Imam eno zelo problematično in zanimivo težavo

. Imam macbook pro 13". Včeraj še je vse delovalo kot novo. Nič ni štekal ali počasneje deloval. Vstar pa je že krepko čez eno leto (hvala bogu sem dokupil zavarovanje

). Ko prižgem računalnik se zgodi ena od treh situacij. Ali se prikaže siv (oz bel) ekran in računalnik ne gre preko te točke. Druga situacija je da se na ta siv ekran pojavi utripajoča ikona folderja z vprašajem (kar pomeni da ne najde sistemskih datotek, kolikor jaz vem), ali se pa normalno zažene kot da ne bi bilo nič (čeprav se mi je to zgodilo od včeraj ravno 3x od žnj prižigov

). Ko je prižgan potem upočasni delovanje nato zašteka. ko ga ponovno zaženem se pa lahko spet 2 uri jajcam da se bo noramlno vžgal...
Nekako sumim 2 zadevi. Ali se pregreva in zato ne deluje tako kot bi moral (čeprav nimam občutka da bi bil kaj bolj vroč kot po navadi) ali pa je težava v HD-ju.
Je imel že kdo kakšne podobne težave in ali mu jih je uspelo rešiti?
Meni načeloma ni težava saj imam dodatno zavarovanje, ampak to pomeni da bom moral na računalnik čakat teden dni ali pa še več. Jaz ga pa potrebujem za delo.