Obdelava videa - full HD | |||
Sam FCP je z filtri opremljen zelo skromno oziroma ima le tiste, ki se v produkciji uporabljajo največ! Za vse ostale dodatke je potrebno instalirati še FXFactory, Noise idustries ali podobne (Boris, Sugar...). Vsak filter pa stane od nekje 60 EUR naprej. So precej dobro zaščiteni in jih praktično (razen izjem) ni možno najti na "Brez vtikanju". Glede FCP za 299USD - Imenoval se bo FinalCut Pro X - in bo deloval na 64Bit, kar bo pospešilo njegovo delovanje. Poleg še nekaterih drugih funkci, kot je pametno sortiranje kolekcij, prepoznava obrazov, "rendanje" v ozadju in še nekaterih sestavin iz programa iMovie, pa ta paket ne vsebuje programov Motion, Soundtrack Pro in Color. Vsaj nikjer se ti programi, kot sestavni del FCP ne omenjajo v prihajajoči različici. _________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||
![]() |
|||
Tole z avtomatskim rendanjem v ozadju mi je pa všeč ![]() |
|||
![]() |
|||
??? |
|||
![]() |
|||
Če pa imaš shranjenje le oz. samo .MTS datoteke, pa le teh brez konvertanja (pretvarjanja) ne bo šlo uvoziti v Final Cut. _________________ iHruska - Original Pear Product Of The Year! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
_________________ iHruska - Original Pear Product Of The Year! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
_________________ iHruska - Original Pear Product Of The Year! |
|||
![]() |
|||
_________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||
![]() |
|||
Dalje želim exportirat v DVD studio, kjer bi rad naredil en intro z menuji - pa vrag spet ne gre..ja rekli boste kaj se ubadam s programi ki jih ne obvladam, ampak vsak ej začel an začetku in pomoč bi mi prav prišla...sicer malo googlam ampak pomoč profesionalca bi mi prav prišla. |
|||
![]() |
|||
Najbolje bi bilo, če bi se vsedel v avto in prišel k meni, pa bi ti pokazal par "trikov"! Prehod dodaš: Označi del med seq, kjer bo prehod (se bo obarval), pojdi pod Effect - Video transtitions. Tam izberi enega in ga označi in to je to. Drugače pa privzeti prehod nastaviš v setup oknu. Če želiš avtomatsko dodajanje prehoda, potem clip iz levega okna nesi z miško na skrajni desni rob ekrana, tam se bo odprlo novo okno in ga vrzi v "with transtitions. Prehode podaljsujes z desni klik in tam vpišeš pod "duration" dolžino prehoda. Ko boš "film" naredil ga exportiraj v .mov ali pa v Commpressor. Še prej pa ga moraš rendat! DVD studio je program za sebe. Tam najprej naredi menu in kasneje uvozi že izdelan film iz namizja ali kamorkoli ga že shranjuješ. Če rabiš še več pomoči, se mi javi na moj mail, da ne bova "pacala" po forumu. robert.klopcic@kksonline.com lp _________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Program namreč omogoča, da računalniki, ki so v/na mreži, lahko pomagajo pri "rendanju". Žal pa ne vem, če ta opcija velja samo za Mace ali lahko kakšen PC na mreži tudi pomaga s svojim procesorjem. To je zelo dobrodošlo, kadar delate "filme" daljše minutaže in ki vsebujejo veliko efektov. _________________ iMac 24", 6Gb, OS El Captain, iMac 27 Sierra 16Gb, iMac 27, 3.7, 64Gb Monterey, iPhone 3G Iphone 5., iPhone 6+, iPad 1, iPad 4, iPad 9, iPhone 12 Daj kolikor vzameš in vse bo dobro! |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Programska oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |