Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 02.07.2011 19:35:16 |
|
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 02.07.2011 19:42:23 |
|
Samo dal sem primer, na kakšen način se pač dela glasba. Če štejemo to, da če posname en band nek komad mora kupiti vse inštrumente, ki jih uporablja... Veliko več denarja porabi, ampak to ni tok važno. Vem, da tut to, da en posname na synth nek komad, je pač neka umetnost(jaz osebno tega ne posušam, ker mi ni všeč in imam še kup razlogov, brezveze) in jo je pač treba plačat, če jo hočeš poslušat, ne pa da se vleče dol in na koncu vidi tisti, ki je snemal(kdorkoli ni važno), da je ves tisti čas, kar ga je porabil za snemanje šel v nič, razen če ima veselje in snema, zato da je ljudem mal fino in da dol vlečejo njegovo glasbo. Sam če si predstavljamo, da te glasbe potegne dol na miljone ljudi, pol je on v hudi zgubi.
Kdor snema je v snemanje vložil veliko dela in če pač to njegovo delo hočemo met ga mormo plačat. To je isto, kot če bi slikar naslikal sliko in bi jo pol(sicen nevem kako) nekdo drug, ki bi to sliko kupil milijonkrat ponaredil in jo raztalal med ljudi.
Programi, če jih povlečeš dol pol je to piratstvo in se na temu forumu ne govori o tem. Če pa povelečemo dol en kup glasbe naj pa to nebi bilo piratstvo. Isto je.
In še povem, da nič nimam tudi proti pop glasbi. Mene osebno moti samo midi, pač stvar okusa.
|