Ko recimo downloadam firefox ali skype in prenesem v aplikacije (ko mi na koncu reče), mi te aplikacije pokaže pod Devices (in zraven jeziček, da lahko odstranim...)
Ali narobe inštaliram, da mi pokaže tam?
Hvala!
| Download aplikacij iz neta | |||
Ko recimo downloadam firefox ali skype in prenesem v aplikacije (ko mi na koncu reče), mi te aplikacije pokaže pod Devices (in zraven jeziček, da lahko odstranim...)
Ali narobe inštaliram, da mi pokaže tam? Hvala! |
|||
To je mountan image file... Iz njega preneses aplikacijo v Applications folder in potem lahko ta disk ejectas.
|
|||
In se potem več ne prikaže tam nazaj? Hvala ti!
|
|||
Ne, se ne pokaze vec.
OS X nima .exe filov, zato so aplikacijo ponavadi v .dmg ali .zip datoteki. |
|||
Hvala, nisem vedel... Se vidi, da sem začetnik os x-a, ampak moram rečt, da že totalno navdušen (posebej z multi-touch gestami)...
Še nekaj - kako se izklopi rdeče podčrtovanje posta (tudi tega, ki ga zdaj pišem), ker ni v angleščini? |
|||
Edit / Spelling and Grammar / odstrani kljukice pri Check spelling in Check grammar
|
|||
Hvala! Samo kje poiščem te ukazne nize?
|
|||
V safariju.
|
|||
Ne uporabljam safari... In problem je v tem, da gre za spell-check, ki je v sklopu system preferences, language and text in potem po zavihkom text... Slovenščine pa tam ni... Kako ste drugi rešili to?
|
|||
Bi zelo pomagalo, če napišeš kateri browser imaš. Je pa v glavnem v večini programov nekaj podobnega.
EDIT: V Firefoxu > Firefox / Preferences / zavihek Advanced / bolj spodaj Check my spelling as I type > odstrani kljuko |
|||
Hvala!
Glede aplikacij pa... Recimo firefox inštaliram in dam tako kot piše v aplikacije. Ampak ko računalnik ponovno zaženem in odprem firefox, mi spet reče, da moram dat v aplikacije. Ampak tam že je... Kaj je fora? |
|||
Ne poganjaj tistega fajla, ki si ga downloadal. Tistega lahko zbrišeš. Odpri Applications in tam poženi FF. To je isto, kot da bi vedno zagnal FF_install.exe, namesto ff.exe.
Pa tisto ikono od FF si lahko iz Applications mape neseš v dock in jo imaš vedno pri roki. |
|||
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |