Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Študentski boni + iPhone?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Slovenske Konjice
Ženska

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #21   Objavljeno 25.05.2011 12:16:34
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Joooooj.

Sem lastnica iPhone-a (ki ga zdaj, mimogrede, prodajam) in sem redna študentka. Stara sem 22 let, imam diplomo in končujem 1. letnik magistrskega študija (ja, po bolonjskem sistemu, sej vem, da to ni enako staremu sistemu). Imam službo, čeprav za določen čas in plačujem svoje položnice, plačujem vse davke na vse zivo in veste kaj? Študentskih bonov ne uporabljam. Zakaj? Ker čeprav sem zaposlena šele pol leta, mi status velja do konca študijskega leta oziroma po nekaterih informacijah do dneva redne zaposlitve. Pa nisem izkoriščala sistema in jedla na bone, čeprav bi lahko. Nikoli nisem imela štipendije, od 15. leta naprej sem skrbela sama zase, čeprav pod streho starih staršev. In ja, sedaj varčujem za novo verzijo iPhonea. Pa kaj?

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #22   Objavljeno 25.05.2011 12:23:10
Oprosti... ampak to je naravnost bolano! Wink Koriščenje subvencij je tvoja pravica! In je naravnost smešno, da si preponosen in subvencij ne koristiš... Niti ne verjamem temu, pa se lahko na glavo postaviš Wink

Nazadnje urejal/a lakai Sre 25. Maj 2011 12:25; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #23   Objavljeno 25.05.2011 12:24:42
iChristinchy je napisal/a:
Joooooj.

Sem lastnica iPhone-a (ki ga zdaj, mimogrede, prodajam) in sem redna študentka. Stara sem 22 let, imam diplomo in končujem 1. letnik magistrskega študija (ja, po bolonjskem sistemu, sej vem, da to ni enako staremu sistemu). Imam službo, čeprav za določen čas in plačujem svoje položnice, plačujem vse davke na vse zivo in veste kaj? Študentskih bonov ne uporabljam. Zakaj? Ker čeprav sem zaposlena šele pol leta, mi status velja do konca študijskega leta oziroma po nekaterih informacijah do dneva redne zaposlitve. Pa nisem izkoriščala sistema in jedla na bone, čeprav bi lahko. Nikoli nisem imela štipendije, od 15. leta naprej sem skrbela sama zase, čeprav pod streho starih staršev. In ja, sedaj varčujem za novo verzijo iPhonea. Pa kaj?

Prov nič. Manjka tebi podobnih Very Happy

Tudi meni bi bila lahko za dober zgled, če bi bil še študent.

Drugače bi pa vseeno rad razložilt tistim, ki so na debato padli šele danes. Ta debata ni nastala iz 0 ampak je razdeljena. Debata se je začela pod aplikacijo za iPhone za študentske bone Wink Wink

men bi blo fjen da bi imeli vsi dostop do vsega, in potem mi z iPhoni nnebi bili kao metro sexualci.. Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Slovenske Konjice
Ženska

Prispevek: #24   Objavljeno 25.05.2011 12:24:59
Vidis, to je to. Jaz je nisem koristila, ker so rekli, da mi boni ne pripadajo vec od dne, ko sem zaposlena, saj dobivam v sluzbi nadomestilo za prehrano (o zneskih seveda ne bomo ...). Ne gre za ponos, gre za to, da pac ne jemljes tistega, kar ti ne pripada.

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #25   Objavljeno 25.05.2011 12:25:49
Pol jih niti ne moreš koristiti... Laughing kar pa sploh nima veze o debati!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #26   Objavljeno 25.05.2011 12:27:05
lakai je napisal/a:
Oprosti... ampak to je naravnost bolano! Wink Koriščenje subvencij je tvoja pravica! In je naravnost smešno, da si preponosen in subvencij ne koristiš...

Smešno se je z Audijem A5 pripeljat in jest na študentske bone. To je smešno Very Happy

Pa malo sem napihnil zadevo.. ampak ja.. tudi taki so. Res pa je, da če država to omogoča, je prav da to vsi koristijo. Kar pa še zdaleč ne pomeni da je zakonodaja dobra.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #27   Objavljeno 25.05.2011 12:28:33
Zakaj bi to bilo smešno? To ni nobena miloščina ampak pač pravica študenta...

In glede na stanje v naši državi in hlastanje po davkoplačevalskem denarju, bi morali vsi koristiti popolnoma vse subvencije na mesec.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #28   Objavljeno 25.05.2011 12:31:44
precej dražje bi bilo preprečiti enmu z a5 da je na študentske bone kot pustiti tako kot je. kdo bo pa kontroliral kako se posameznik pripelje recimo. A naj po tvoje zdaj najebejo tisti ki sicer res ne bi imeli za malico. kolateralna škoda pač so tile z a5.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #29   Objavljeno 25.05.2011 12:33:38
lakai je napisal/a:
Zakaj bi to bilo smešno? To ni nobena miloščina ampak pač pravica študenta...

In glede na stanje v naši državi in hlastanje po davkoplačevalskem denarju, bi morali vsi koristiti popolnoma vse subvencije na mesec.

Verjetno se potem tudi strinjaš, da si da podjetnik 800 ojro plače (sam sebi) se vozi z avtom za 40k ojro in plačuje vrtca toliko kot un, ki se komaj pregrize čez mesec?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #30   Objavljeno 25.05.2011 12:34:56
Goran je napisal/a:
precej dražje bi bilo preprečiti enmu z a5 da je na študentske bone kot pustiti tako kot je. kdo bo pa kontroliral kako se posameznik pripelje recimo. A naj po tvoje zdaj najebejo tisti ki sicer res ne bi imeli za malico. kolateralna škoda pač so tile z a5.

Študentska prehrana MORA biti subvencionirana.. o tem ni debate. Komu je subvencionirana, to je pa že drugo vprašanje.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #31   Objavljeno 25.05.2011 12:37:41
Ti si raje bori proti ogromnim vladnim plačam, izplačevanju nekih bonusev in ne vem kaj še vse,,, pusti študente na miru Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #32   Objavljeno 25.05.2011 12:43:00
lakai je napisal/a:
Ti si raje bori proti ogromnim vladnim plačam, izplačevanju nekih bonusev in ne vem kaj še vse,,, pusti študente na miru Wink

Hvala lepa! Over and out
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #33   Objavljeno 25.05.2011 12:48:58
pa kaj pol če se prpele z poršejem pa je na bone. A naj zato ker ma poršeja raj plača 10€ za kosilo namesto 2,5€ ??? Če maš to ugodnost jo pač izkoristš, dokler jo lahko..

Tud poslanci v DZ jedo kosila za 3€(preverjeno hehe ) plače pa imajo 3000€ in nevem kake avte Very Happy

eehhh... grem raj na eno kosilce na bon Laughing

Nazadnje urejal/a 283128 Sre 25. Maj 2011 12:53; skupaj popravljeno 2 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #34   Objavljeno 25.05.2011 12:52:00
lakai je napisal/a:

ni neke razlike.. zgleda...

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042442921

Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #35   Objavljeno 25.05.2011 12:53:01
283128 je napisal/a:
pa kaj pol če se prpele z poršejem pa je na bone. A naj zato ker ma poršeja naj plača 10€ za kosilo kot 2,5€ ??? Če maš to ugodnost jo pač izkoristš, dokler jo lahko..

Tud poslanci v DZ jedo kosila za 3€(preverjeno hehe ) plače pa imajo 3000€ in nevem kake avte Very Happy

eehhh... grem raj na eno kosilce na bon Laughing

na pozabi zagnati aplikacije Very Happy
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #36   Objavljeno 25.05.2011 12:55:43
zazo je napisal/a:
lakai je napisal/a:

ni neke razlike.. zgleda...

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042442921

Very Happy

Kaj pa ima navaden študen, ki je na bone s tem? Smile Sej pravim,... proti takim stvarem se bori! ... študentski poslanci... jebote FDV Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #37   Objavljeno 25.05.2011 15:01:38
no študentski direktorji so pa res idijotizem in produkt bolne države.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Hotavje
Ni navedeno

Prispevek: #38   Objavljeno 25.05.2011 15:11:10
Poslanci se vozijo s še boljšimi avtomobili, pa imajo kosilo v prlamentu ceneje, kot so boni!!!!!!!!!
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #39   Objavljeno 25.05.2011 15:57:35
Moje mnenje: Tudi kot študent sem raje jedel po rednem ceniku kot pa na bone. Zakaj? Imaš več izbire, dobiš večjo porcijo, itd itd... Zaradi slabega sistema bi lahko še vedno koristil bone (čeprav sem redno zaposlen) pa tega ne počnem. Pač... nekaj je v tem, kaj se lahko počne, nekaj pa v tem, kaj je moralno.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #40   Objavljeno 25.05.2011 18:43:51
zazo je napisal/a:
lakai je napisal/a:
Oprosti... ampak to je naravnost bolano! Wink Koriščenje subvencij je tvoja pravica! In je naravnost smešno, da si preponosen in subvencij ne koristiš...

Smešno se je z Audijem A5 pripeljat in jest na študentske bone. To je smešno Very Happy

Pa malo sem napihnil zadevo.. ampak ja.. tudi taki so. Res pa je, da če država to omogoča, je prav da to vsi koristijo. Kar pa še zdaleč ne pomeni da je zakonodaja dobra.

Je smešno ja po možnosti še baba za volanom, pa ta audi A5 je še karavan po vrhu... In pol maš Zasedena 3 parkirna mesta zarad enga audija a5, al pa clo zaprto potr, oz. 2km/h premikajoči se promet (primer FDV, tam se take frajle z ladjami vozjo in jejo na študentske bone).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani