Morda moje izkušnje pridejo komu prav.
V zadnjih tednih sem preizkusil nekaj dosegljivih stylusov in v roki mi ostajata več ali manj dva:
1. Wacom Bamboo, lep po izgledu, uravnotežen za daljše pisanje, lepo stoji v roki, konica lepo drsi po ekranu, konica je manjša in je precej natančna, v glavnem odličen. Je pa res drag, ker dobrih
30€ za stylus ni ravno malo.
2.
JustMobile AluPen, glomazen tako po teži kakor po velikosti proti proti običajnim stylusom, vendar meni odličen. Zgleda kot šolska kreda, vendar se da z njim odlično pisati in skicirati, konica je malo večja kot pri Bamboo-ju vendar lepo drsi in ni treba pritiskati na ekran. Prava je tudi cena -
odlična kitajska kopija Seabright stane pri nas dobre 3€!!!! Vsekakor vredno nakupa!
Probal sem tudi Griffina, zelo soliden, vendar meni osebno za v roko in za daljše pisanje prelahek, stvar okusa pač.
Probal tudi neko kopijo podobno Kensington Virtuoso oz. BoxWave Capacitive Stylus, kupljen v Leclercu za okoli 10€. Konica je manjša iz srebrne rezistivne tkanine in ne drsi tako lepo, kot recimo Bamboo, je malo mehkejša konica. Deluje, vendar je treba malce preveč pritiskat za udobno pisanje, pod omejenim kotom, pa tudi malce prekratek in prelahek je za daljše pisanje. Primeren za rezervo.
Kar se tiče programja za pisanje, probal najmanj 10 notesov in še najboljši mi je
Notes Plus. Omogoča več načinov pisanja, nudi zaščito za roko pri pisanju, omogoča tudi zvočno snemanje sestanka, povezava na Dropbox in še veliko koristnih malenkosti. Za skiciranje -
Autodesk SketchBook. Nisem še našel kakšnega, ki mu po funkcijah in enostavnosti pride blizu.