kloniranje diska | |||||||||
Trenutno imam v mojem MacBooku 40Gb HDD, ki bi ga želel zamenjati z 80Gb SSD. Sistema ne želim postavljati na novo in bi želel narediti klon diska. S katerim orodjem mi priporočate to proceduro ? LP Blond |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Druga varianta ti je http://www.bombich.com/ Carbon Copy Cloner, kateri tudi delo opravi brez vsakršnega problema! Lp Jernej |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
narediš tm backup vstaviš dvd inštalacijski v dvd enoto in preden namestiš daš restore time machine iz menija in to je to _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
|
|||||||||
![]() |
|||||||||
Tega se izogibajte. Sem že bral (mislim, da celo na tem forumu), da se je zalomilo in je bil "restore" iz Time Machina neuspešen. |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Načinov je precej od poganjanja mašine v "target mode", z uporabo dodatne mašine do neodvisnega zagona s pomočjo kkšne manjše in namenske Linux distribucije, ki zanesljivo in hitro opravi delo. Dostikrat si pomagam s Klonzilo http://clonezilla.org/ s katero naredim image diska na nek nevtralen medij (storage) in kasneje po namestitvi novega diska image nazaj razpakiram. Načeloma nimam težav. _________________ Gotterdammerung |
|||||||||
![]() |
|||||||||
če si bral je nekaj druga kot delati, pri zelo veliko restorih ni šlo niti enkrat narobe in se je vse uspešno zložilo skupaj... Drugo pa je če je neuspešno tm backup narejen itd... Tako da napotek, da naj se izogibajo tega opravila ljudje, ker si ti prebral nekje da ni šlo je malo.... Carbon Copy cloner je pa zelo dobra zadeva, če kopiraš (kloniraš) iz diska na disk _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Že namestil, bom za vajo skloniral iMaca. ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Greš v disku utilty, izbereš disk, daš v meniju "Create Image from Disk", izbereš lokacijo... Daš na en eksterni disk, daš svoj SSD ven, bootaš iz DVDja (al pa iz klučka al pa iz particije na eksternem disku) daš SSD 80gb not, greš v disk utility (iz ključka) in zadevo restoraš iz disk image. Nič downloadanja, dela 100% preverjeno. Če imaš na voljo še kak drug komp je lažje ampak tudi brez se da če imaš kak eksterni za disk image. _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
LP |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Uglavnem eden od SuperDuper ali CCC kopira po podatkih ne po blockih, disk utility in mislim da superduper klonirata block by block. _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||||||
![]() |
|||||||||
Ker vsak dan delam s klonzilo bom seveda še naprej kompliciral. sicer pa @Ploki: Kaj bom pa jaz govoril, ko še OPT od CMD ne ločim ![]() ![]() ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||||||
![]() |
|||||||||
![]() _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |