Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Ali kupujete glasbo preko iTunes Store?
Ali kupujete glasbo preko iTunes Store?
Da
17%
 17%  [ 13 ]
Ne
82%
 82%  [ 61 ]
Skupaj glasov : 74
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 01.07.2011 20:48:03
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
vlečem z programom Audio Hijack Pro, če kdo rab licenco PM me Smile

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #22   Objavljeno 01.07.2011 21:29:51
gpc17 je napisal/a:
Jaz isto.. flac če pa res ni pa čimboljši mp3...
Moji viri demonoid.com, what.cd, losslessclub.com pa še kakšen mogoče Razz

tudi jaz probam čimveč dobit v .flac in ga potem konvertam v apple lossless
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 01.07.2011 22:22:41
Piratiziranje glasbe ni nič drugega kot piratiziranje programov in jih potem nalagati na JB Iphone itd... Cool
Kaj pravite na pravila na forumu, ne vidim nobene razlike v dejanju.!
LP
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 01.07.2011 22:45:05
Je razlika.. Da tega ne moreš uradno pač kupit preko itunesa.. Appse pa lahko.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 01.07.2011 22:52:41
Sicer me ne briga naj dela vsak kar hoče ampak za to so trgovine z CD itd, če smo že na temu a ne, sicer so predragi ampak vseeno ni izgovora. Kraja je pa kraja kakorkoli jo obrneš.
Uživajte še naprej.. Cool
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 01.07.2011 23:34:43
najmoD je napisal/a:
Piratiziranje glasbe ni nič drugega kot piratiziranje programov in jih potem nalagati na JB Iphone itd... Cool
Kaj pravite na pravila na forumu, ne vidim nobene razlike v dejanju.!
LP

indeed se strinjam da so pravila (mogoce bolje receno smernice) na forumu malo ljeva
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 02.07.2011 00:26:50
Ja, jaz vem da rabim za telefon tistih 30 appov in jih potem kupim, ker vem da bom za to zapravil max 100$ in si s temi programi zalozen za kako leto ali pa se vec. Na drug strani imas pa glasbo, kjer pa si bos s 100$ lahko kupil 10 albumov, kar pa se navelicas ze v pol leta ali pa se prej. Torej glede programov mi 100$ zadostuje za moje potrebe, medtem ko pri glasbi dalec od tega. Da bi zadostil mojim potrebam bi potreboval 1000$, kar si pa kot student ne znam privoscit.

Ena opcija je, ki zna ta problem resit je itunes match, kjer si bom z 25$ na leto zlegaliziral celotno zbirko, druga opcija pa je da cene albumov padejo vsaj za tretjino, da si bom lahko kupil kak album. Pac muzika bi morala biti precej cenej, kot je trenutno in mislim da si bolj kot ne sami krivi za to.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 02.07.2011 08:51:45
Naj povem še jaz svojo zgodbo.

Jaz naprimer skoraj vedno najprej "dol potegnem" Album, potem pa če mi je všeč in je slovenski grem v trgovino in ga kupim, za PODPORO SLOVENSKE GLASBE
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 02.07.2011 10:30:43
najmoD je napisal/a:
Sicer me ne briga naj dela vsak kar hoče ampak za to so trgovine z CD itd, če smo že na temu a ne, sicer so predragi ampak vseeno ni izgovora. Kraja je pa kraja kakorkoli jo obrneš.
Uživajte še naprej.. Cool

jaz imam kupljenih ogromno CDjev, katere sem potem importal v iTunes, ampak včasih traja zelo dolgo preden kaj pride v SLO. Pa s tem nočem upravičit tega da nekupim vsega, ampak če mi je všeč cel album ga ponavadi kupim v fizični obliki, če pa samo ena pesem pa jo raje zloadam. Mi pa ne bi bilo težko dati tistega evra ali dveh zadnjo če bi jo lahko kupil.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 02.07.2011 12:08:54
Tu pa tam kupim kakšen album oz. pesem. Na internetu pa je zadnje čase malo morje t.i. iTunes Music blogov, kjer so uploadani albumi, kupljeni v iTunes Music Store. Ilegalno (duuuh!), ampak če v Sloveniji nimamo možnosti legalnega downloadanja iz iTunes MS... CDjev pa ne kupujem več. Za tisti denar rajši kupim en gift card in album downloadam. CDje itak importam v iTunes in potem na polici leži kup CDjev, ki jih ne bom nikoli več rabil.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 02.07.2011 14:35:57
jaz kupujem! že od samega začetka...

6-7 let!

od US do UK ...

kvaliteta in brez nekih nepotrebnih sranj...

in seveda suportam artiste! saj je to nekaj ur trdega dela...

jaz na to tak gledam... če daš za 1 komad 0,70 centov te ne bo pobralo...

vi pa lepo kradite dalje... (saj smo slovenci) to mamo naučeno hočeš nočeš...

Razz

lp
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 02.07.2011 14:49:12
Ja ni problem v tem da smo slovenci in podobno. Problem je to ce bi zelel kupiti vso glasbo bi stevilka iz teh 70 centov hitro zrasla na 700€. Verjetno si znas predstavljat, da moram cele poscitnice delat, da si lahko racunalnik kupim, potem pa da bi se cele pocitnice delal, da bi si malo glasbe kupil, pa ti samo sanjaj.

Pac kupim tisto kar mi je smiselno. Developerji so cene programov spustili na spejemljiv mejo, medtem ko zalozbe se niso sle po teji poti in dokler bo tako jaz pac muzike ne bom kupoval.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #33   Objavljeno 02.07.2011 15:17:08
No saj moj post je bil mišljen bolj kot to, da če kdo kaj sprašuje glede JB itd ga takoj nekdo optožuje da bo to zaradi kraje appsov tukaj pa bila debata kje se vleče muska dol (verjetno nelegalna) pa isti to delajo ali vlečejo. Drugače mi je vseeno kar počne vsak ve za sebe in glede tega se ne sekirat.
LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #34   Objavljeno 02.07.2011 15:36:18
Ja sej tega tudi jaz ne zastopim, ker jaibreak nudi se precej drugih stvari kot pa samo piratiziranje appov. Tako da jaz proti jb nimam nic. Kar se pa glasbe tice se bo moralo pa se kaj premenit, ce bodo zeleli, da bom jaz kupoval glasbo. Ce bo itunes res deloval tako kot se govori, potem mi nebo panike dati 25$ pa bom imel za eno leto legalno muziko. Samo dvomim da bo vse tako lepo z rozicam postlano.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 02.07.2011 16:45:14
He he ne vem kako bo to, če plačaš 25$ na leto potem pa svojih 20 ..200 CD.jev (recimo) sinkaš z iTunes pa so legalni potem bodo to vsi delali ne bo tako na izi šlo po mojem ne bo nihče kupoval več muske in bodo vsi to delali. Bodo nekaj zjebali tako da bo joj, saj se bunijo po evropi, da tega ne bodo podpirali ker je to luknjas sistem.
LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 02.07.2011 17:20:43
ubistvu bi to znala bit zanimiva izhodiscna tocka za konstruktivno debato.

odvisno kako gledas, po eni strani bi pirati s tem placevali za piratizirano glasbo, po drugi pa se ilegalno pretvori v legalno. cist odvisn kaj zagovornikom bolj sede
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #37   Objavljeno 02.07.2011 18:00:54
Seveda je super tudi to da it pretvori v boljši format. Čeprav meni bi jo kvečjemu poslabšalo:)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 02.07.2011 18:03:52
Mislim, da 0,70 €, al kok plačaš za pesem ni veliko. Sam vem kolk je dela v teh 3-5 minutah. Men vrejemte, ni mal. Vem da se vam zdi veliko, ampak če se gremo na stari dobri način, tako da snemamo vsak inštrument posebaj je dela zelo veliko. Res je, da meni Lady Gaga, Bieber in ta pop glasba(če temu sploh lahko rečemo tako) ni všeč in se mi tudi ne zdi da je v njej veliko dela. Pač treba je narest, ampak ljudi božji, lažje je na synth pritiskat, ter menjat zvoke, kot da iščemo nove zvoke in snemamo z mikrofoni vsak realen inštrument posebaj. Za tako(inštrumentalno) glasbo se splača dat teh 70 centov, res je da jaz za to synth-glasbo nebi dal niti palčke od sladoleda(pač moj okus in delo, ki se mi zdi da je vloženo v to), ampak če mi je pa všeč nek komad in vem da je dobro narejen pa bi reskural 0,70€(pač jaz namesto tega kupim CD)
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 02.07.2011 18:32:22
iJean je napisal/a:
Mislim, da 0,70 €, al kok plačaš za pesem ni veliko. Sam vem kolk je dela v teh 3-5 minutah. Men vrejemte, ni mal. Vem da se vam zdi veliko, ampak če se gremo na stari dobri način, tako da snemamo vsak inštrument posebaj je dela zelo veliko. Res je, da meni Lady Gaga, Bieber in ta pop glasba(če temu sploh lahko rečemo tako) ni všeč in se mi tudi ne zdi da je v njej veliko dela. Pač treba je narest, ampak ljudi božji, lažje je na synth pritiskat, ter menjat zvoke, kot da iščemo nove zvoke in snemamo z mikrofoni vsak realen inštrument posebaj. Za tako(inštrumentalno) glasbo se splača dat teh 70 centov, res je da jaz za to synth-glasbo nebi dal niti palčke od sladoleda(pač moj okus in delo, ki se mi zdi da je vloženo v to), ampak če mi je pa všeč nek komad in vem da je dobro narejen pa bi reskural 0,70€(pač jaz namesto tega kupim CD)

dej ne nakladej.

a.) Pop music (a term that originally derives from an abbreviation of "popular") is usually understood to be commercially recorded music, often oriented towards a youth market, usually consisting of relatively short, simple songs utilizing technological innovations to produce new variations on existing themes.

a so lady gaga in bieber popularni ? so ja, tebi mogoce ne zanimivi, ampak na vsakega, ki jih ne mara, se najdeta 2, ki pa jih. temu se rece popularnost. (so to speak)

b.) lih tok je lahko na synth pritiskat kokr je na kitaro spilat, fizicno ni nobene razlike, ni pa vsak talentiran ali pa nima volje porabiti xx casa da pridejo do dolocenih ciljev, ki bi prinesli uspeh. da pa glorificiras akusticni aranzma preko "sinteticnega" je samo tvoj osebni kompleks. predvidevam da igras nek isntrument in se imas za nekega high-class snoba
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ženska

Prispevek: #40   Objavljeno 02.07.2011 19:14:43
Token se kar strinjam.

Vložen čas in zahtevnost igranja nikakor ne moreta biti merilo za dobro glasbo. Lahko sta merilo za recimo talent in vztrajnost. Dobra glasba je tako ali tako vsakemu nekaj drugega in če ima Bieber 25 milijonov ogledov na Youtubu je njegova glasba verjetno boljša od karikiram, Lange. Marsikomu verjetno ni, v svetovnem merilu pa je.

Sama bi kupovala glasbo z veseljem, če bi ta zategnjena Slovenija dobila to izbiro. Še več, z veseljem bi kupovala tudi filme, nadaljevanke ipd.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani