SSD disk za Macbook AIR 1. generacije | |||||
Ker je trenutno zasedenega 13GB, imam v mislih, da bi vzel 32GB SSD. JE kdo izmed vas že kaj odkrival toplo vodo in ugotovil kaj je bestbuy? Na ebayu se na veliko ponuja KingSpec znamko? ima kdo kakšne izkušnje? Seveda, je pri teh AIR-ih najdit SSD disk malo bolj komplicirano, namreč dokaj nestandardna zadeva oz. je izbire neprimerno manj. Gre namreč za ZIF priklop in ne sata. Torej, s predlogi na dan... |
|||||
![]() |
|||||
torej najdem tole, ki bi bilo morda aktualno...predlogi dobrodošli. 1. http://cgi.ebay.co.uk/KingSpec-1-8-ZIF-32GB-SSD-Mac-Air-Sony-UX380-/190473111139?pt=UK_Computing_HardDrives_RL&hash=item2c59150663#ht_4259wt_1141 2. http://cgi.ebay.co.uk/RunCore-32GB-Pro-IV-1-8-PATA-ZIF-SSD-Mini-12-M25-/400179340532?pt=UK_Computing_HardDrives_RL&hash=item5d2c8c24f4#ht_2165wt_1141 3. http://cgi.ebay.co.uk/PhotoFast-1-8-G-Monster-ZIF-V4-SSD-32GB-/180596863065?pt=UK_Computing_HardDrives_RL&hash=item2a0c697059 cene so si zelo različne. Ni problem vzet najdražjega, če bo res tolk hitrejši od 1. opcije. Kater disk je sploh original v MB AIR-u, ko si imel možnost SSD 64GB vzet? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Nisva se razumela. Jaz že vem kakšen in kateri disk imam notri, zanima me kateri proizvajalec in model SSD diska je že tovarniško vgrajen v primeru, da je bil že kupljen z SSD-jem. Zanima me predvsem zato, da lahko primerjam specifikacije med original (ki ga apple vgrajuje) in pa med zgoraj omenjenimi verzijami. Vidim pa, da prav velik ljudi nima AIR-a, kar ni ravno zanimanja za tale moj post. Če pa se vseeno najde kak interesent pa lahko skupaj naročimo. s predlogi pa oz, kakšnim komentajem bom pa vseeno vesel, da nism ravno prepuščen čisto sam sebi:) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Ne morem verjet, da sem konec koncev zelo dobro prišel skozi s ceno. http://ssdeurope.com/runcore-18-zif-pro-iv-macbook-air-rev-a-p-278.html Gre za RunCore 32GB verzijo, ki je prav namenjena macbook air (tako vsaj ne morem falit). Je pa zanimivo, da sem na zgoraj omenjeni strani dobil zadevo za 120€ s poštinino. In kej je znotraj EU, je to končna cena (vsaj upam, more tko bit) ![]() Ker na ebay-ju se runcore več ali manj dobi iz china ali hong kong. Kar je preračunano na cca 135€, vendar bi gladko dobil še kakšno carino, ddv, pa še kakšnih 5-10€ strkoškov carinjena. Pomoje je bil tole best buy. Upajmo da se bo obneslo, pa poročam. |
|||||
![]() |
|||||
Danes dobil SSD, zmontiral. Iz usb ključa sem namestil snow leopard-a (20 minutk). Zaenkrat zadeva leti kot sneta skira. Ravno delam še kompet up to date SW-ja. Je treba v OSX kaj posebnega nastavit, za daljšo življensko dobo oz. boljše delovanje SSD-ja? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ok, hvala za info. To pa bo vedno tolk frej. |
|||||
![]() |
|||||
Če mašino v OSX-u shut down-am in spet prižgem je vse ok. Kot da nebi imel nastavljeno kateri disk je privzet za zagon? amapak samo pri restartu. Res čudno. Ima kdo kakšno idejo? Morda je problem nastal, ker sem nameščal iz usb ključka in ne preko remote DVD-ja? V startup disk-u sem že izbral oz. potrdil disk, ki je notri, pa še vedno nič. Zadeva je načeloma čist uporabna, samo me pa firbec matra kaj bi lahko bilo. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
ne ne, to pa ne:) edino ram je pa res prilotan. Žal. |
|||||
![]() |
|||||
Bom kar v tej temi uprašu da ne odpiram nove. Kje (po možnosti v sloveniji) bi lahko dobil ssd disk 128 Gb za macbookaira prve generacije ki je 128gb ssd disk že imel. Prosim za čimhitrejši odgovor. |
|||||
![]() |
|||||
V nasprotnem primeru pa katerikoli SSD velikosti 1,8'' na vodilu PATA/ZIF. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Moj MBA prve generacije, ki je bil naprodaj in ugasnjen vec kot mesec dni mi je vceraj pri zagonu sumljivo dolgo poganjal vse potrebno. Najprej sem mislil, da v ozadju potekajo update-i OSa in definicijskih datotek virusdatabase, vendar se je kmalu pokazalo, da S.M.A.R.T. modul predlaga takojsen backup in menjavo diska. Ker vem, da je zanesljivost diska v MBA nizka in je z njim imelo ze veliko ljudi tezave se odlocam za menjavo diska. Razmisljam v 3 smeri: 1. Kupiti identicen disk kot okvarjeni 2. Kupiti disk z vecjo kapaciteto 3. Kupiti SSD 64 gb Prosim za nasvet vse tiste, ki ste ze sli cez to kalvarijo. Pregledal sem kar nekaj ebaya in forumov in vidim, da ce je disk 1.8" pata/zif se ni nujno, da bo v MBA rev.1, 5/2008 tudi deloval. Ali obstaja vrteci 160gb disk 1,8" pata/zif, ki nedvomno deluje v MBA Ali kdo ve za 64gb ssd, ki v MBA deluje in ne stane celega premozenja. Hvala za odgovore _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
jaz sem vzel runcore, ki naj bi bil prav za aira. sem pa vzel 32gb in je vrh glave. trenutno nezasedenega 20gb. imam pa izključno za surfanje, pa na cajte office. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
tuja jaz vsekakor priporočam ssd. KAr se velikosti tiče je pa res stvar posameznika. To da se tebi zdi 32 premalo me ne moreš prepričat v to. Kot sem že sam omenil. v konkretnem primeru, kot ga jaz uporabljam pa imam zadnjo verzijo OSX-a + vsi update-i + office 2011 - iLife, pa imam še 20gb frej. Pač mašina ni primarna za podatke, ampak za surf, kak dokument kdaj in to je to. Torej, glede velikosti se bo res moral sam odločit. |
|||||
![]() |
« Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |