Sem pa ga malo probal 11" v BB in morem rečt da me je navdušil z tankostjo in zmogljivostjo in gladkostjo delovanja, očitno mu ssd da dihat.
Pogrešal bi superdrive, kajti okoli nosit neki externi rom ni najboljše, je pa res da niti ni temu namenjen.
| MacBook Air 11" | |||||||
Težko brez osvetljene tipkovnice. Se smejim ostalim ko si morejo luč prižgat v temi da vidi kje tipka
Sem pa ga malo probal 11" v BB in morem rečt da me je navdušil z tankostjo in zmogljivostjo in gladkostjo delovanja, očitno mu ssd da dihat. Pogrešal bi superdrive, kajti okoli nosit neki externi rom ni najboljše, je pa res da niti ni temu namenjen. |
|||||||
Torej je novi MBAir oskubljen vseh bonbonov, ki jih je mel predhodnik v osnovnem modelu LOL. Tole je IMHO stupid na velko.
|
|||||||
Sam tud v temi dovolj vidim tipkovnico, saj ekran dovolj sveti...
|
|||||||
Kaj pomeni IMHO |
|||||||
ja sej v bistvu je cist okej, sam k mas enkrat osvetljeno tipkovnico, se hitro razvadis in je kr mal cudno ko na neosvetljeno presaltas.
in my honest opinion TBH |
|||||||
V bistvu imam od sebi se MBP pa po resnici ne pogresam osvetljene tipkovnice. Rajsi vidim, da baterija dalje zdrzi, kot osvetljeno tipkovnico. Ekran sluzi kot svetilka.
V bistvu sem nad MBA popolnoma navdusen... MBP ze 2 tedna niti odprl nisem. V osnovi delam na imac 27, MBA pa za na pot in hitre popravke na poti... Super kombinacija. |
|||||||
Ja se nekako razvadiš na osvetljeni tipkovnici , baterija zarad tega ne zdrži tolko manj da bi se opazilo.
V temi pa imam(imaš) svetlost ekrana itak čist low , da ne bo bode toliko v oči, ne osvetljuje dovolj tipkovnice .. Sicer pa 100 ljudi 100 okusov , odvisno od osebe kako mu paše. |
|||||||
MBA je bil znanilec novosti in novih naprednih tehnologij apple, no vsaj tako je bilo, ko je prišel prvi MBA je bilo to čudo tehnike da ne omenjam vrhunskega ekrana multitouch trackpad, osvetljena tipk.... Pri tem ta novem pa na račun nekih novih stvari izgubiš to brez česa sploh ne gre več. Jst ponoči znižam svetilnost ekrana na min prav zaradi oči pa verjem da se ne vidi tipk sicer tipkam na slepo a vseeno paše če že vidiš za kake simbole. Zato bo še moj stari MBA kr pr meni še eno generacijo novih MBA.
|
|||||||
Zanimivo, kako različna in nasprotujoča mnenja.
Kot lastnik osnovne konfiguracije 11,6 MBA-a, lahko povem nekaj iz prve roke. Za mene je pa to šele prvi Air, ki sem ga zares hotel imeti. Ne rabim revolucij in eksperimentiraja z novostmi. Air je končno dozorel. Deluje hitro in praktično neslišno. Kljub na papirju "mizernim" specifikacijam, je fantastično odziven in hiter. Aplikacije so odprte v hipu (Uporabljam predvsem Office 2011, Photoshop, Firefox 4, ipd,...), računalnik se zboota v dobrih 10-sekundah, če ga sploh ugašaš, saj ga lahko pustiš kar v spanju... Kdor rabi ultra prenosni računalnik (tehta komaj cca 1 kg), z odlično tipkovnico, za sprotna opravila, je našel "pravo stvar". Zaekrat sem navdušen. LP, Matej |
|||||||
Pa je ta računalnik sposoben vsakodnevnega 8 urnega nezahtevnega dela?
|
|||||||
Da.
|
|||||||
Pravite da je MBA tako hiter zaradi SSD kljub bolj slabim specifikacijam. A bi potem moj MBP 2010 i7 Core bil z SSD in 8GB RAM bil hitrejši od AIR? Ker trenutni disk je zelo počasen.
|
|||||||
Pohitritev bi se poznala definitivno pri pisanju in branju z in na SSD, drugače ne more biti hitrejši saj na ostalo ne upliva, ker CPU dela kolikor dela. i7 pa definitivno poseka AIR-a kadarkoli.!
LP |
|||||||
Hvala, pa predvidevate, da bo delal vsaj 3 leta? |
|||||||
to ti bomo pa zelo teško potrdili....saj veš kako je z elektronskimi in drugimi napravami, noben ne more 100% zagotoviti delovanja. _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
Vseeno hvala.
|
|||||||
In zakaj ne bi? Če te pa to toliko matra pa kupi podaljšano garancijo na 5 let...Če se po 4-ih letih pokvari, boš skoraj zastonj dobil novega Air-a... |
|||||||
Tako je. Za računalnike v tem cenovnem razredu se res splača dokupit garancijo.
|
|||||||
Jaz imam BigBang dodatno 3 letno "se zgodi" garancijo. lahko po dveh letih dobim nov računalnik če se ta pokvari?
|
|||||||
zakaj novega? na servis ga pošljejo in odpravijo problem _________________ SISTEMKO Gregor Zdolšek s.p. MCPS, MSCA, MCSAM, MCNPS,MCSE CISCO CCNA LINUX RHCE mail: grega@sistemko.net web: www.sistemko.net 041817919 |
|||||||
| « Poglej prejšnjo temo - Strojna oprema - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |