Jabuk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
"Fovšija" in Apple izdelki
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #201   Objavljeno 08.04.2011 10:36:18
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
clip-box je napisal/a:
@HappyBit

uuu, te kar vidim, kako hodiš po cesti kot zombi in v svoji glavi slišiš samo Steve, Steve, Steve....... Embarassed

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #202   Objavljeno 08.04.2011 10:41:06
sam ste res otročji ... namest da bi delal na šihtu zabijate cajt za kreganje in prepričevanje v svoj prav. Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #203   Objavljeno 08.04.2011 10:45:23
clip-box je napisal/a:
@HappyBit

uuu, te kar vidim, kako hodiš po cesti kot zombi in v svoji glavi slišiš samo Steve, Steve, Steve....... Embarassed

Ker vidimo, da si pameten srednješolec boš verjetno razumel naslednje:

Dejansko teorija pravi, da dobra in uspešna podjetja vplivajo na čustva kupcev (lahko bi se reklo, da perejo možgane).
Verjemi, da si to želi vsako podjetje.
Uspešna podjetja poleg tega da vedo kaj delajo, kako delajo, ponudijo še odgovor na to, zakaj to počnejo.

Pred parimi desetimi leti, ko ni bilo mobilnikov, večina ljudi ni vedela, da to rabi...dokler jim podjetja (razvojni, vizionarski ljudje) tega niso ponudili in jim povedali, kako dobro je to. Pa smo ga sprejeli in brez njega ne moremo.

Hočem povedati, da v večini primerov (če malo poenostavim) vsak izdelek kupiš, ker imaš oprane možgane. Ampak, če ti na koncu zbuja dobro počutje (uporabniško izkušnjo) in si pripravljen za to plačativ tem ne vidim težave.

Dejstvo pa je, da Apple trenutno postavlja smernice, kar dokazujejo ostala podjetja z napravami, ki poskušajo biti podobne Applovim.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #204   Objavljeno 08.04.2011 10:51:50
ne razumem kaj hočeš povedati...se pravi jst v bistvu ne rabim telefona?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #205   Objavljeno 08.04.2011 10:54:20
sm se odločil da se moram oglasit, kot nepristranski bralec Smile

pomoje bi moral vsi skup mal prebrat od začetka to temo, pa bi vidl, da je v bistvu vsak podajal samo svoje mnenje kaj mu je najbolj všeč, enim pa kar ni pasalo to očitno Very Happy

bom še jst podal svoje mnenje, tko da ne izpade, da samo kritiziram "kritike" Wink

telefon:
imam že nekaj časa android telefone - trenutno HTC desire. sem kar zadovoljen s telefonom, razn z občasnimi bugi. dost znancev ima iphona, tko da sem mal "tipkal" po telefonih in zgleda res kul. iOS mi zgleda dost boljš kot android.
iphona bi si takoj kupil, ampak je predrag zame oz. za moje potrebe. ni mi jasno kako ne razumete človeka, ki je par postov nazaj napisal, da telefon njega na mobitelu stane 100€??? ker del komu ni jasen da večina folka telefone kupuje v paketih? daš npr. 100€ al pa 200€ in podaljšaš pogodbo za paket, ki bi ga itak v vsakem primeru imel.
če bi bil pa iphone v paketu, bi bila pa seveda druga zgodba. če bi ga npr. prodajal za 200€ bi se seveda mnogo ljudi odločilo za iphone. logično Smile

stacionarni računalnik:
mac pro vs. pc (osx vs. win7)... dolgo sem delal v službi na mac projih, v novi službi pa pa delam na pc-ju. ne glede na to, da so mi win7 čist vredu sistem, mi je definitivno boljš osx. trenutno se pogosto pizdim ker mi winsi crashajo. osx se mi je tudi, vendar občutno manjkrat. to je PO MOJIH IZKUŠNJAH! res pa je da sem v "video biznisu", kjer se seveda PC ne more kosat z macom.
iz tega razloga sem si na domači računalnik (PC) naložil hackintosha. bi imel mac proja, pa mi je predrag. nekateri očitno ne vedo, da so v mac proju boljše komponente (server) kot v navadnem PC-ju, kar pomeni tudi da se načeloma manj kvari (hardware). res pa je da lahko tudi PC kupiš s takimi komponentami in te pride še vedno ceneje. preračunano!

prenosni računalnik:
tukaj si mislim - hvala bogu da je toliko izbire in vsak izbere po svojih potrebah. imam macbook pro-ja in sem izredno zadovoljen. na prenosnem računalniku delam manj "resne" stvari, tako da se nisem odločil na podlagi sistema (osx). odločil sem se zaradi kvalitete izdelave. prej sem imel vedno PC-je (toshiba ipd.). ko primem v roke PC prenosnike, pa tudi če je dražji sony, hp, toshiba, se mi zdi da držim v roki kos bedne plastike. plus - baterija mi dlje zdrži kot na kateremkoli drugem prenosniku.

tablice:
kupujem ipad2 (ko pride zaloga Wink)... o tablicah sem podobnega mnenja kot pri prenosnikih. mislim da ipad2 nima konkurence... pri tablicah je pomoje to še bolj očitno. ko po ostalih drsaš s prsti enostavno niso tako odzivne. res pa je da nimam preveč izkušenj z ostalimi (je bilo pa zame dovolj za odločitev Smile).

upam da sem dovolj nepristransko in utemeljeno podal svoje mnenje. nimam pa nič proti nobenmu izdelku oz. sistemu, ki sem ga skritiziral (oz. ki ni po mojem okusu). odločte se za tisto, kar vam najbolj paše!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #206   Objavljeno 08.04.2011 10:54:57
c-box : iBros
Kaj si pa ti potegnu iz zgornjega posta. Ti ni nč narodn k se smešiš po forumu????

Jablanator

Moški

Prispevek: #207   Objavljeno 08.04.2011 10:58:19
Pozornost je tista ki sede... Very Happy
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #208   Objavljeno 08.04.2011 10:58:40
44bobi44 je napisal/a:
c-box : iBros
Kaj si pa ti potegnu iz zgornjega posta. Ti ni nč narodn k se smešiš po forumu????

narodn? razloži mi prosim to besedo.. je to kakšna appleščina ali kako?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #209   Objavljeno 08.04.2011 11:01:35
clip-box je napisal/a:
ne razumem kaj hočeš povedati...se pravi jst v bistvu ne rabim telefona?

Glede na okolje v katerem živimo, je verjetno lažje če ga imamo...

Tu se sprašujemo (oz. mešamo drek) če potrebujemo Applove izdelke (in ali so samo za šopirjenje). Odgovorov je več. Pri vseh uporabnikih pa je končni odgovor ta, da pozitivno vplivajo na čustva in ji zato uporabljajo oz. se zato (ponovno) odločijo za njih (nekomu olajšajo delo, nekoga zabava uporaba, nekaj se jih z njimi kaže,...)

Nazadnje urejal/a iBros Pet 08. Apr 2011 11:03; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #210   Objavljeno 08.04.2011 11:01:54
Ti pa razloži kaj je appleščina Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #211   Objavljeno 08.04.2011 11:02:55
Applovo politiko bi jaz primerjal z enim rekom, ki ga je izrekel H. Ford.

"Če bi vprašal ljudi, kaj si želijo, bi rekli, da hitrejše konje."

EDIT: Ja, tudi jaz sem se zažel bolj nagibat k 12. Smile

Nazadnje urejal/a HappyBit Pet 08. Apr 2011 11:04; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #212   Objavljeno 08.04.2011 11:03:52
C-box

ista napaka še enkrat.

Povdarek je na "smešiš se"

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #213   Objavljeno 08.04.2011 11:04:01
HappyBit je napisal/a:
Applovo politiko bi jaz primerjal z enim rekom, ki ga je izrekel H. Ford.

"Če bi vprašal ljudi, kaj si želijo, bi rekli, da hitrejše konje."

no po tako dolgi debati je očitno tudi tebi "zdrsnilo"... Very Happy
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #214   Objavljeno 08.04.2011 11:13:59
Preberi še enkrat (ali pa večkrat) iBrosov post.
Mogoče ti pa potegne.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #215   Objavljeno 08.04.2011 12:52:23
ooo kakšne ceramonije okrog večnih tem:)

Zakaj se ne bi preprosto sprijaznili s tem, da živimo v svobodnem svetu (prosim ne začet da to ni res zaradi kakšne politike, saj sem to napisou figurativno), kjer si vsak lahko privošči kar mu paše. Vsak človek služi svoj denar ter si ureja svoje življenje in zato lahko sam izbira kako bo svoja sredstva porabil.

Vsak človek dela po svoji logiki in na koncu škodi ali ne škodi s tem kvečjemu sam sebi.

Mislim, da če bo vsak pometal pred svojim pragom in skrbel sam zase, ne pa hotel razmišljal še namesto drugih bi vsi najlepše shajali.

In zato se mi tudi zdi ta in podobna tema o podobnih prerekanjih enostavno odveč (škoda da jih šefi ne zaklenejo ko vidijo v katero smer skrenejo), ker vse kar se z njimi doseže so le še večja trenja.

LP
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #216   Objavljeno 08.04.2011 12:53:56
dbojanc je napisal/a:

In zato se mi tudi zdi ta in podobna tema o podobnih prerekanjih enostavno odveč (škoda da jih šefi ne zaklenejo ko vidijo v katero smer skrenejo), ker vse kar se z njimi doseže so le še večja trenja.

LP

Ce tako temo zaklenemo, se zelo hitro pojavi spet nova... Smile ... sploh dokler se "vrocekrvnezi" ne ohladijo... potem pa itak sami vidijo, koliko traparij so natrosili in slej ko prej nehajo Very Happy

Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #217   Objavljeno 08.04.2011 15:09:16
Ne vem zakaj doloceni cutijo potrebo po vsiljevanju ne apple produktov na apple forumu in potem to izbiro podkrepiti z JEBENIMI cenami Laughing

Pa se ti clip-kaj ze si, zavedas da vsak dan vsi izmed nas vidimo miljardo reklam za glupi andorid, za tisti htc, za tisti htc, za tisti smasung za tisto plasticno sranje, ono plasticno sranje po 1€, po 50€ in po 200€?? A se vseeno raje odlocimo za apple? Kaj bi ti zdaj rad komu dokazal, da je ceneje? Da isto dela? To, da ne dela, ze vemo, uporabniska izkusnja je tudi dalec zadaj prav tako pa tudi tisto poznamo... "malo dnarja, malo muzike"...

Ps: ne govorim na pamet... Tiste android naprave, ja sincelo lastim dve, pa tudi dva "superhitra" quad PC-ja) ki so cenejse so crap. Tiste, ki pa se nekako morda dotaknejo iphona pa spdajo tudi v isti cenovni razred... Pa ne zdaj nekih subvencij naprej metat prosim, ker nima smisla. Ce bi se ga dalo dobitpri nas po subvecionirani ceni androida sploh poznali ne bi Wink Android je pac tam kjer je zato, ker se je apple odlocil, da ne bo za vsako ceno skusal ostat na vrhu glede stevila prodanih naprav oz. uporabnikov. To je glavni razlog.... In tudi edini.
Jablanator

Jablanator

Kraj: Malo tu, malo tam
Ni navedeno

Prispevek: #218   Objavljeno 08.04.2011 17:37:52
Na zalost ne morem reci drugega kot da si popoln bedak. Zakaj za hudica ne mores primerjati cene take kot so. Nokia E52 pride mene manj kot 100eur, iphone pa 700eur. Ali ti je res tako hudo tezko razumeti da me boli k** koliko je redna cena Nokije, ce jo pri mojem paketu dobim za manj kot 100eur? In se enkrat... tak paket imam TAKO ALI TAKO ne zaradi subvencioniranega telefona. Jasno? Zate najbrz ne.
Ko bodo prodajali subvencionirane iphone po 0.3eur bom pa tudi za iphone vzel ceno 0.3eur in me bo prav malo brigalo koliko je njegova redna cena. Jaz gledam tiste cene, za katero stvar >KUPIM<, ne pa za katero NAJ BI SE stvar prodajala.
Tudi pri objektivih za fotoaparat me boli k*** ce je priporocena prodajna cena za 500/4 8000 in nekaj eur, ce sem ga dobil za manj kot 6000eur, prav tako pa je cena za avto 30.000eur, kolkor sem placal zanj, in 35.000eur kolikor je mogoce v ceniku.
Ja vem, je hudo tezko razumet ce se na vsak nacin prepricujes da si kupil 7x drazji superiorni izdelek, katerega rabis za sluzbeno tweetanje. Rolling Eyes
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #219   Objavljeno 08.04.2011 17:45:02
Še ena izmed brezveznih tem... Vsak naj uporablja tisti OS ki mu paše in tisti mobilnik ki mu paše in to je to...

Fovšija in apple izdelki? Jao.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #220   Objavljeno 08.04.2011 17:54:24
pj je napisal/a:
Na zalost ne morem reci drugega kot da si popoln bedak. Zakaj za hudica ne mores primerjati cene take kot so. Nokia E52 pride mene manj kot 100eur, iphone pa 700eur. Ali ti je res tako hudo tezko razumeti da me boli k** koliko je redna cena Nokije, ce jo pri mojem paketu dobim za manj kot 100eur? In se enkrat... tak paket imam TAKO ALI TAKO ne zaradi subvencioniranega telefona. Jasno? Zate najbrz ne.
Ko bodo prodajali subvencionirane iphone po 0.3eur bom pa tudi za iphone vzel ceno 0.3eur in me bo prav malo brigalo koliko je njegova redna cena. Jaz gledam tiste cene, za katero stvar >KUPIM<, ne pa za katero NAJ BI SE stvar prodajala.
Tudi pri objektivih za fotoaparat me boli k*** ce je priporocena prodajna cena za 500/4 8000 in nekaj eur, ce sem ga dobil za manj kot 6000eur, prav tako pa je cena za avto 30.000eur, kolkor sem placal zanj, in 35.000eur kolikor je mogoce v ceniku.
Ja vem, je hudo tezko razumet ce se na vsak nacin prepricujes da si kupil 7x drazji superiorni izdelek, katerega rabis za sluzbeno tweetanje. Rolling Eyes

Pa kaj se ti spet uzigas? Smile Cene niso take kot so! O tem bi lahko govorili ce bi bil tudi iPhone subvencioniran. Tako pa moras zal primerjat cene ki so v redni, nesubvencionirani, prodaji, zal. Ocitno je to tezko zastopit ane? To je isto kot ce bi ena gostilna oglasevala cene za studente in ti bi potem veselo te cene primerjal z gostilnami, ki nimajo malic (kosilov) za studente? Zal to ne gre, ocitno samo v tvoji glavi, ki pa zal razmislja zelo omejeno.
« Poglej prejšnjo temo - Ostalo - Poglej naslednjo temo » Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani