Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Nakup novega macbooka
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #81   Objavljeno 20.06.2011 20:26:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker bi bil to moj prvi Mac se bom odloču kr za novga. Hvala za hiter odgovor.LP
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #82   Objavljeno 20.06.2011 21:04:01
obitheking je napisal/a:
Ker bi bil to moj prvi Mac se bom odloču kr za novga. Hvala za hiter odgovor.LP

Pravilno si se odločil Wink

mail: grega@sistemko.net
web: www.sistemko.net
041817919
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #83   Objavljeno 21.06.2011 07:02:50
Pozdravljeni!

Tudi sam sem se odločil za bodoči nakup novega MacBooka pro 13". Imam pa pri tem nekaj vprašanj in bi prosil, če mi lahko izkušeni jabolčniki odgovorite:

Julija izide os-x Lion in s tem nova serija macov. Kako hitro pride nova ponudba v slovenijo? So novi modeli dražji?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #84   Objavljeno 21.06.2011 07:24:11
HIP_HOP je napisal/a:
Pozdravljeni!

Tudi sam sem se odločil za bodoči nakup novega MacBooka pro 13". Imam pa pri tem nekaj vprašanj in bi prosil, če mi lahko izkušeni jabolčniki odgovorite:

Julija izide os-x Lion in s tem nova serija macov. Kako hitro pride nova ponudba v slovenijo? So novi modeli dražji?

Z novim Lion OS sploh ni pogojeno, da bo predstavljena nova serija Macbookov. Je pa res, da bodo od izida naprej imeli vsi računalniki naložen Lion.

Nove serije ohranijo ceno oz. za isti denar ponudijo več.

V Sloveniji so ponavadi na voljo po kakšnem mesecu.

Če kupuješ, kupi zdaj (oz. počakaj na izid Liona -> zaradi tega boš prišparal samo 30€, kolikor bo OS stal), ali počakaš na novega Macbook Proja, ki bo predstavljen verjetno (šele) naslednje leto.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #85   Objavljeno 21.06.2011 08:12:35
Sej se mi ne gre za 30€ pa tudi za 500mhz močnejši procesor ne, če bodo vgradili samo zmogljivejši hardware.

Novih funkcionalnosti pa verjetno ne bodo imeli, a ne? S tem mislim boljši trackpad, boljšo resolucijo ekrana, nova oblika...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #86   Objavljeno 21.06.2011 08:15:08
iBros je napisal/a:
HIP_HOP je napisal/a:
Pozdravljeni!

Z novim Lion OS sploh ni pogojeno, da bo predstavljena nova serija Macbookov. Je pa res, da bodo od izida naprej imeli vsi računalniki naložen Lion.

Če kupuješ, kupi zdaj (oz. počakaj na izid Liona -> zaradi tega boš prišparal samo 30€, kolikor bo OS stal), ali počakaš na novega Macbook Proja, ki bo predstavljen verjetno (šele) naslednje leto.

popravek, če kupiš sedaj MBP dobiš zastonj upgrade Liona zraven (ko bo izšel seveda), tako da ne čakaj.
Kar se tiče updejtov MBP pa jih ne bo sigurno do drugega leta, ker tako ni nič novega na trgu, tako da mirno v nabavo.

041817919
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #87   Objavljeno 21.06.2011 08:16:13
HIP_HOP je napisal/a:
Sej se mi ne gre za 30€ pa tudi za 500mhz močnejši procesor ne, če bodo vgradili samo zmogljivejši hardware.

Novih funkcionalnosti pa verjetno ne bodo imeli, a ne? S tem mislim boljši trackpad, boljšo resolucijo ekrana, nova oblika...

Ja pričakuje se nova oblika, ampak js sem prepričan, da šele naslednje leto. Tud sam sem želel letos menjat, ampak čakam na "preobraženega" Mekbuk proja.
Bi pasala takšna resolucija kot jo ima Air Wink

Če računalnika še nimaš, pa nikar ne čakaj. Trenutna generacija Macbookov (tudi 13") dela ko šus Wink

Nazadnje urejal/a iBros Tor 21. Jun 2011 08:18; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #88   Objavljeno 21.06.2011 08:17:39
darklord je napisal/a:
iBros je napisal/a:
HIP_HOP je napisal/a:
Pozdravljeni!

popravek, če kupiš sedaj MBP dobiš zastonj upgrade Liona zraven (ko bo izšel seveda), tako da ne čakaj.
Kar se tiče updejtov MBP pa jih ne bo sigurno do drugega leta, ker tako ni nič novega na trgu, tako da mirno v nabavo.

Se posipam s pepelom, zaradi napačne informacije Smile
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #89   Objavljeno 21.06.2011 08:39:50
Sn opazu popravek ja! Hvala fantje za hitre odgovore.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #90   Objavljeno 21.06.2011 08:44:29
Če vse prav razumem - kupiš maca sedaj, in dobiš gor Mac OS Leopard ali Snow Leopard..in ko bo izšel Mac OS Lion, bo za kupce Macov z OS Snow Leopard možen free upgrade an Lion?
Ja nobl...

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #91   Objavljeno 21.06.2011 08:53:37
nove serije MBPjev sigurno ne bo do naslednje pomladi, se pa pričakujen redesign MBPjev, tako da če se ti ne mudi...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #92   Objavljeno 21.06.2011 08:58:11
Jaz mislim da se bo na proje res splacalo pocakat.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #93   Objavljeno 21.06.2011 09:02:34
Meni se še ne mudi, tako da bom sigurno počakal vsaj še do pomladi, ker me zanima če bo res redesign in kakši bodo po tem, me pa zelo vleče tudi MBA 13", tako da je vse odvisno od tega kakšni bodo novi MBPji
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #94   Objavljeno 21.06.2011 14:00:36
To, da bo prišlo do spremembe MBP so ZGOLJ IN SAMO ugibanja... Sploh ni nujno, da bo to res, ker do sedaj ni še nobene uradne informacije o tem...

Drugače pa drži. Ob nakupu MB dobiš tudi zastonj update na Liona, ko bo izšel (vendar po 5. juniju - štet nakup). Jst pridem v poštev, tko da me prav zanima, kako se bo de facto to vršilo preko App stora...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #95   Objavljeno 21.06.2011 14:06:26
iPFreak je napisal/a:
To, da bo prišlo do spremembe MBP so ZGOLJ IN SAMO ugibanja... Sploh ni nujno, da bo to res, ker do sedaj ni še nobene uradne informacije o tem...

Drugače pa drži. Ob nakupu MB dobiš tudi zastonj update na Liona, ko bo izšel (vendar po 5. juniju - štet nakup). Jst pridem v poštev, tko da me prav zanima, kako se bo de facto to vršilo preko App stora...

Zato pa pravim, da če HIP_HOP še nima Macbooka in ga želi, se mu ne splača čakati do naslednjega leta.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #96   Objavljeno 21.06.2011 14:25:51
iPFreak je napisal/a:

Skoraj zagotovo ne bo več DVD enote v projih, tako da bo že to velika sprememba, ker s tem v prenosniku pridobiš veliko prostora za baterijo, hlajenje, disk ...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #97   Objavljeno 21.06.2011 15:20:40
klemn18 je napisal/a:
Jaz mislim da se bo na proje res splacalo pocakat.

Tisti ki potrebuje mašino novo naj si jo ubode in ne razmišlja, saj je bil pred kratkim posodobljen hardwear, zraven dobiš đabe nadgradnjo na Leva in to je to. Redizajn je pa tko tko, zgolj špekulacija, ampak pomoje bodo prej imac redizajn naredili kot pa macbooke pro. Ampak to je le moje skromno mnenje

041817919
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #98   Objavljeno 25.06.2011 15:14:25
Si bom še jaz sposodil tole temo, ker rabim odgovor izkušenih jabolčnikov Smile. To bo moj prvi Mac, do sedaj sem si lastil več iPodov.

Skratka, kupujem MacBook Pro-ja. Ta bi bil veliko na poti, namenjen pisarniškim opravilom (Office, iWork), gledanju filmov, obdelavi fotografij, izdelavi spletnih strani ...

Nekako sem se ogrel za 13 inčnega (i5 procesor). Ali mi predlagate rajši i7 procesor? Razlika v ceni upraviči večjo zmogljivost?

Edino kar me skrbi je grafična kartica. Vedno k sm gledal Mace sem bil v skrbeh pri grafah ... Zakaj vgrajujejo tako slabo zmogljive? Bi Intel HD Graphics 3000 with 384MB of DDR3 sploh zadostovala mojih potrebam?

Kako pa bo z nadgradnjo na Lion, če kupim? 30€?

Hvala za odgovore.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #99   Objavljeno 25.06.2011 15:22:41
MN001 je napisal/a:
Si bom še jaz sposodil tole temo, ker rabim odgovor izkušenih jabolčnikov Smile. To bo moj prvi Mac, do sedaj sem si lastil več iPodov.

Skratka, kupujem MacBook Pro-ja. Ta bi bil veliko na poti, namenjen pisarniškim opravilom (Office, iWork), gledanju filmov, obdelavi fotografij, izdelavi spletnih strani ...

Nekako sem se ogrel za 13 inčnega (i5 procesor). Ali mi predlagate rajši i7 procesor? Razlika v ceni upraviči večjo zmogljivost?

Edino kar me skrbi je grafična kartica. Vedno k sm gledal Mace sem bil v skrbeh pri grafah ... Zakaj vgrajujejo tako slabo zmogljive? Bi Intel HD Graphics 3000 with 384MB of DDR3 sploh zadostovala mojih potrebam?

Kako pa bo z nadgradnjo na Lion, če kupim? 30€?

Hvala za odgovore.

Edina zahtevna stvar ki jo boš delal je obdelava fotografij...

Core i7 ima hyperthreading - torej, vsako jedro ima še eno dodatno virtualno (kar v praksi pomeni 30-70% več lahko naredi na cikel). Seveda to izkoristiš samo s programi, ki znajo v redu koristiti več niti hkrati.

Za boljšo grafiko boš moral poseči po 15", čeprav je za tvoje delo verjetno ta dovolj močna (spet odvisno, če je tvoj program za urejanje fotografij grafično pospešen, potem bi bil 15" boljši).

Od oka pa mislim, da ne boš opazil bistvene razlike med i5 in i7. Raje vzemi 8GB RAM-a Wink

Še enkrat, od vse tvoje uporabe je samo obdelava fotografij zahtevna - pa še to če se RES ukvarjaš s tem... Za ostalo pa bo i5 gladko dovolj. Tudi s samo 4 GB RAM-a.

Lion je za vse nove računalnike zastonj. Kako bodo pa rešili pa ne vem - verjetno boš/bodo dobili redeem kode za App Store.
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #100   Objavljeno 25.06.2011 15:31:26
Pa je možno MBP 13 priklopit na kateri kol zunanji monitor? Doma mam namreč 24 inčni Samsung LCD monitor.

Zdej za obdelavo fotografij uporabljam Photoshop. To ni zdej moje redno delo, ampak občasno kako slikco poštimam Very Happy Bo šlo?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani