HTC - vprašanja
|
Stevie Jabuk
Kraj: Trzin |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 13.06.2011 19:14:46 HTC - vprašanja |
|
Odločil sem se, da zamenjam svojega starega iPhona prve generacije. Ker se mi zdi iPhone predrag sem se odločil, da kupim eno Android napravo, ker jo že vsi tako hvalijo. Pa sem kupil HTC-ja.
Prvi vtis je porazen. Telefon ne uboga, je nepregleden, ... - vse to ima iPhone oziroma iOS.
Sedaj bi pa telefon rad uporabljal in potrebujem nekaj nasvetov. Kako za vraga spraviti kontakte iz računalnika oziroma iPada na ta klinčev telefon?
Mi lahko prosim razložite, kako tu deluje multitasking in kako se ugasne programe?
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.06.2011 19:51:39 Re: HTC - vprašanja |
|
tim je napisal/a: | Odločil sem se, da zamenjam svojega starega iPhona prve generacije. Ker se mi zdi iPhone predrag sem se odločil, da kupim eno Android napravo, ker jo že vsi tako hvalijo. Pa sem kupil HTC-ja.
Prvi vtis je porazen. Telefon ne uboga, je nepregleden, ... - vse to ima iPhone oziroma iOS.
Sedaj bi pa telefon rad uporabljal in potrebujem nekaj nasvetov. Kako za vraga spraviti kontakte iz računalnika oziroma iPada na ta klinčev telefon?
Mi lahko prosim razložite, kako tu deluje multitasking in kako se ugasne programe? |
prvo poveh katerega htcja imaš in kater sw je nameščen na njemu
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.06.2011 19:56:52 |
|
Najlažje bo, če ti uspe imenik iz računalnika spraviti v gmail...
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.06.2011 20:01:46 |
|
Sam imam Sensationa in sem zadovoljen! Drugace v meniju bi moral imet ikonico Task Manager. Ko si v manageru stisnes menu gumb in potem imas notri Manage applications. vsaj tako imam jaz na 2.3.3!
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 13.06.2011 20:05:23 Re: HTC - vprašanja |
|
darklord je napisal/a: | tim je napisal/a: | Odločil sem se, da zamenjam svojega starega iPhona prve generacije. Ker se mi zdi iPhone predrag sem se odločil, da kupim eno Android napravo, ker jo že vsi tako hvalijo. Pa sem kupil HTC-ja.
Mi lahko prosim razložite, kako tu deluje multitasking in kako se ugasne programe? |
prvo poveh katerega htcja imaš in kater sw je nameščen na njemu |
HTC Desire S - predvidevam, da je 2.3.3.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 14.06.2011 12:07:09 |
|
Kako zdaj spravim kontakte na gmail?
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Prekmurje |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 14.06.2011 12:33:13 |
|
jaz imam na htcju aplikacijo ki mi ugasne vse aplikacije ko ga zaklenem!
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: London |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 14.06.2011 12:51:56 |
|
neooo je napisal/a: | jaz imam na htcju aplikacijo ki mi ugasne vse aplikacije ko ga zaklenem! |
kdo bi to želel?
|
 |
Stevie Wozniak
Kraj: Prekmurje |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 14.06.2011 14:02:11 |
|
saj nastaviš katere ti ugasne  in to želi marsigdo in je praktično! recimo uporabljaš 2 aplikaciji, in ko se odločiš končat in zaklenit telefon, narediš vse z pritiskom na en gumb 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 14.06.2011 20:34:48 Re: HTC - vprašanja |
|
tim je napisal/a: | darklord je napisal/a: | tim je napisal/a: | Odločil sem se, da zamenjam svojega starega iPhona prve generacije. Ker se mi zdi iPhone predrag sem se odločil, da kupim eno Android napravo, ker jo že vsi tako hvalijo. Pa sem kupil HTC-ja.
prvo poveh katerega htcja imaš in kater sw je nameščen na njemu |
HTC Desire S - predvidevam, da je 2.3.3. |
kot je že microhard rekel spravi kontakte v gmail in izvozi iz gmaila in pol samo sinkaj telefon z gmail računom ter označi da ti še kontakte posinka zraven in voila to je to. Multi takaking pa deluje tako sredinski gump pritisni in drži in se ti pokažejo odprti programi na katere s pritiskom na ikono prideš nazaj ali pa imaš spodaj gumb končaj vse programe, kateri ti konča vse trenutno odprte programe...ampak sistemski ti seveda ostanejo v delovanju in to je to
|
 |
Jablanator
Kraj: Malo tu, malo tam |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 15.06.2011 08:44:57 |
|
Meni osebno gre sinhronizacija (cesarkoli) z Googlom/Applom hudo na jetra. Ce nic drugega nocem, da so moji osebni podatki (med katere smatram tudi kontaktne mojih prijateljev in poslovnih partnerjev, mail, koledar itd.) prosto dostopni na internetu (ce se komu da brati pogoje uporabe Gmaila bo ugotovil, da to kar sem napisal ni tako nemogoce  ). Zato sam raje uporabljam sinhronizacijo z mojim racunalnikom. Android se cisto lepo sinhronizira tako z Outlookom kot recimo z Address bookom na Macu (verjetno pa se s cim), tako da ni potrebe po sinhronizaciji preko Gmaila. Je pa res, da je za to potrebno malo vec dela, ker so vse te stvari po defaultu nastavljene tako, da Google/Apple dobita cim vec podatkov, od katerih bi enkrat v prihodnosti lahko celo imela kaksen dobicek.
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 15.06.2011 08:58:11 |
|
Vse to, kar si napisal, zna iPhone ze od prve verzije dalje  ... lokalno sinhronizacijo z Outlookom ali kaksnim drugim PIM programom ... in pri iOS ni privzeto, da se takoj vse sinhronizira v oblak... Pri Androidu pa je to prva stvar, kar te vprasa, ko ga prvic prizges  ... Sicer lahko preskocis... ampak potem tricetrt zadev ne deluje... oz. si je treba vzeti cas, da se to prenastavi...
Je pa tako, da je za take "paranoike" smartphone zadnja stvar, ki bi jim jo priporocal  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |