Težave, ugašanje Macbook Pro
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 06.04.2011 01:57:21 Težave, ugašanje Macbook Pro |
|
Sem nova na forumu. Nisem vedela kam bi lahko vrinila svoje vprašanje zato sem kar tu pod ostalo odprla novo temo. Ne jezite se name prosim.
Imam pa sledečo težavo. Namreč... Pred približno pol leta sem si kupila računalnik MacBook Pro. Do sedaj je delal v redu. Nisem imela nobenih težav z njim.
V zadnjem mesecu pa so se začele pojavljati težave. Najprej recimo računalnik ni zaznal polnilca ko sem ga priklopila (nekaj časa je trajalo da se je prižgala rdeča lučka). Sedaj pa se recimo računalnik ugaša kdaj pa kdaj tudi sam. Zdaj 2x se je zgodilo da se je začel močno oglašati ventilator (običajno je neslišen) baterija pa je takrat prečrtana, nato se sliši dokler se baterija ne izprazni. Ko dam baterijo ponovno polniti in prižgem računalnik pa se ventilator spet ne sliši.
Mogoče sem malo nejasno pojasnila. Ampak ali bi mi mogoče znal kdo povedati kaj bi lahko bilo narobe z računalnikom?
Na servis sem že klicala. Rekli so mi da mi ne morejo nič reči dokler računalnika ne vidijo. Ljubljana je zame žal predaleč, zato sem mislila da bi poskusila če ni kaj resnega tudi sama rešiti.
Hvala vsem za pomoč že vnaprej!
|
 |
Premaknjeno: Sre 06. Apr 2011 05:10. |
Stevie Jabuk
Kraj: Horjul |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 06.04.2011 06:31:54 Re: Težave, ugašanje Macbook Pro |
|
peek-a-boo je napisal/a: | Sem nova na forumu. Nisem vedela kam bi lahko vrinila svoje vprašanje zato sem kar tu pod ostalo odprla novo temo. Ne jezite se name prosim.
Imam pa sledečo težavo. Namreč... Pred približno pol leta sem si kupila računalnik MacBook Pro. Do sedaj je delal v redu. Nisem imela nobenih težav z njim.
V zadnjem mesecu pa so se začele pojavljati težave. Najprej recimo računalnik ni zaznal polnilca ko sem ga priklopila (nekaj časa je trajalo da se je prižgala rdeča lučka). Sedaj pa se recimo računalnik ugaša kdaj pa kdaj tudi sam. Zdaj 2x se je zgodilo da se je začel močno oglašati ventilator (običajno je neslišen) baterija pa je takrat prečrtana, nato se sliši dokler se baterija ne izprazni. Ko dam baterijo ponovno polniti in prižgem računalnik pa se ventilator spet ne sliši.
Mogoče sem malo nejasno pojasnila. Ampak ali bi mi mogoče znal kdo povedati kaj bi lahko bilo narobe z računalnikom?
Na servis sem že klicala. Rekli so mi da mi ne morejo nič reči dokler računalnika ne vidijo. Ljubljana je zame žal predaleč, zato sem mislila da bi poskusila če ni kaj resnega tudi sama rešiti.
Hvala vsem za pomoč že vnaprej! |
Na žalost bo res tako, da bo treba računalnik pokazati serviserjem. Glede na napisano, pa je lahko problemov več:
- okvarjen napajalnik
- okvarjen napajalni del na matični plošči
- okvarjena baterija....
_________________ _____________
Macbook Pro 15", 2.53GHz, iPod Classic 30 GB, iPod Nano 4 GB, Airport Extreme, iPhone 4S, iPad 32 GB 4G, iPphone 6, iPhone 7
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 06.04.2011 07:38:37 |
|
Tudi če je samo zabasan s prahom in ti zakuha zaradi pregrevanja, ga nesi na servis. Če je v garanciji še bolje.
_________________ Gotterdammerung
|
 |
Jabuček
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 06.04.2011 08:12:53 |
|
V vsakem primeru ga nesi na servis - če ti je daleč, ga lahko tudi pošlješ, ampak jaz tega ne bi delal. Imaš garancijo in bo treba najverjetneje menjat matično ploščo, tako, da nujno na servis. Po izteku garancije je takšno popravilo ZELO drago in v večini primerov ekonomsko neupravičeno. Nima smisla, da zgubljaš tvoj čas in živce - na servis in ti bodo vse uredili. Imej s sabo original račun in rešeno. Aja pa BackUp naredi prej, za vsak slučaj.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.04.2011 01:56:19 |
|
Hvala za odgovore. Koliko časa pa velja garancija?
Če ga imam pod garancijo ali bom morala popravilo kaj plačati?
Nekje sem slišala da na servisu že sam pregled računajo.
Nebi rada zdaj ne vem kolk drago skoz prišla.
Se opravičujem, ampak nisem razumela kaj pomeni da moram dati računalnik v BackUp  Meni so ti izrazi popolnoma neznani 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 07.04.2011 02:29:32 |
|
Garancija je 1 leto, razen če nimaš Applecare, ki je tri leta. Če ne veš kaj je to, verjetno nimaš.
Če je v garanciji, ne plačaš nič.
Da bi računali pregled pa še nisem slišal. Verjetno ne.
BackUp = varnostna kopija.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 23.04.2011 15:31:54 |
|
Sem ga po pošti poslala na servis. Adapter je bil hin. Nazaj sem ga dobila po neverjetno hitrem času (7 dni). Sem mislila da bo trajalo dalj časa.
Kako si pa uredim Applecare? Koliko stane? Kje to urejam?
Če ni pretirano drago bi si ga kar uredila.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 25.04.2011 00:21:22 |
|
Na apple servis stopi in si ga uredi ni drag, koliko zna bit vreden.
|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 25.04.2011 21:50:18 |
|
Mi lahko približno poveš koliko stane?
|
 |