iPhone belezi vsak vas korak
|
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #41 Objavljeno 21.04.2011 21:20:33 |
|
Evo, v Domzale ga damo, da imamo Ljubljancani krajsi izlet, ostalim se pa ni treba po mestu guzvat, pa napacno parkirat, k s tem samo Zokijeve Vijole sluzijo. applestore v Domzale, torej. 
_________________ Gotterdammerung
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #42 Objavljeno 21.04.2011 21:37:56 |
|
Pomoje gre tu bolj za dober zaslužek, kot pa terijo zarote.
Trenutno je zelo trendy stvar v marketingu serviranje podatkov glede na vzorce obnašanja posamezne osebe. Recimo Google na Androidu rangira/sortira zadetke tudi glede na tvoj trenutni geo položaj.
Še boljše rezultate ti lahko ponudi, če ima file kot iPhone, iz katerega je razvidno, kje se giblješ (google to zbira ob vsakem loginu na njihove servise centralno za tvoj account).
Tako ti lahko bolj targetirano servira oglase in poveča možnost nakupa.
---
Apple pa tudi vstopa na področje oglasnih servisov z iAd. In tak servis brez trackerja je strel v prazno.
http://advertising.apple.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/IAd
http://www.guardian.co.uk/technology/2010/jun/08/apple-iad-iphone-advertising-bookings
http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2010/apr/08/iphone-advertising
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #43 Objavljeno 21.04.2011 21:48:51 |
|
V bistvu je Google na tem področju še bolj "muten".
Ko se enkrat logiraš v njihov servis (ni važno kateri), zabeleži, da je to tvoja napraprava. Kasneje pa ob vsakem dostopu do njihovih servisov beleži geo položaj te naprave (čeprav ni logirana v account) in te podatke povezuje s tvojim accountom.
Neuradno je v Ameriki možno dobit recimo naslove kupcev, ki so:
- v zadnjem letu imeli porabo na kartici višjo od recimo 2000USD,
- jim poteče leasing za avto v roku nekaj mesecev
- se gibljejo v določenem območju
- in imajo redno zaposlitev...
Ni lepšega za marketingarja...
Iz tega naslova ima Google precej dohodkov (pa Facebook tudi ni nedolžen).
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #44 Objavljeno 21.04.2011 21:52:07 |
|
Mah saj nič več ni nedolžno .... Konec koncev to oglaševanje glede na tvoje podatke prej "pomaga" kot škoduje. Če mi že morejo pokazat oglase, pol naj bojo vsaj taki ki bi me naj zanimali.
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #45 Objavljeno 21.04.2011 21:57:26 |
|
iApple je napisal/a: | Mah saj nič več ni nedolžno .... Konec koncev to oglaševanje glede na tvoje podatke prej "pomaga" kot škoduje. Če mi že morejo pokazat oglase, pol naj bojo vsaj taki ki bi me naj zanimali. |
Saj moj point je ravno v tem, da gre prej za dober zaslužek, kot pa teorijo zarote.
Sem pa osebno alergičen na kakršenkoli tracking, spam, itd. Pa tudi če je "ljubljeni Apple" zadaj.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #46 Objavljeno 21.04.2011 22:12:41 |
|
Pretoriana za predsednika, sedaj je priložnost!
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #47 Objavljeno 21.04.2011 23:09:37 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #48 Objavljeno 22.04.2011 00:07:24 |
|
Ja zdej pa je bug, ko so jih dobil  , dejte no se probat izklopit iz kolektiv minda. Namreč to se vam in men dogaja treba se je streznat jst sem rabu pol leta da sem dojel stvari probajte še vi mogoče bo trajalo leto dve vendar bo svet veliko lepši. Ni vse kar je Apple svetinja.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #49 Objavljeno 22.04.2011 06:00:22 |
|
bokyto je napisal/a: | Ja zdej pa je bug, ko so jih dobil , dejte no se probat izklopit iz kolektiv minda. Namreč to se vam in men dogaja treba se je streznat jst sem rabu pol leta da sem dojel stvari probajte še vi mogoče bo trajalo leto dve vendar bo svet veliko lepši. Ni vse kar je Apple svetinja. |
res je. ni pa vse teorija zarote.
ce dobro postudiras, so podatki precej useless, pa se tocni niso. Pa ne da zagovarjam apple, ampak me veliko bolj v paranojo spravlja google, ki ima dostop do bolj delikatnih podatkov kot tvojo lokacijo, poleg tega so ves cas na serverju, te so pa lokalni.
_________________ mbp late 2008
iPhone 4
ipad1
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #50 Objavljeno 22.04.2011 06:19:09 |
|
Eni so pa res paranocini. Podatki se shranjujejo lokalno. So dokaj nenatancni... Cemu vsa zdraha. Podobne podatke zbirajo operaterji, pa se nihce ne joce.
Hkrati pa mnogi uporabljajo servise kot so Places na FB, 4SQ, Gowalla in podobne...
Razburjali bi se lahko, ce bi apple te pdoatke posiljal na kaksen server.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #51 Objavljeno 22.04.2011 06:33:22 |
|
mediji pac... me zanima kaj bodo nasi genialni novinarji o tem napisali na recimo 24ur.
seveda en mesec kasneje 
iPhone 4
ipad1
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #52 Objavljeno 22.04.2011 08:30:28 |
|
Ploki je napisal/a: | mediji pac... me zanima kaj bodo nasi genialni novinarji o tem napisali na recimo 24ur.
seveda en mesec kasneje  |
Valjda en mesec kasneje.
Po bifejih čakajo da jim nekdo napiše kak uporaben članek in je za njegovo objavo pripravljen še kaj primaknit (sej lohk tud sam en kufe pa vinjak časti - ane!)...

|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #53 Objavljeno 22.04.2011 08:34:28 |
|
Verjetno je še kje objavljeno... ampak vseeno:
Kako odstraniš APPLOVO ŠPIONAŽO:
http://www.chip.de/news/iPhone-Tracker-So-loeschen-Sie-die-Spionage-Daten_48607892.html
edit:
z iOS napravo obiščeš https://oo.apple.com/
in ti odklopi tracker za iAd (kar je očitno ta famozni file),
ne odstrani pa že zbranih podatkov... Nazadnje urejal/a macata Pet 22. Apr 2011 08:40; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #54 Objavljeno 22.04.2011 08:39:58 |
|
Ploki je napisal/a: | bokyto je napisal/a: | Ja zdej pa je bug, ko so jih dobil , dejte no se probat izklopit iz kolektiv minda. Namreč to se vam in men dogaja treba se je streznat jst sem rabu pol leta da sem dojel stvari probajte še vi mogoče bo trajalo leto dve vendar bo svet veliko lepši. Ni vse kar je Apple svetinja. |
res je. ni pa vse teorija zarote.
ce dobro postudiras, so podatki precej useless, pa se tocni niso. Pa ne da zagovarjam apple, ampak me veliko bolj v paranojo spravlja google, ki ima dostop do bolj delikatnih podatkov kot tvojo lokacijo, poleg tega so ves cas na serverju, te so pa lokalni. |
Podatki niso lokalni verjem samo se ne prenašajo preko wifi povezav ampak preko 3G HSPDA EDGE GPRS nikoli ampak res nikoli se ne prenašajo ti podatki preko WLAN, prav to logiko je apple pobral oz google pobral od apple in obratno od CIA, če bi podatke prenašali preko wlan, bi jih lahko zajemal vsakdo, tako pa so podatki neovirano prenešeni na strežnik preko portanih modulov, tako da ja oboji so isti oz. eno je kopija drugega in drugo je kopija prvega oboje pa z enim samim namenom.
Resistance is futile  We are the Borg.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #55 Objavljeno 22.04.2011 08:43:38 |
|
Kaj si hotel sploh povedati?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #56 Objavljeno 22.04.2011 10:07:29 |
|
bokyto: ja, res? Od kot ti pa te informacije?
HS UPA je up-link, HS DPA je downlink, HSPDA pac ni nic.
tako da, ce ze kej, HSUPA... ampak ne.
sicer pa ima vsak jailbreakan iphone lahko packet monitor, in se lepo vidi kaj se dogaja.
tako da, dokler mi kdo ne dokaze nasprotno so lokalni.
poleg tega to ni tocna lokacija ker nima GPS nic zraven ampak lokacija na podlagi "cell tower info" ...
iPhone 4
ipad1
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #57 Objavljeno 22.04.2011 13:01:30 |
|
HSDPA(High Speed Downlink Packet Acces). Gre za tretjo generacijo telekomunikaciskega protokola, ki omogoča mreži UMTS hitrejši in večji prenos podatkov. Trenutno komunikacija HSDPA omogoča naslednje hitrosti prenosa podatkov: 1.8, 3.6, 7.2 in 14,4Mbit/s. Za prihodnost se načrtuje prenos podatkov do 42Mbit/s. Zaradi večjega in hitrejšega prenosa podatkov je tako mobilnim telefonskim aparatom omogočen brezžični dostop do interneta kar je bilo pred parimi leti še nepredstavljivo. Omrežje je tudi zelo primerno za prenos velikih datotek, video posnetkov ali spremljanje televizije.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #58 Objavljeno 22.04.2011 13:06:21 |
|
haroker je napisal/a: | Kaj si hotel sploh povedati? |
Da podatki niso lokalni to definitivno ne. Pa še eno obstaja še ena datoteka, ta ni edina, kjer se beleži file status. Pa če je ta datoteka kot so eni prepričani triangularna, verjem, da ne da oni ko imajo GPS uptime zelo velik se pišejo not tudi GPS podatki. Počakaj pride zdej še google na vrsto.
Dokler uporabniki verjamejo da se to dogaja za njihovo "dobro" potem je vse ok. Mene osebno je motilo tudi to, ko so nam v Hanovru pokazali drobovje in ni mi bilo vseeno, kaj vse se vidi tudi sam sem kasneje omejil povsem komunikacijo z e-maili in GPS edino, kar neomejeno uporabljam je Skype, pa še ta ni zanesljiv.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Črnomelj |
|
 |
|
Prispevek: #59 Objavljeno 22.04.2011 19:00:15 |
|
Ok... Razumem da glede tega delajo paniko nekaksni predsedniki, tajni agenti, odvetniki, kriminalci in nevem kateri pomembnezi se vse... Ampak kaj se mi vi tle bunite, ker iPhone belezi vsak vas korak ?!?!? K mislite da dejansko koga zanima, kod se VI/MI gibljemo ?!?!?!?! Ne mi delat take panike, k vas bom vse razturil !!! 
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #60 Objavljeno 22.04.2011 20:32:40 |
|
Moti me, da nekdo zbira podatke o meni v enaki meri, kot me moti spam in me moti, da se neznani ljudje sprehajajo po mojem vrtu in me motijo polni nabiraliniki šrota...
Ker bi rad počel, kar bi jaz rad in ne tega, kar nekdo drug hoče od mene.
FREE WILL je pojem, ki je samo še na papirju. Če začneš pa to prakticirat, pa postaneš problem. Kaj hušga, če ne pustiš, da se vsi tvoji kontakti iz telefona skopirajo na google! Paranoik, obsedenec, črna ovca, kaj pa misliš da si.
Ne manjka dosti, da bom paranoik, če mi ne bo všeč, da nekdo lima reklamni plakat na moj hladilnik v kuhinji! Pa kaj se razburjam, saj mi omogočajo, da udobno in nevsiljivo spoznam njihov novi izdelek.
Družba draga... to je pravica do zasebnosti!
To so človekove pravice...
|
 |