Jabuk
NLB Klik in CHROME
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 28.03.2011 12:42:02
NLB Klik in CHROME
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Zanima me če deluje prevzem certifikata z brskalnikom Google Chrome za Mac OS. Na strani NLB piše
Citiram:
Opozorilo!
Za prevzem ali obnovo kvalificiranega digitalnega potrdila AC NLB uporabite le zadnji različici spletnega brskalnika Internet Explorer ali Mozilla Firefox, ki sta skladni z vašim operacijskim sistemom. Pri prevzemu kvalificiranega digitalnega potrdila z drugimi brskalniki lahko pride do tehničnih težav in uničenja kvalificiranega digitalnega potrdila."

Imam tudi Firefox 4, vendar se počasi navajam na Chrome.
Če prevzem certifikata ni možen s Chrome me zanima, če ga lahko prevzamem z FF, ga izvozim in uvozim v Chrome.

Hvala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 28.03.2011 13:15:02
S temi prevzemi je vedno križ. Predlagam, da si ga prevzameš v FF, nato izvoziš in uvoziš v keychain.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 28.03.2011 13:26:28
Udi je napisal/a:
S temi prevzemi je vedno križ. Predlagam, da si ga prevzameš v FF, nato izvoziš in uvoziš v keychain.

OK. Lahko še nekdo razjasni razliko uvoza certifikata v brskalnik (Chrome) napram uvoza v keychain. Morda komu nubovsko vprašanje, vendar s certifikati nimam nikoli opravka.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 28.03.2011 13:28:39
Chrome sam nima svojega certifikat "holderja" tako kot FF. Uporablja certifikate, ki so shranjeni v keychainu.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 28.03.2011 13:30:58
Hvala. Vendar mi je čudno, ker imam v FF uvožen certifikat (od punce) od e-študenta. Potemtakem to ne bi bilo možno?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 28.03.2011 13:46:44
Sedaj sem te pa izgubil. Smile FF ima svoj certifikat "holder", medtem ko safari in chrome uporabljata keychain.

Kaj bi ti sedaj z puncinim certifikatom? Lahko ga izvoziš iz firefoxa in uvoziš v keychain.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 28.03.2011 18:11:27
Udi je napisal/a:
Sedaj sem te pa izgubil. Smile FF ima svoj certifikat "holder", medtem ko safari in chrome uporabljata keychain.

Kaj bi ti sedaj z puncinim certifikatom? Lahko ga izvoziš iz firefoxa in uvoziš v keychain.

my mistake ... sem mislu, da si napisu da chrome nima holderja tako kot FF (ne).

Smile
Jablanator

Jablanator

Kraj: Lj
Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 15.04.2011 10:18:02
Sicer stara tema, relativno, ampak bom vseeno svoj lonček pristavila in povedala svojo izkušnjo-pred časom sem imela isto dilemo, ko sem preko neta na svojem rač. prevzemala kdp.
Dejansko sem klicala na nlb in so me preusmeril na tehnično službo in en model, ki je reku, da ima tut maca je pravil, da so ugotovil, da je najbolj varna rešitev za prevzem, da si najprej nardiš software update, nato pa izvedeš prevzem, preko safarija.
To sem tudi storila, klik uporabljam dnevno, vse ok.
Chrome je relativno nova zadevca in ji vsaj za zdej še, ne gre za zaupat na slepo pri prevzemanju kdp (čeprav imata oba keychain).
Lahko, da se motim, a s Safarijem nimam težav.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 15.04.2011 11:45:59
jst sem ga prevzel z FF4 brez problema, tako da se z chrome niti nism zajebavu. safarija pa ne uporabljam...
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 14.05.2011 22:27:08
Edina težava pri sprejemu certifikatov je lahko, da ga ne moreš izvoziti. Ne vem, ali so stvar zdaj kaj porihtali, ampak na Tigru sem s Safarijem uvozila certifikat v KeyChain, pa ga potem nisem več znala izvoziti in ga nisem mogla uporabljati na Firefoxu, na drugem računalniku oziroma po tistem, ko se mi je sesul disk. Prepozno sem ugotovila, da KeyChain očitno ni imel funkcije izvoza. Ne verjamem, da bi danes to še bil problem, še vedno pa drži, da ni dobro uporabljati zadnje alfa različice brskalnika, ker imaš samo eno možnost, da ga polomiš.

Takrat (2007) je veljalo, da je najbolj varna opcija uvoza kateregakoli certifikata Internet Explorer. Če bi želela nov certifikat, bi morala dodatno plačati zanj, pa nisem hotela. Na tehnični pomoči ti itak ponavadi znajo povedati samo to, da pojdi v meni Start in v zavihku Programi izberi Internet Explorer. "Kako? A vi nimate menija Start? Oprostite, ampak potem vam pa žal ne moremo pomagati."
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 17.06.2011 23:15:02
Joj prejoj, zdej mam pa jst težave!
Ko se hočem priklopit v NLB Klik mi javi težavo Safari.
Pravi: Safari can't verify the identity of the website "klik.nlb.si".
The certificate for this website is invalid. You might be connecting to a website that is pretending to be "klik.nlb.si" which could put you confidential information at risk. Would you like to connect to the website anyway?

Možnosti: Show certificate / Cancel / Continue

PS: Ne znam prlepit slikce iz Grab-a sem not, da bi vidl okno ker slika pove več kot tole opisovanje…

Ne morem verjet, do zdej je šlo vedno gladko s Safarijem na Kliku,…zdej pa to…sej sploh ne vem kaj nej rečem….
upam, da nimam kakega virusa,… Crying or Very sad

Kaj nej nardim? Še enkrat prosit za digitalno kvalificirano potrdilo? Ali it na banko pa plačat po starem sistemu?? Ker moram nujno nekaj plačat!
Tole se je prvič zgodilo, da me je Safari pustil na cedilu! Crying or Very sad
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 18.06.2011 00:09:39
ti sam sprejmi pa pejt naprej, ni nic novega, meni javlja na safariju in chromeu.

edit: FF also. sej ne da bi se cudil pri tako salabajzerski banki.

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 18.06.2011 06:26:31
token je napisal/a:
ti sam sprejmi pa pejt naprej, ni nic novega, meni javlja na safariju in chromeu.

edit: FF also. sej ne da bi se cudil pri tako salabajzerski banki.

@token: Ja! Evo, to je točno to o čemer sem govorila. Prilepil si čisto identična okna kot se pojavljajo meni in me frustrirajo!

Se pravi, tut če sprejmem, ne bo nič narobe? Ker prevzem čisto novega KDP sem opravila že lani maja in mi res ni jasn, zakaj nimam obarvano z zeleno tistega certifikatka pa trusted. Namesto tega imam rdeče pa križec.. Neutral

Sam banka je pa res šalabajzarska, prav ima me, da bi šla k SKB!
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 18.06.2011 07:39:49
Re: NLB Klik in CHROME
no9 je napisal/a:

Imam tudi Firefox 4, vendar se počasi navajam na Chrome.
Če prevzem certifikata ni možen s Chrome me zanima, če ga lahko prevzamem z FF, ga izvozim in uvozim v Chrome.

Hvala.

Ostani raje na Firefoxu, če mene vprašaš, pa ne boš imel niti komedij s certifikatom. Saj v torek izide že 5-ka and it only gets better. Cool

Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 18.08.2016 15:02:42
Z brskalnikom Firefox sem prevzel in izvozil KDP, ker piše da za prevzem priporočajo brskalnik Firefox ali pa Explorer. Zanima me pa če zdaj lahko normalno uvozim in uporabljam certifikat v Chromu? Embarassed
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 18.08.2016 15:13:15
netgear je napisal/a:
Z brskalnikom Firefox sem prevzel in izvozil KDP, ker piše da za prevzem priporočajo brskalnik Firefox ali pa Explorer. Zanima me pa če zdaj lahko normalno uvozim in uporabljam certifikat v Chromu? Embarassed

Da
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani