot je že par let. |
|||||
![]() |
|||||
![]() Nazadnje urejal/a breza89 Ned 10. Jul 2011 21:00; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
To pravi kdo? Predvidevam da si redno uporabljal IE9 in si prišel do tega zaključka? ![]() IE9 je prav spodoben brskalnik in definitivno boljši od Safarija. Safari je tisti, ki ni v isti ligi s FF, Chrome in IE9. Sploh na Win (govorim za Safari). Če ne uporabljaš razširitev, se za najbolj udobno brskanje na Win odločaš med Chrome in IE9. Če veliko visiš na grafično zahtevnih HTML5 podprtih straneh pa se nihče ne kosa z IE. Tako da je stvar preference, samo Safarija pa za redno uporabo ne bi diral niti s palco na Windowsih (pa ga preiskusim v vsaki različici). |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Glede na to da je govoril o IE9 -> uporablja Windowse <- in ti mu svetuješ med drugim Safari, zdaj pa rečeš da Safari itak ne dela v redu na Windowsih (doh, taka jajca ko Apple daje ven za Win, Office nikol niso bla za Mac). Lej, tudi na Macu ga ne maram, ker je Chrome 10x bolj odziven. Pa je 2,53 C2D, 8GB RAM. Realno potrebuješ brskalnik za brskanje in ne neke fancy gimicky efekte (moti me npr. to, da ne moreš nobenih sistemskih bližnjic preusmerit na drug brskalnik (iz Mail.app, sinhronizacija zaznamkov v iOS) - ko je MS to počel ga je cel svet tožil za monopol - očitno ja za Google-om Apple na vrsti). Integracija na Win7 z IE9 je super. Lepo mirno pripneš najbolj obiskane strani (ala GMail, FB, Twitter) v TaskBar in dela tako kot pričakuješ s svojo ikono in če je stran še ekstra prirejena za Win 7, tudi z vsemi Aero bližnjicami. Pusti ti akvarije za gledat, to je tako kot da ti rečem, da jaz ne bom uporabljal WbKit brskalnika, ker ne gonim samo SunSpider (ki je njihov) testa. Flash na Win dela precej bolj prebavljivo kot na Macu, samo je kljub temu YouTube v HTML5 načinu precej, precej bolj prijazen do procesorja in RAMa. In od vseh brskalnikov je najbolj tekoče (sploh če nalagaš več filmčkov hkrati) v IE9. Dejansko sem na Win mašini nehal uporabljati Chrome, ker sem hotel temeljito stestirati IE9 in mi ni niti približno žal. Vprašanje kako je handlana tale stran, mogoče je težava v IE9, še bolj moožno pa je, da je stran handlana za IE na splošno, IE9 pa tega ne rabi in so potem težave. Meni odpre vse strani pravilno (tudi slabo kodirane kot je 24ur, kjer imam večkrat težave s Chrome), naše banke so pa tako tako lene da samo v IE dela v redu. Skratka, imaš cel kup alternativ IE, samo z IE9 je končno dejansko ne potrebuješ. Edina stvar, ki jo včasih pogrešam je črkovalnik, ki v Chrome je. |
|||||
![]() |
|||||
Mogoče bi se moral kdo javit z IE6-8, če tam dela. Kot pravim, mogoče je že implementiran workaround za IE, ki pa z IE9 ni potreben in dela težave. Seveda nikoli ne izvzemimo napake samega IE9 (ampak glede na to da povsod drugje dela). ![]() EDIT: Win XP sp3 + IE8 dela normalno. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Mogoče ne delam prav, da mi dela? Torej klik na Back gumb, ko prebiraš teme, ne? |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Upad da bom imel kdaj to čast da bom lahko sprobal IE 9 v živo, pa bom potem takrat nadaljeval to temo. |
|||||
![]() |
|||||
Ne, narobe razumeš, ne govorim da je edini, ki ima dobre lastnosti, samo kompenziram, ker je treba povdariti določene zadeve, sploh ker je jabolčni forum in večina ki ne piše o iOS že nekaj časa ni sedela za win mašino. Jaz pač skos uporabljam oboje, OS X na MBP za osebno uporabo in brskanja, na šihtu in na stacionarni mašini pa Win 7 x64 ter virtualno vse nazaj do XP sp3. Vse ima svoje dobrote in lastnosti in večinoma je stvar osebnih preferenc. Ne maram samo slepega zavračanja nečesa kar je iz drugega tabora, brez da bi se preizkusilo in se probalo vsaj malo objektivno spisat. Žal je moderno na tem forumu toči čez vse kar je MSovega in hvaliti vse kar je Apple-ovo. Na Slo-tech se tolče čez vse Apple-ovo, zadnje cajte nekaj manj če z MS, hvali ap vse odprto kodno. Itd... Večina ki pa to dela pa uporablja samo eno stvar. Sam sem z namenom šaltal na Mac-a takoj ko so bile Intel mašine. Pa sem imel kup problemov in jih vedno priznam. Brez strojnih in programskih težav sem šele na trenutnem MBPju in od 10.6.5 naprej. Na Win mašinah softwareskih težav nisem imel od XP sp2 (ker nisem uporabljal Viste primarno do sp1, testiral sem pa vse Win OSe od beta različic dalje, vse od Win 2k do danes). Drugi imajo pač popolnoma drugačne izkušnje. Lion-a imam pa od prvega DPja na virtualcu in zdaj še GM. In bo tam ostal še precej časa. Če bo delal iCloud na 10.6, potem ne bom menjal do menjave računalnika. Ker je za moje pojme uporabniška katastrofa. Hrošči se bodo že pobili do 10.7.3, da bo stabilno, samo UI pa bo ostal tak kot je do naslednika. In je grozen. Punca se je kar za glavo držala ko sem pokazal Photo Booth :p Uf, offtopic preveč. P.S. IEja, od 5.x različice dalje, ni nikjer drugje kot na Win mašinah. Disclamer: zgoraj napisano je moje mnenje in se lahko popolnoma motim, samo sem se trudil biti kvazi kompenzatorno objektiven (bolj poudarjam napake tistega kar ostali v temi hvalijo in zavračam napake tega kar šinfajo - samo tam kjer res menim, da ni tako). |
|||||
![]() |
|||||
No lepo, da nimam samo jaz težav. Glede izbire spletnega odjemalca je pa brez veze debatirati, v službi so pač službena pravila mar'ne, ampak to je že druga tema, ne želim vojne, ali česar koli drugega, ker sem malce prestar za otročarije ![]() hvala lepa za potrditev mojega mnenja - in lp |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |