Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Najemna pogodba iPhone 4 - Mobitel d.d.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #81   Objavljeno 13.06.2011 07:20:48
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Jest je napisal/a:
Ploki je napisal/a:

tu so ze rekli DA BO zastonj odklep sam se tehnicno tega niso sposobni izpeljat.

Receno je bilo samo, da odklep bo... ce bo pa zastonj, pa uradnega podatka se ni... Smile

dokler si bil vezan z aparatom, ki si ga kupil/vezal na si.mobilu, si ga lahko odklenil na lasten rizik. Ko ti je aneks potekel za omenjen telefon, ga je moral si.mobil odkleniti na njihov strošek...tako je bilo, preden je APEK zatežil si.mobilu, da naj ne bi prodajal več zaklenjenih telefonov...verjetno bo podobno z iphoni, ali pa tut ne...
Berem zgornje poste...WTF? ma o kakšnih ovcah je to govor? ovcam je krivo, ker ne morejo na si.mobil/ne morejo kupiti "pocen" iphone, ker je na drugem operaterju/pa še bi lahko našteval.

Mobitel je pa itak jajc/drek/jadajada, ker še nima iphona, pa jadajada...najlažje sam jokat pa čakat...pejt na mobitel, pa se der vsak dan pred/na upravo, da naj že dajo iphone v prodajo, pa ga boš ziher dubu...če ne celo v glavo Laughing
Po izkušnjah sodeč, pa tudi če ga dobavi, bo še vedno cenejši v tujini Wink
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #82   Objavljeno 13.06.2011 07:49:13
Ob nakupu Iphona (pr. mesto Arena Vodafone), mi je prijazna prodajalka zatrdila, da odklep pride, predvidoma čez 1 mesec. Ob vprašanju, strošek odklepa? odvrne: brezplačno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #83   Objavljeno 13.06.2011 09:08:35
Jest je napisal/a:
Ploki je napisal/a:

tu so ze rekli DA BO zastonj odklep sam se tehnicno tega niso sposobni izpeljat.

Receno je bilo samo, da odklep bo... ce bo pa zastonj, pa uradnega podatka se ni... Smile

valda, ampak tisti ki je 627 evrov MORA biti zastonj odklenjen ker ne morejo po maloprodajni prodajat zaklenjenga Smile

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #84   Objavljeno 13.06.2011 09:12:15
[quote="Ploki"][quote="Jest"]
Ploki je napisal/a:

valda, ampak tisti ki je 627 evrov MORA biti zastonj odklenjen ker ne morejo po maloprodajni prodajat zaklenjenga Smile

Ponekod ocitno lahko... recimo v U$ tudi ce kupis iPhone po nesubvencionirani ceni, je vseeno zaklenjen .... Confused Cool

Sicer sem skoraj preprican, da bo pri nas odklep zastonj... ni pa se uradnega pdoatka o tem...

Ze sam nacin zacetka prodaje se mi zdi malo cuden... da prodajajo zaklenjene in pravijo,d a jih bodo odklenili cez nekaj tednov... Verjetno ne bomo nikoli izvedeli razloga za tak nacin... tako, kot ne bomo nikoli izvedeli razloga, zakaj se je sele sedaj zacel uradno prodajati v Sloveniji ... Rolling Eyes

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #85   Objavljeno 13.06.2011 09:38:35
Jest je napisal/a:

podatek seveda je..ampak je zaenkrat še poslovna skrivnost.. pppšššš Rolling Eyes
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #86   Objavljeno 13.06.2011 12:34:34
Bila sestrična v MB Simobil, je prodajalec rekel, da se lahko Iphone odklene, če prestopiš k drugemu operaterju.

Ali po 2 letnem obdobju, če pa prej pa plačaš tisto razliko, pa baje odklenejo.

imajo baje kode.

Koliko pa je res, pa... Confused

Lp,
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #87   Objavljeno 13.06.2011 12:50:05
Sej to je logicno... Jaz ne verjamem (nikoli nisem) da bodo zastonj odklepali... Ce pa, je pa to normalno dobra stvar... (menda tudi novost na podrocju prodaje prek operaterjev).
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Prekmurje
Moški

Prispevek: #88   Objavljeno 13.06.2011 13:25:50
a ni po zakonu v slo od nevem katerega leta naprej da so vsi telefoni odklenjeni ?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #89   Objavljeno 13.06.2011 13:31:47
mislim da ni nobenega zakona, samo volja operaterja.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #90   Objavljeno 13.06.2011 13:42:18
neooo je napisal/a:
a ni po zakonu v slo od nevem katerega leta naprej da so vsi telefoni odklenjeni ?

Pa kaj še vse sanjate o tem zakonu, 10x je že bilo povedano zakona ni! Telefon je last operaterja, če si ga ti kupil po subvencionirani ceni dokler ga ne odplačaš in do takrat on ni obvezan da tebi telefon odklene.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #91   Objavljeno 13.06.2011 13:47:18
neooo je napisal/a:

Naj bi bilo zaradi prehoda na drugega operaterja oz. možnosti prenosa št. na drugega operaterja - če ima to kaj veze.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #92   Objavljeno 13.06.2011 19:42:02
No sem se danes malo pozanimal na Mobitelu. Načeloma je iPhone namenjen samo velikim strankam. Na vsak način bo pa potrebno oddati nek zahtevek-prošnjo in potem ti lahko dodbrijo ali pa ne. Je pa najem za 1 leto po 19€ na mesec in čez eno leto ga bo potrebno vrniti.
Takšne inf. so bile meni podane v Mobitelovm centru...

LP

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #93   Objavljeno 13.06.2011 19:50:39
TheAngel je napisal/a:
neooo je napisal/a:

Naj bi bilo zaradi prehoda na drugega operaterja oz. možnosti prenosa št. na drugega operaterja - če ima to kaj veze.

Da, operter ti ga mora odklenit PO POTEKU pogodbe, aneksa. V kolikor si se pa vezal za neko obdobje in dobil telefon ceneje, pa ima operater vso pravico telefon omejit.

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #94   Objavljeno 13.06.2011 19:58:39
Mobitel = kreteni (čeprou imam samo Mobitel) Tak telefon dajat v najem pa kje jim je pamet halo, pa sej ne živimo v 13. stoletju.

Kot drugo telefoni v Slo ne bodo nikol tovarniško odklenjeni pri operaterjih, ker je to edn od "MNOGIH" pogojov s strani Appla.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #95   Objavljeno 13.06.2011 19:58:52
faganel je napisal/a:
TheAngel je napisal/a:
neooo je napisal/a:

Da, operter ti ga mora odklenit PO POTEKU pogodbe, aneksa. V kolikor si se pa vezal za neko obdobje in dobil telefon ceneje, pa ima operater vso pravico telefon omejit.

Ma to je meni cist mimo!!!!
Ce se jest s pogodbo vezem (to pomeni x znesek na mesec) mi ni logike zakaj bi zaklepali telefon!!!!! Pa saj je je pogoj, da placujem narocnino! Kaj bi jaz rad s telefonom pocel je moja stvar.

Lohk ga uporabljam na simobilu, rad mi ga podaril komu (pa ni na simobilu), ce mi je volja ga fuknem cez most, al si ga pa nekam utaknem! Pogodbo, da bom placeval narocnino moram v vsak em primeu izpolnit! Drzi? DA!

Zakaj torej zaklep?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #96   Objavljeno 13.06.2011 20:00:20
Zato, ker tako odloča Apple.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #97   Objavljeno 13.06.2011 20:05:45
Nedo je napisal/a:
Mobitel = kreteni (čeprou imam samo Mobitel) Tak telefon dajat v najem pa kje jim je pamet halo, pa sej ne živimo v 13. stoletju.

Kot drugo telefoni v Slo ne bodo nikol tovarniško odklenjeni pri operaterjih, ker je to edn od "MNOGIH" pogojov s strani Appla.

To glede najema ni iz 13. stoletja... ampak zahod tako zivi danes... Recimo v Angliji vem, da je ogromno tega... na posodo imas sedezno... na posodo imas TV, na posodo imas hladilnik... Saj je v bistvu podobno kot kredit Smile ...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #98   Objavljeno 13.06.2011 20:07:18
Jest je napisal/a:
Nedo je napisal/a:

To glede najema ni iz 13. stoletja... ampak zahod tako zivi danes... Recimo v Angliji vem, da je ogromno tega... na posodo imas sedezno... na posodo imas TV, na posodo imas hladilnik... Saj je v bistvu podobno kot kredit Smile ...

Vse cool samo se mi zdi neumno da moraš vračat telefon... Ko bi ga lahko vsaj odplačal do konca kot kredit/leasing.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #99   Objavljeno 13.06.2011 20:08:36
agerg je napisal/a:

Ma to je meni cist mimo!!!!
Ce se jest s pogodbo vezem (to pomeni x znesek na mesec) mi ni logike zakaj bi zaklepali telefon!!!!! Pa saj je je pogoj, da placujem narocnino! Kaj bi jaz rad s telefonom pocel je moja stvar.

Lohk ga uporabljam na simobilu, rad mi ga podaril komu (pa ni na simobilu), ce mi je volja ga fuknem cez most, al si ga pa nekam utaknem! Pogodbo, da bom placeval narocnino moram v vsak em primeu izpolnit! Drzi? DA!

Zakaj torej zaklep?

Saj danes zaklep ni vec tako aktualen... to z iPhone-om je trenutno samo izjema... ker ima pac Apple skoraj povsod drugje take zahteve...

Vcasih se je pa zaklepalo zato, ker ce si vzel aneks, se ni pomenilo,d a bos tudi zapravljal pri doticnem operaterju... Danes, ko je vecina paketov ze z zakupljenimi kolicinami je drugace... ker v vsakem rimeru placas... pa ce uproabljas ali ne... Vcasih si pa placal samo nekaj narocnine in vse storitve se posebej ...

Pa da se vrnem nazaj na Apple ... itak je uradno napovedano,d a bodo odklenjeni... Ocitno jim le ni uspelo do roka doreci zadev... ker gre vse preko Mobilkom Austria, kjer pa so iPhone-i vseno zaklenjeni... in so pri dogovorih ocitno to nekako spregledali... oz. so se spomnili prepozno ... Smile ... Pocakajmo se teden, dva ali tri... Sem preprican, da se bodo zadeve uredile ... tako,d a bodo od takrat dalje pac v prodaji samo se nezaklenjeni ...

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #100   Objavljeno 13.06.2011 20:12:53
Nedo je napisal/a:

Vse cool samo se mi zdi neumno da moraš vračat telefon... Ko bi ga lahko vsaj odplačal do konca kot kredit/leasing.

Pri leasingu je odvisno od pogodbe... ali lahko odkupis ali ne ... Pri poslovnih najemih je ponavadi tako,d a pravna oseba ne more odkupiti (konkretno vem, da je pri avtomobilih tako) ... ampak ga lahko odkupi le fizicna oseba... Je pa to nekaj zaradi davkov, amortizacije ali kaj jaz vem... pac zaradi knjigovodskih zadev ...

In tudi tukaj sem skoraj preprican, da ga bos lahko odkupil... ce se ne bodo premislili in to cudno idejo opustili (glede na dokaj negativne kritike... ) ...

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani