Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
iPhone 4 vs. 2x Google Nexus S
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 17.06.2011 14:52:30
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Itak da je vredu. Kupiš enkrat novega in potem samo dodajaš po enemu letu tistih 100-200 eur.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 17.06.2011 17:04:48
faganel je napisal/a:
Glede na vprašanje ... kupi Nexus, nisi za iPhone.

Ko je na trg prišel 3G, sem vedel kaj hočem in nisem gledal okoli ... in mi ni žal denarja.

Ko sem kupoval računalnik sem vedel, da hočem iMac in mi že nekaj let odlično služi.
Ko je moja mati pred leti kupovala računalnik, je nabavil iMac (belega, rabljenega) in ga začela uporabljat. Ko je letos nabavila HP laptop (ker ni imela keša za MacBook) ... se je vpisala na tečaj računalništva (ni hec).

Če se sprašuješ ali se splača kupit Apple ... nisi za Apple.

Dober point! Smile

no9 je napisal/a:
AndreI119 hvala za konstruktiven odgovor.

Fanagel žal se ne strinjam s tabo, sploh ne z dejstvom da "tagaš" ljudi ali so "vredni" uporabe nekega aparata. Sam z veseljem uporabljam iMaca, pač nisem nek mobile človek in še vedno furam nokio e51. Vendar mi počasi crkuje in razmišljam o nakupu nekaj bol modernega. Seveda je prva misel iPhone 4, vendar je budžet žal omejen ...

Pol pa sploh nimaš kaj za razmišljati. Če ti iMac bolj odgovarja kot windows, potem ti bo tudi ios bolj kot android... so neke vzporednice. Upoštevaj tudi to, da se je na začetku ios zgledoval po osx-u glede preprostosti uporabe... in "it just works"...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #23   Objavljeno 17.06.2011 17:11:28
lol, ne morete kar reci ali je nekdo za Apple, drugi pa za Google.
Ko kupuješ pač ne veš kaj je prav in kaj ne, sploh nekdo, ki še nima iPhona je v isti dilemi kot bil jaz pred leti, ko sem kupoval, takrat bi lahko dobil podoben telefon za petkrat manj denarja, ampak nek šesti čut mi je dejal, da ga le kupim. Takrat sem tudi sam imel veliko stvari povedati za čez Apple, pa čeprav ga nisem uporabljal, najbrž je bila to samo moja zavist. Ampak čas se spremeni in spoznaš določene stvari zakaj so preprosto boljše zate, tako da ja.
Drugače pa mislim, da bo iOS čez nekaj let postal tako močan, da bo pojedel MACosX, oz. bo vse isto.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #24   Objavljeno 17.06.2011 17:14:25
AndreI119 je napisal/a:
Vzem Iphone-a!
Sam sem imel iphone 4, ga prodal k sm rabu denar in si nabavil Nexusa... FAIL! Telefon neodzivn, skoz neko nalaganje, tu pa tam je zašteku, dokler ni pršu ven zadnji popravek je bil signal Wirelessa OBUP! Za GPRS rabiš nastavitve od VODAFONE in ne od SiMobila ( s tem sm znoru skor predn sm ugotovil zakaj ne dela). Meter stran od modema ni lovil polnega signala v sosednjem prostoru ga sploh ni lovil. Ob popravku se je to malenkost izboljšal. Pa men osebno je iOS PRECEJ boljši za uporabo, bolj simpl, delovanje je tekoče, APP STORE boljši od appleneta, GPRS signal mi boljš dela na iphone 4... Zato sm skraspu skupi denar in menjal nexusa za iphone 4 z doplačilom in sem spet ZELO ZADOVOLJEN!

Tole pa moram rect, da me malo preseneca. Prej sem imel iPhone 3G, sedaj pa imam sluzbenega Nexus S. Takih tezav, kot jih opisujes ti, vsaj jaz nimam. Telefon je zelo odziven, signal je dober in Wi-Fi mi deluje celo bolje, kot na iPhone 3G! Uporabljam pa ta zadnjo verzijo Androida 2.3.4. Res pa je, da edine aplikacije, ki sem jih nalozil, so bile iz Android Marketa; tako da obstaja moznost, da je pri tebi kaksne tezave povrocila kaksna "nenavadna" aplikacija?

Kar se pa tice primerjave z iPhone (v mojem primeru s 3G):
* Nexus S deluje malenkost bolj storasto in ceneno. Res pa je, da se plastika ne obrablja hitro, kljub temu, da izgleda ceneno. Tako, da je najbrz boljsa, kot izgleda. Smile
* Arhitekturno se mi zdi, da ima Android nekaj prednosti napram iOS, saj se posamezne aplikacije (ki jim seveda rabis zaupat), lahko bolje integrirajo v celoto. Imam pa mocan obcutek, da je koncni izdelek Androida bolj nedodelan, kot iOS. iOS pusti precej boljsi obcutek! Npr. pri androidu sem:
1) zasledil vec nekonsistentnosti pri izgledu prilozenih aplikacij
2) nekaj tako elementarnega, kot je kalkulator, je na Androidu porazno! Tisti prilozen iOS je naravnost rocket science v primerjavi s tem.
3) Email (Exchange account) na Androidu ne podpira iskanja!?!
...

Skratka, svobode imas na Androidu res vec, ampak je vse skupaj precej manj dodelano. Tako, da ce bi lahko v sluzbi pri Mobitelu takrat izbral iPhone 4, bi se vsekakor odlocil za iPhonea...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 17.06.2011 18:33:34
Ko sem kupil telefon je bil gor 2.3.3. Po nadgradnji na 2.3.4 se je zadeva izboljšala, sam vseen to ni blo to.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #26   Objavljeno 17.06.2011 19:05:56
scrm je napisal/a:
a zdaj pa praviš da je budget omejen ? prej si pa reko da boš še za punco kupil Very Happy dobro delaš.. sploh neveš kaj bi rad Very Happy

dej preber predno pišeš bedarije. 600eu ... 1 telefon ali pa 2. iPhone 4 zame ali pa nexus zame in za punco ... prov vidm te ko sam čakaš kdaj boš lahko "pametn" izpadu...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #27   Objavljeno 17.06.2011 19:30:02
a seveda .. samsung not good
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #28   Objavljeno 17.06.2011 20:01:01
verjetno bom kr enepar telih uzeu pa bo mir ....

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #29   Objavljeno 17.06.2011 20:20:17
pomoje boš najbolj zadovoljen
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #30   Objavljeno 17.06.2011 20:24:07
no9 je napisal/a:
AndreI119 hvala za konstruktiven odgovor.

Fanagel žal se ne strinjam s tabo, sploh ne z dejstvom da "tagaš" ljudi ali so "vredni" uporabe nekega aparata. Sam z veseljem uporabljam iMaca, pač nisem nek mobile človek in še vedno furam nokio e51. Vendar mi počasi crkuje in razmišljam o nakupu nekaj bol modernega. Seveda je prva misel iPhone 4, vendar je budžet žal omejen ...

Ne tagam jih ali so vredni uporabe nekga "gadgeta" ... razmišljal sem v smer ali so za ta "gadget" ali ne. Mislim, da je vsak vreden vsega.

Point tega šova je bil ... če imam pomisleke glede določene zadeve (ki ni prav poceni, roko na srce), je ne bom kupil. Vzel bom pač cenejšo varianto in vedel, da je bila cenejša.

Glede iPhona... vem, da jih uporablja več in več podjetij (tu bolj mislim na tujino). Primere dobre prakse si lahko ogledaš tudi na Aplle strani (mislim, da je iPhone in business ali nekaj takega). Če znana in priznana podjetja prisegajo na iPhone ... je že nekaj na tem. "Fun part" telefona pa je tako ali tako samoumevno.
Tudi sam imam iPhone za službo (Exchange kot po maslu, poleg pa še MobileMe, Gmail...), sodelavci pa Nokie N97 ... ni, da bi govoril.

Torej, kupi iPhone 4 in ti ne bo žal. Če pa tvoja punca ve, da je opcija, da dobi telefon ... potem pa tudi veš kaj moraš, boš pač kupil iPhone enkrat drugič.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 17.06.2011 20:37:59
V žepu imam 3 eur. Kaj si naj jutri kupim za zajtrk? Jabolko ali dve plišasti igrački?

PS: Končaj z punco pa daj njeno sliko in telefonsko sem gor, nato pa samo sebi kupi iphone Smile

Hec! Smile)
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 18.06.2011 08:02:28
če hočeš kvaliteto, ki ti bo dolgo služla kupi apple Smile če bi pa rad fon ki bi ga po letu menjau pa kupi vse ostalo Smile

lahko kupiš apple pa ga uporabljau 2leti, lahko pa kupis nexsusa, pa kar 2 da boš ga lahko vsako leto menjau Very Happy samo primer.

Stevie Wozniak

Kraj: Prekmurje
Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 18.06.2011 12:30:56
Htcja z androidom, pa se lahko iphone skrije. Uporabljam macbook,imac, ipod a pri telefonu android in htc Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 18.06.2011 12:45:26
Neoo ti saljivec ti Laughing

Objektivno mnenje je pac taksno, da je android celotno gledno se pac zadaj v primerjavi z ios... In to je dejstvo. Ne vem o kaksnih skrivalnicah sanjas ti Smile

Btw, htc in android je tudi htc tattoo... Laughing
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #35   Objavljeno 18.06.2011 12:59:46
te pa da htc ven novi android pa novi telefon ki je malo boljši od prejšnega, ostali htcji pa v novem androidu niso podprti Very Happy kolk sem slišal od enga ko ima htc Smile
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Prekmurje
Moški

Prispevek: #36   Objavljeno 18.06.2011 13:28:15
Htc desire hd je meni cist cool telefon in niti najmanj nebi menjal za iphone 4. Pa imam drugace apple rad. Najbolj vsec mi je pa htc sense ki je zelo prijazen za uporabo Smile
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 18.06.2011 13:57:20
scrm je napisal/a:
te pa da htc ven novi android pa novi telefon ki je malo boljši od prejšnega, ostali htcji pa v novem androidu niso podprti Very Happy kolk sem slišal od enga ko ima htc Smile

Misliš verzije os-a? To je zaradi fragmentacije in custom interaface-a, ki ga htc, samsung in ostali implementirajo v sam os...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #38   Objavljeno 18.06.2011 14:05:31
iLeso je napisal/a:
če hočeš kvaliteto, ki ti bo dolgo služla kupi apple Smile če bi pa rad fon ki bi ga po letu menjau pa kupi vse ostalo Smile

lahko kupiš apple pa ga uporabljau 2leti, lahko pa kupis nexsusa, pa kar 2 da boš ga lahko vsako leto menjau Very Happy samo primer.

A daj ne nabijaj s to kvaliteto. Vsak telefon ti bo zdržal 2 leti, če lepo z njim ravnaš. Je pa razlika, da če se ti bo htc pokvaril po 1 letu, ti ga bodo popravili za iphona pa boš sam plačal popravilo. Izmed velike množice telefonov, ki sem jih imel se mi je ravno iphone 4 pokvaril (sicer sem dobil po 3 dneh novega, ampak grenak priokus ostaja).
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 18.06.2011 16:06:45
Dejstvo je, da je iphone po kvaliteti in izbiri materialov zelo prednjači pred raznimi samplastičnisungi in HTplastiC-ji... Wink

Pokvarljivo pa je vse... normalno Smile

PS: Še na android forumih se strinjajo:

Citiram:
iPhone build quality and customer service is far superior.

http://androidforums.com/htc-desire-hd/182912-htc-desire-hd-vs-iPhone 4.html

Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 18.06.2011 16:34:02
To je definitivno res, ko držim iphona je čisto drugače občutek kot prej galaxy S, ampak, da bi pa moral na vsako leto menjati, je pa larifari.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani