Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Novi iMaci
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #41   Objavljeno 05.05.2011 01:53:31
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Moja recenzija, mogoče komu kdaj prav pride pri nakupu.

Apple. Če ne bi imeli bolano dobrega softwara (OS X, iOS), bi jih jaz že 10x v kurac poslal. Kar se tiče iMacov, je moje mnenje to, da so definitivno ena izmed večjih napak v smislu načrtovanja. Pa saj je logično. Za zelo kvaliteten ekran potisnejo zelo vroče komponente (gpu, cpu) in potem pričakujejo, da se ne bo pregrevalo (še več, to uradno zatrjujejo), jaz pa bi lahko definitivno jajca pekel na ohišju. In naj reče kdorkoli karkoli hoče, jaz sem se pogovarjal tako s slovenskimi serviserji, kot s tistimi v Ameriki.. glede teh ekranov in rumene obarvanosti in prahu, ki se nabira, je bilo toliko napisanega in toliko predebatiranega/dokazanega..da samo joj. Pa Apple še kar naprej vstraja pri svojem in serviserji še kar naprej dan za dnem na svojih mizah iMacom menjajo ekrane. Zamenjajo prvič, zamenjajo drugič, potem pa začnejo folku murit z "enviromental causes" - veliko primerov čez lužo. Ja, valda:)

Zdaj jaz ne vem, ampak meni je logično to: če so se i7 2.93 toliko pregrevali, se te najnovejše mašine še malenkost bolj. In ker zgleda, da ni nekih razlik v izdelavi, nevem točno kaj Applu dogaja.. but then again, veliko njihovih potez je vprašljivih, vsi se spomnimo iPhone 4 releasa in tistih tako zelo očitnih bumperjev.

Zdaj čakam na to, da mi bo kdo pribil, da on pa nima težav. Glej, ne vem zakaj jih ti nimaš, ni mi jasno. Mogoče nisi fotograf in te color uniformity ne zanima, mene pač zanima. Mogoče pa še nimaš problema nabiranja prahu in ta le čaka za ovinkom. Res ne vem, ampak applovi forumi so zasuti z vsem tem sranjem, resnično zasuti.

Jaz sem svojega (pa čeprav je v vseh ostalih pogledih super mašina) prodal, dokler se ga je dalo (1x zamenjan ekran v garanciji).

Vglavnem. Sem si rekel, da maca pa nikoli več. Ma ja. 3 tedne delam na winsih/linuxih in se mi sfuka. Pregledam svoje opcije: imac NE, mac pro + ekran je predrago trenutno, itak rabim tudi lap topa, pa še obnovili jih bodo zdaj zdaj. Reskiram in kupim najbolj švoh 13.3 inchnega macbook aira (MBP so predragi in neuporabni zame - rabim lap topa, ne pa "portable" powerhousa). Šel sem po sledečem principu: kupi nekaj, kar ni "močno" na papirju in kar se zdi logično, da se bo čimmanj kvarilo. Macbook air, švoh procesor, flash storage, švoh grafa, brez zapisovanca, no moving parts..

Pa da se ne bom razpisal preveč. Macbook air je najboljši računalnik, kar sem jih kdaj imel. Hiter, super faking hiter (res, presenetljivo kako hiter in zmogljiv), hladen, lahek. In pa ekran. Ej jebiga, ekran je super. Color uniformity presenetljivo dober, bela je res bela...

Tako, da zame trenutno je izbira sledeča: 13.3 najbolj švoh macbook air - za to, čemur so prenosniki namenjeni, je več kot super (ostalo windows sranje odpade, ker OS X pač rabim in preprosto hočem) + mac pro (če je keš) ali windows PC (rabim za urejanje fotografij) + LG ekran višjega cenovnega ranga. To je to.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #42   Objavljeno 05.05.2011 05:55:47
Rumene fleke sem imel tudi sam, a so mi po 2x servisu ekrana, dali povsem novi iMac kateri je sedaj povsem ok. Glede segrevanja ohisja, pa se ne obremenjujem, saj se ohisja ne dotikam. Sam iMac uporabljam vsak dan, barve so z kalibratorjem ql. Kar mi je pomembno kot designerju.

Sem pa si tudi sam nabavil MB Air za na pot, hitre popravke na poti... Do sedaj povsem srecen z njim. Sluzi kot mora in za kar je bil misljen.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #43   Objavljeno 05.05.2011 08:30:24
Zanimivo. http://slo-tech.com/novice/t466470#crta.
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #44   Objavljeno 08.07.2011 13:39:54
iMac (nov v 2011?)
Pozdravljeni
Sem nov tukaj in nekako se odločam za nakup iMaca
Ker ga bom uporabljal predvsem za pisarniške stvari in šolo potrebujem nekaj takega, da mi bo čim manj iger poganjalo...
Torej, da bom imel samo "pisarno" gor.... Še vprašanje, glede na to, da že imam zelo zmogljiv PC, naj raje izberem kakega MacBooka? Glede cenovnega ranga ne mislim prekoračit meje 1200€...

Ker nočem kupiti mačka v žaklju pa sem že kar nekej googlov in nisem našel, bo letos izšel nov iMac ou MacBook?

Če so bila ta vprašanja že postavljena se opravičujem....

tl;dr: iMac vs. MacBook za pisarniško oz šolsko rabo / ali letos izide nov iMac, MacBook?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #45   Objavljeno 08.07.2011 13:44:14
To kdaj bo kaj izšlo mislim je brez veze špekulirat. Če rabiš, kupi! Lahko da bodo Proji prenovljeni šele drug let. iMaci pa so bli nedavno nazaj posodobljeni.

Glede na to, da boš računalnik uporabljal za osnovne namene (kamor pisarniška opravila spadajo) predlagam osnovnega Proja al pa iMaca. Odvisno če bi rad prenašal, kakšno mobilnost rabiš ... Zdej če že maš ORNG PCja vzem osnovnga Proja 13 i5 proc za cca 1100€.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #46   Objavljeno 08.07.2011 14:03:45
Za pisarniška opravila ti bo dovolj že navaden MacBook ali osnovni iMac.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Skyfall
Moški

Prispevek: #47   Objavljeno 08.07.2011 14:09:32
Jaz se 100% strinjam z MN001 in Alenom. Torej če imaš dober PC doma, potem si kupi Macboka. Jaz pi ti glede na tvoje želje in cenovni rang priporočal Macbook Pro 13'' (manj zmoglivejši model torej 2.3 GHz), ki ti bo glede na tvoje potrebe itak več kot dovolj. Načeloma ti bi bil dovolj tudi MacBook.

Če bi te slučajno motila majhnost ekrana, ga pa še vedno lahko priklopiš na zunanji monitor(katerega imaš že na PC) Rolling Eyes

Pa še kar se čakanja tiče.
Za navaden MacBook se ti morda splača čakat, če se ti ne mudi. (do jeseni Confused )
Za Macbook Pro: kupi takoj ali pa boš čakal do pomladi.
Enako kot za Macbook Pro velja tudi za iMac.

Vesel nakup želim Wink
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #48   Objavljeno 08.07.2011 17:17:13
Kaj pa "strah" pred USB 3.0 in BluRayom
Prebral sem namreč, da bo naslednja generacija imela oboje.... Če je to res bom raje še počakal.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #49   Objavljeno 08.07.2011 18:15:59
Lej, za hiter prenos podatkov je thunderbolt, ker sedaj se ze da kupiti diske s TB prikljuckom. Glede bluray pa ne verjamem da bodo dali v maca. Sploh v prenosnike, ker tam se bodo slej ko prej izognili vgrajevanju DVD enote, ker enostavno vzame prevec prostora. Vzami trenutni model imaca in imas za par let mir. Verjemi da ti bo delal ko sus.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #50   Objavljeno 08.07.2011 18:28:26
Za to kar potrebuješ se mi zdi Air 13" carska rešitev, drugače pa pojdi v store pa povprašaj in probaj.
Jabi

Jabi

Moški

Prispevek: #51   Objavljeno 09.07.2011 14:52:05
Kaj pa če kompenziram in vzamem iMac in iPad namesto MacBook Pro?

Bi bila to logična stvar?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #52   Objavljeno 09.07.2011 15:12:10
Ja ampak moras vedeti, da bos ipad imel bolj kot ne za maile, sinhronizacijo kakih podatkov, pa kak dokument lahko gor uredis, recimo za delanje zapiskov v soli se enim zdi super, nekaterim ne. Mislim da bi ti ta kombinacija kar odgovarjala.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #53   Objavljeno 09.07.2011 15:53:31
Kako ti naj mi svetujemo če pa še sam ne veš kaj bi? Rolling Eyes Najprej se odloči če hočeš prenosnika ali iMaca.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #54   Objavljeno 09.07.2011 17:09:19
najprej se sploh vpraši, če ti velik pomen mobilnost. če ja, potem glej macbooke. white macbook naj bi kmal doživel posodobitev, pro je pa dokaj nov in se ti ga splača kupit. če ti pa mobilnost ni pomembna pa kupi imaca. se splača, za isti denar imaš iste specifikacije kot pro 13'' samo da imaš 21,5'' ekran Very Happy. sam sem gledal macbook pro 13'' pa imac 21,5''. odloču sm se za imaca. dost večji ekran kar mi je kr pomembno, predvsem pa nimam potrebe po mobilnosti Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Skyfall
Moški

Prispevek: #55   Objavljeno 10.07.2011 09:47:05
Ja pa če ma doma že hud PC, nebi valda še en HUGE computer kupvou, ker je bolš da potem naredi Hackint0sh Rolling Eyes Wink Poleg tega pa je to tudi najceneje.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #56   Objavljeno 10.07.2011 12:09:44
po pa sploh ni za razmišlat pa kup macbooka. jst bi uzeu macbook pro 13'' - me bl prepriča kot macook white, že sami materijali pa to, čist drugačen občutek v rok . čeprov bi sam za brskanje pa pisanje čist zadoščal white macbook Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #57   Objavljeno 10.07.2011 12:14:13
Če ga misli veliko prenašati je najboljša izbira MacBook Air 13" Cool
Jabček

Jabček

Moški

Prispevek: #58   Objavljeno 10.07.2011 12:29:32
Nakup novega iMaca
Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup novega iMaca (moj prvi mac Smile) in sicer za letošnji 27 inčni osnovni model (2.7ghz i5, 4gb 1333mhz rama, 1tb trdi disk in grafična amd 6770m s 512 mb pomnilnika)

Vem, da z lahkoto zadostvoval za vse kar ga bom uporabljal, ampak bom pa verjetno hotel vsake toliko časa odigrati tudi kakšno igro, pa me zanimajo vaše izkušnje, kako bi se kaj obnesel za to. Igral bi tudi grafično kar zahtevne igre (crysis 2, gta IV). Vem, da bo to v ločljivosti 2560x1440 verjetno nemogoče, zato me zanima, če je to izvedljivo v ločljivosti 1920x1080, grafične nastavitve nekje na medium ter s spodobnimi fpsji?

Torej, če ima kdo letošnjega 27 inčnega osnovnega imaca z grafično 6670m bi bil zelo vesel, če pove svoje izkušnje v zvezi z igrami na njem Smile

Hvala vsem za odgovore Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #59   Objavljeno 10.07.2011 12:55:43
Ja ene zafrkavajo špili na macih, spet druge pa ne. Tako da če boš dal 1700€ za imaca in ti nekatere igre ne bodo delovale tako kot treba, se nič ne čudi, ker si verjetno že slišal da maci niso ravno za igre.
Če pa misliš igre laufat preko bootcampa, potem pa je precej manj težav. Ampak če si boš windowse nalgal potej je pa že v osnovi bolje da si kar PC kupiš.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #60   Objavljeno 10.07.2011 13:42:31
Če so tvoja prioriteta igre, potem vzemi zmogljiv PC + Windows 7 Rolling Eyes .
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani