http://delo.si/druzba/infoteh/pozor-iphone-sledi-in-belezi-vsak-vas-korak.html

iPhone belezi vsak vas korak | |||||
_________________ "Good artist copy great artist steal" - Steve Jobs |
|||||
![]() |
|||||
js sm pravkar. ![]() ene par jih je falil. ker sm menda bil v murski soboti. but i dont remember that. ![]() _________________ mbp late 2008 iPhone 4 ipad1 |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
se enkrat preberi... Podatki se shranjujejo, na napravi pa ostanejo za vedno, poroča britanski Guardian. Informacija se nato ob sinhronizaciji Applove naprave z osebnim računalnikom prenese tudi na slednjega. Obenem se podatki prenesejo na novo napravo, ko jo sinhronizirate s staro. To pa je prav orwelovska podla finta appla. Kaj pa naj zdaj naredim upam da bo hitro kaki app ali tweak za disable. Pa naj mi se nekdo rece da ne Jailbreakat naivci! |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Saj... tako kot je je mikrohard napisal... prenese se, ce restoras podatke... Ce pa naredis "clean restore", pa se nic ne prenese ... In podatki se NIKAMOR ne prenasajo... ostanejo samo na tvojem iPhone-u in v backupih v iTunes-u ... |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Se posebaj ko to pise v klavzuli... Vendar pa pogoji za uporabo programa iTunes, ki obsegajo 15.000 besed, na koncu vsebujejo odstavek, ki določa, da Apple lahko zbira podatke o tem, kje se naprava nahaja. Ce pise to kako pol lahko ti kar na pamet trdis da ni? Ce ima windows backdoor key katerega ima NSA pol bodi 110% da ga ima ravnotako tudi OSX, ios, itunes.... |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Lahko trdim po tem, kar sem prebral na strani teh dveh razvijalcev, ki sta to odkrila ... >> http://petewarden.github.com/iPhoneTracker/ ![]() Seveda pa je lahko tudi drugace... Tudi tvoj operater zbira podatke o tem, kje se nahajas ... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Ampak there is no evidence" ne pomeni da se to ne dogaja pomeni samo da there is no evidence Nazadnje urejal/a Pretorian Sre 20. Apr 2011 21:31; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pol nisi vazen ti kot enota (do mogoce nekega prelomnega trenutka v tvojem zivlj) ampak je vazna celota . Torej CONTROL , nadzor, ce te ne moti, da nas vedno bolj nadzirajo pol ni vse v redu s teboj. Vem da se kondicionira ljudi, da je to cist ok lepo in prav in jim vrtijo big brother pralnice, da se cim prej sprijaznio in navadijo na novo realnost ampak to ni prav ne to je hudo narobe.Odgovor ni sej nimam kaj skrivat to je debilski odgovor. Ce pa ne ves zakaj pol pa bog nam pomagaj! Nazadnje urejal/a Pretorian Sre 20. Apr 2011 21:35; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
Ja in? Paranoia? ![]() ![]() Sedaj me bos "oznacil" tako kot si enega uproabnika pred menoj (iApple) ![]() "Big brother is watching you" ![]() Nazadnje urejal/a Jest Sre 20. Apr 2011 21:36; skupaj popravljeno 1 krat |
|||||
![]() |
|||||
Tu se zdaj lahko vprašamo kdo je ovčka. Ali jaz ki me ne moti če moj telefon beleži podatke kje sem bil (verjetno z mojo privolitvijo, ker verjetno tako piše v pogojih), ali ljudje ki iz tega delajo paniko, kot da se bo svet porušil in spet na dan vlečejo nekakšne "teorije zarote" ki se jih da marsikje prebrat. Poleg tega pa nikjer ni dokaza, vsaj jaz ga nisem našo, da bi se podatki kamorkoli pošiljali. Če pa sem po tvojem mnenju jaz ovčka, pač to bom, bom se takoj izoliral, da ne bom motil drugih ki niso ovčke z ovratnico, se bom vrnil na svoj pašnik, ker očitno nisem zaželjen če se ne strinjam s "teorijami zarote" ali karkoli to pač je. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
V tem primeru je problematično lahko le, če je iphone ukraden in ima kdo drug dostop do nejga (v tem primeru pa obstaja tudi funkcija za izbris vseh podatkov- Remote Wipe) Drugače pa btw... pri Androidu, ki za funkcijo Traffic v Google Maps applikaciji celo pošilja podatke trenutne lokacije Googlu. |
|||||
![]() |
|||||
O kaksnih teorijah zarote pa ti govoris? O zadevi katero je objavil Guardian in katero sta dokazala dva varnostna experta ti kar oznacis za TEORIJO ZAROTE??? Bog pomagaj kako je folk danes zm..... In ker ze omenjas teorije zarote ti morem to citirat kajti samo najbolj oprani ne verjamejo ocitnemu in relativizirajo vsako stvar. "Termin teorija zarote je izmisljena zato, da pametne raziskovalne ljudi ,ki razkrivajo zadeve diskreditirajo kot norce in oznacijo za tarce posmeha in zato da tistim manj inteligentnim dajo namig da je to laz in izguba casa" former CIA agent Robert Baer Je povedal v katero skupino spadas sry Ja mikro imas prav samo vseeno ni lepo prej podlo od apple da zbira podatke na taksen nacin prakticno tajno. |
|||||
![]() |
|||||
Ponavadi so največje ovčke ravno tisti ki druge ljudi označujejo za to. Če praviš da sem opranček, pač za tebe to sem, misli si kaj si hočeš, mene pač to ne gane. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - iPhone od vsepovsod - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2, 3, 4 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |